Gaminame mėsos įdarą:
Maltą mėsą gerai išmaišome su grietine, druska, mėtomis ir maltu kuminu.
Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Jo temperatūrą patikriname taip: įmetus duonos ar tešlos gabaliuką, aliejus turėtų iš karto pradėti linksmai burbuliuoti, jei burbuliukai vangūs – aliejus per vėsus, jei burbuliukai labai linksmi, gali būti, kad jau per karštas. Tik jokiu būdu aliejus neturi pradėti rūkti – tada blogai ir pavojinga, paprastai jis ant vidutinės kaitros įkaista per kokias 7 minutes. Į įkaitusį aliejų įleidžiame (ne įmetame) 2 ar 3 čeburekus.
Reklama41011Čeburekus su mėsa kepame apie 10 minučių, keletą kartų pavartome, kad abu šonai gražiai paruduotų. Iškepusius traukiame lauk ir guldome ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Vos tik čeburekai atvės tiek, kad būtų galima dėti juos į burną, imame ir valgome.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiReda parašė:o mieline tesla tinka ceburekams?Diana parašė:Liuksiski gavosi, seniai tokiu norejau 🙂Kristina parašė:Sveiki ar galite aprashyti eiga ? Nerodo man video .. Is anksto dekoju !Henrieta parašė:Renata parašė:O kiek laiko pavirti aliejuje?rasa parašė:man taip pat nerodo 🙁 gailamarius parašė:Kaip pirma kart darant gavosi labai gerai, nepakartojamo skonio 😉Julija parašė:Ar skanūs bus naudojant vištienos faršą? 🙂tautvydas parašė:O nieko tokio jei vietoj rapsų aliejaus naudosiu saulėgražų?laura parašė:nerealiai skanus isejo, visai seimai patiko 🙂Zeniulchik. parašė:Gaunas pasaka:) dekuilida parašė:gaila ir man kieti gavosi 🙁Rūta parašė:Sveiki. Ar jiems atšalus nesukietėja tešla? Kadangi juos gaminčiau iš vakaro ir būtų skanaujama tik kitą dieną 🙂
Skaistė parašė:O aš iš šio recepto „išradau” kitą nuostabų! Virtuvėje esu kaip karvė ant ledo, vietoj rankų kojos:) bet štai ėmiau ir sugalvojau, jog galiu pagaminti šiuos čeburėkus. Lipdžiau, lipdžiau ir viskas sekasi, taip gražu, net pati stebiuosi, jog jokių trikdžių. Baigiau formuoti tuos gražuolius, aliejukas jau įkaitęs, noriu imti čeburėką ir rūta tu žalioji! Aš juos tvarkingai dėjau vieną ant kito ir jie susiklijavo. Visaip bandžiau atlipdyti – nieko, dar didesnė košė. Supratau savo klaidą, bet kas iš to…. keikiau keikiau save ir tuos čeburėkus ir kilo išganynga mintis! Visą tą čeburėkų makalynę gražiai pakočiojau, pridėjau dar pjaustytų svogūnų, visą tešlą į kepimo formą ir volia! Po 40 min. turėjau čeburėkų pyragą:D O smagiausia tai, kad visi namiškiai jį suraitojo greitai, net ausys linksėjo. Labai skanu su graikišku jogurtu:)
Ingredientai
Tešlai:- Miltai: 600 g
- Vanduo: 300 ml
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Aliejus: 50 ml
- Druska: žiupsnis
1. Tešlai paruošti į didelį dubenį suberti miltus, supilti vandenį ir aliejų, įmušti kiaušinius ir įberti žiupsnį druskos.
2. Užminkyti minkštą tešlą ir ją trumpam palikti, kad atsipalaiduotų.
3. Įdarui svogūnus smulkiai sukapoti, česnakus sutraiškyti ir viską apkepti keptuvėje kol šiek tiek pakeis spalvą.
4. Į dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, sudėti tarkuotą mocarelos sūrį, apkeptus svogūnus su česnakais, pagardinti prieskoniais. Viską gerai išmaišyti.
5. Tešlą dar šiek tiek paminkyti ir plonai iškočioti.
6. Formele išpjauti norimo dydžio apskritimus.
7. Į tešlos vidurį dėti šiek tiek įdaro, užlenkti tešlą ir soformuoti čeburekus.
8. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dėti kepti suformuotus čeburekus.
9. Kepti ant nedidelės kaitros, kad vidus spėtų iškepti, o išorė neapskrustų pernelyg stipriai.
10. Padažui supjaustyti agurkėlius nedideliais kubeliais ir sudėti į dubenėlį.
11. Prie agurkėlių dėti majonezą, įpilti šiek tiek agurkėlių marinato, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
12. Padažą patiekti su šiltais čeburekais.

Močiutės čeburėkai su mėsa
Į kvietinius miltus įmušame kiaušinį ir maišome šaukštu ir pamažu pildami vandenį. Kai tešlos nebeįmanoma maišyti šaukštu, tešlą minkome rankomis. Kai tešla gerai išminkyta, t.y. nustoja lipti prie rankų, dedame ją į maišelį.
Kiaulienos faršą sumaišome su veršienos faršu, masę pagardiname prieskoniais, sudedame smulkintus svogūnus ir gerai viską sumaišome. Imame tešlos gabalėlį, kočėlu gražiai jį iškočiojame iki 3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą paruošto faršo (būtinai plonu sluoksniu). Dabar kitą ruošinio pusę užlenkiame ant viršaus, kraštus lengvai sulyginame pirštais. Čeburekus gražiai peiliu apipjaustome. Į keptuvę įpilame apie 1 cm. augalinio, statome ją ant didelės ugnies ir laukiame kol aliejus įkais. Aliejui įkaitus į keptuvę dedami čeburėkai. Kepame. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų perteklinis aliejus.
Čeburekai su mėsa
Į šiltą vandenį suberiame druską, pilame aliejų, išmaišome ir užpilame ant miltų. Iš pradžių pamaišome šaukštu, paskui jau rankomis viską suminkome į vientisą gabalą. Tešla gali pasirodyti lipni arba sausoka. Jei taip pat atrodo ir viską gerai suminkius, įpilame dar vandens. Jeigu vandens per daug ir tešla tapo pernelyg šlapia, pridedame truputį miltų. Labai gerai išminkome dubenyje, paliekame tešlą pastovėti apie 10–15 minučių, kad geriau išbrinktų.
Na, o dabar prasideda smagumynai: pasiraitojame rankoves ir pradedame minkyti tešlą. Minkome energingai, stumdami delnu tešlą nuo savęs, kokias 7 minutes. Tešla turėtų vis minkštėti ir glotnėti, prie rankų neturėtų lipti. Taip išminkytą tešlą suvyniojame į kokį nors maišelį ar plėvelę, kad neišdžiūtų, ir paliekame apie valandą pagulėti, atsipalaiduoti.
Reklama41011PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Į puodą supilti vandenį, aliejų, įberti druskos ir užvirti. Įberti 160 g miltų ir išmaišyti nenukeliant nuo ugnies, tešlą reikia kaitinti iki kol tešlą sušoks į gabaliukus. Atidėti kelioms minutėms atvėsti.
Tešlą perdėti į dubenį, įmušti kiaušinį ir maišyti iki vientisos masės. Nuolat maišant suberti likusius miltus. Miltų gali reikėti mažiau, tešla turėtų būti lengvai minkoma, elastinga. Uždengti maistine plėvele ir atidėti.
Įdarui svogūną ir petražoles susmulkinti.Į dubenį dėti jautieną ir kiaulieną, svogūną, petražoles, druską, kvapiuosius pipirus, raudonuosius pipirus. Gerai išminkyti. Įdėti grietinės, įpilti sultinio, maišyti.
Iš paruoštos tešlos suformuoti volelį, supjaustyti vienodomis dalimis (aš dalinau į 9) kiekvienas turėtų sverti apie 65 gramus.
Į gilią keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti čeburekus ir kepti iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus ir iškeps.
Naminiai ceburekai su mesa
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiČeburekai su mėsa
Autorius apie receptą: Labai gardūs čeburekai, puikiai tinka gardžiuotis visai šeimai ir skanauti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius. Labai gardūs čeburekai, puikiai tinka gardžiuotis visai šeimai ir skanauti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius. Inga
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 9