pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avižinių Sausainių Pagrindo Sūrio Pyragas ir Varškės Pyrago Receptai

Ne pyragas, o pats tikriausias vidurvasario tortas! Atrodo tik vakar buvo birželio pradžia, tik žemuogės žydėjo, o dabar jau ir pačių žemuogių miške beveik nebeliko, jas pakeitė šiluose mėlynuojančios mėlynės. Šiemet prie Druskininkų mėlynių labai daug, kiekvieną rytą eidama su šuniu pasivaikščioti į mišką suvalgau ne vieną saują uogų. Bet šiandienai - skanumynas iš mėlynių!

Mėlynių Sūrio Pyragas su Avižinių Sausainių Pagrindu

Tai varškės sūrio pyrago (angl. cheesecake) nekepta versija. Jo pagrindą ruošiau iš nostalgiškų avižinių sausainių, o pačią varškės masę iš rikotos, kreminės varškės, grietinėlės ir trintų mėlynių. Pavyko nuostabios spalvos ir labai gardus! Kol yra mėlynių, jį ruošiu tikrai dar ne kartą!

Ingredientai:

  • Avižiniai sausainiai
  • Rikota
  • Kreminė varškė
  • Grietinėlė
  • Mėlynės
  • Želatina
  • Cukrus
  • Citrinos sultys
  • Vanilės ekstraktas
  • Baltas šokoladas
  • Lydytas sviestas

Gaminimo Eiga:

  1. Pirmiausia pagaminkite pyrago pagrindą. Elektrinėje kapoklėje susmulkinkite avižinius sausainius, kai jie virs trupiniais, sudėkite minkštą sviestą ir išsukite iki vientisos masės.
  2. Torto formoje patieskite kepimo popierių ir ant jo suberkite sausainių-sviesto masę. Ją paskirstykite vienodu sluoksniu, tai patogu daryti paprasčiausiu šaukštu, ir pašaukite į šaldytuvą 15 minučių sustingti.
  3. Kol pagrindas šąla, paruoškite sūrio pyrago masę. Pirma išbrinkinkite želatiną ją užpildami nedideliu kiekiu vandens.
  4. Išplakite grietinėlę, į ją suberkite rikotą ir plakite toliau, galiausiai sukrėskite kreminę varškę, išmaišykite ir išplakite iki vientisos masės.
  5. Mėlynes švariai nuplaukite ir nusausinkite. Jas sutrinkite trintuvu arba kokteilinėje su cukrumi, citrinos sultimis ir vanilės ekstraktu. Trintas mėlynes supilkite į varškės masę ir gerai išplakite iki vientisos spalvos.
  6. Į ją lėtai plakdami supilkite ištirpintą brinkintą želatiną. Ištirpinti želatiną patogiausia karšto vandens vonelėje, bet kai pilsite į kremą, ji turi būti panašios temperatūros, kaip ir kremas.
  7. Paruoštą masę supilkite į torto formą ant užšalusio pagrindo ir statykite nakčiai arba bent 3 valandoms į šaldytuvą.
  8. Užšalusį pyragą puoškite baltojo šokolado glajumi ir atlikusiomis mėlynėmis. Baltąjį šokoladą ištirpinkite su lydytu sviestu karšto vandens vonelėje, kai ištirps, labai gerai išmaišykite, kad būtų vientisas ir užpilkite ant pyrago viršaus, kad gražiai nutekėtų per jo šonus, o ant viršaus užberkite šviežių mėlynių.

Greitai Paruošiamas Varškės Pyragas su Sausainiais

Greitai ir lengvai paruošiamas pyragas iš sausainių su varške, labai skanus ir burnoje tirpstantis pyragas. Pyragas gausis kremiškas, minkštas, turtingo skonio.

