Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriubaPatys paprasčiausi ir skaniausi mieliniai pyragėliai
Patys paprasčiausi ir skaniausi mieliniai pyragėliai
- Į dubenį pilkite šilto vandens, padruskinkite, berkite mieles ir išmaišykite.
- Kai mielės ištirps, įmaišykite aliejų.
- Po truputį berkite miltus ir maišykite.
- Ant stalo paviršiaus berkite miltų ir išėmę iš dubens tešlą minkykite vis po truputį pridėdami miltų.
- Minkykite 3-5 minutes.
- Tešla turi būti elastinga ir šiek tiek limpanti prie rankų.
- Tešlą padaužykite į paviršių ant kurio minkėte. Pakelkite abiem rankomis ir meskite ant stalo. Ir taip 2-3 minutes. Dar galite ir padaužyti kumčiu, sulenkti tešlą į vidų ir vėl padaužyti kumščiu. Šiuos veiksmus galite pakaitalioti.
- Tešlą pakildinkite 20 minučių.
- Tuo tarpu supjaustykite svogūną, pakepinkite, ten pat suberkite smulkiai supjaustytą vištieną, truputį pakepinkite, padruskinkite, papipirinkite ir atvėsinkite.
- Tešlą padalinkite vienodo dydžio gabaliukais.
- Iš kiekvieno tešlos gabaliuko suplokite paplotėlius, ant jų dėkite po šaukštą įdaro ir suformuokite pyragėlius. Šiek tiek suplokite, nes jie kepami stipriai išsipūs.
- Į plačią keptuvę pilkite aliejaus, įkaitinkite ir dėkite pyragėlius.
- Apkepkite iš abiejų pusių.
- Iškepusius pyragėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Pyragėliai su mėsa
Pieną truputį pašildžiau (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų) ir supyliau į miltų-baltymų masę, išminkiau tešlą. Uždengiau ir palikau tešlą valandai šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Įdarui susmulkinau svogūną, supjausčiau mažais gabaliukais grybus.Keptuvėje su aliejumi pakepinau grybus su svogūnais, tada sudėjau faršą, pagardinau druska ir pipirais, pakepinau, vis pamaišant, kol iškeps. Įmaišiau pomidorų pastą.
Gnybiau po gabalėlį tešlos, pakočiojant tarp delnų, suformavau blynelius ir į vidų dėjau įdaro, užlenkiau ir formavau pyragėlius.
Aptepimui išplakiau kiaušinių trynius.Paruoštus pyragėlius sudėjau, paliekant tarp jų tarpus, į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepiau trynių plakiniu.
Kepiau iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.AUTORIUS: IngridaSkaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Orkaitėje užkepti NachosPaprastas obuolių pyragasTinginys su kondensuotu pienuSviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!Komentarai (1)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Dovile2024-05-12 20:14Tesla nekyla ATSAKYTIRomantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!