Ingredientai:

  • Sausainiai - 1 pok.
  • Varškė - 2 pok.
  • Cukrus
  • Grietinė (nebūtinai)
  • Tarkuota citrinos žievelė
  • Aguonos
  • Pienas (sausainiams mirkyti)

Gaminimo Eiga:

  1. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, sudedame varškę ir išplakame.
  2. Sudedame citrinos žievelę, aguonas ir gerai išmaišome.
  3. Imame formą, kurioje darysime pyragą ir išklojame ją su maistine plėvele.
  4. Sausainius mirkome piene ir dedame sluoksniu vienas prie kito. Formą pasirinkite kokią norite: gali būti kvadratinė, gali stačiakampė. Išdėliojame pirmą sluoksnį ir sutepame varškės kremu.
  5. Toliau antras, trečias, viršuje turi būti kremas.
  6. Dedame į šaldytuvą, kad kremas sustingtų ir sausainiai suminkštėtų. Palaikome nors 2 valandas.

Trapių Avižinių Sausainių arba Trapaus Pyrago Tešla su Abrikosais

Kai negalite apsispręsti, ko norisi labiau: pyrago ar sausainių... Kodėl nepasigaminus abiejų? Alfas atskleidė, kaip lengvai ir greitai tai galite padaryti gamindami vieną tešlą, kuri pavirs dviem trapiai saldžiais desertais.

Ingredientai:

  • 4-5 šaukštų DANSUKKER cukraus „Farinas“ (jei mėgstate saldžiau, dėkite 6-7 šaukštus)
  • Žiupsnelio cinamono
  • ½ pakelio NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“
  • Keleto šviežio rozmarino lapelių
  • ⅔ stiklinės miltų (kiekį reguliuokite stebėdami tešlos konsistenciją)
  • Nepilno šaukštelio KOTANYI kepimo miltelių
  • 3-4 šaukštų PAULUNS granolos su cinamonu, obuoliais ir migdolais
  • 1 DOBILAS ekologiško varškės sūrio
  • ⅓ citrinos žievelės
  • ⅓ apelsino žievelės
  • 4-5 šaukštų DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemo

Gaminimo Eiga:

  1. Į dubenį berkite DANSUKKER cukrų „Farinas“, cinamoną, dėkite kambario temperatūros NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“, rozmarino lapelių, miltų, KOTANYI kepimo miltelių ir viską rankomis gerai išminkykite. Jei matote, kad trupiniai labai limpa, galite įberti daugiau miltų.
  2. Kai trupiniai bus mažiau lipnūs, berkite PAULUNS granolos su cinamonu, obuoliais ir migdolais. Viską išminkykite.
  3. Formuokite norimos formos sausainius ir dėkite ant kepimo skardos. Kad nereikėtų naudoti kepimo popieriaus, skardai uždengti galite panaudoti specialų silikoninį kilimėlį.
  4. Jei gaminate pyragą, į formą sudėkite trupinius ir paskleiskite juos taip, kad nesimatytų dugno, suspauskite (sluoksnis neturėtų būti storas). Berkite rankomis trupinto DOBILAS ekologiško varškės sūrio ir viską suspauskite.
  5. Patarkuokite citrinos ir apelsino žievelės. Dėkite DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemo, paskleiskite po visą paviršių ir sudėkite likusius trupinius, viską suplokite.
  6. Sausainius ir pyragą kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20-25 min. Sausainiai keps šiek tiek trumpiau nei pyragas.

Avižinių Sausainių Pagrindo Sūrio Pyragas

Avižinių sausainių pagrindo sūrio pyragas - mano gimtadienio pyragas, toks paprastas, nieko stebuklingo ir įmantraus, kažkas manęs ir lėto vasaros savaitgalio. Pyrago gaminimo procesu mėgavausi (man labai patinka gaminti sūrio pyragus).

Ingredientai:

  • Avižiniai sausainiai
  • Sviestas
  • Želatina
  • Varškė
  • Kondensuotas pienas
  • Grietinėlė
  • Cukrus
  • Bananai
  • Citrinos sultys

Gaminimo Eiga:

  1. Kondensuoto pieno skardinė be etiketės įdedame į verdantį vandenį pilnai apsemiantį skardinę ir verdame 1 valandą.
  2. Sausainius sumalame ir sumaišome su lydytu sviestu. Masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir suformuojame pagrindą.
  3. Želatiną išbrinkiname su vandeniu.
  4. Varškę sumaišome su kondensuotu pienu. Įpilame želatiną ir išmaišome.
  5. Papuošimui skirtą grietinėlę išplakame su cukrumi iki purumo. Supjaustytus bananus apipilame citrinos sultimis.