Šiame straipsnyje rasite receptą, kaip pasigaminti skanius kiaulienos kepsnelius su majonezo marinatu. Taip pat pateiksime patarimus, kaip kepti kepsnius ant grotelių.
Ingredientai
Kiaulienos Muštiniui Reikės:
- Kiaulienos sprandinė arba nugarinė - ~500 g
- Majonezas - ~1 valgomasis šaukštas su kaupu
- Garstyčios - ~1 arbatinis šaukštelis su kaupu
- Kiaušinis
- Džiūvėsėliai arba miltai apvoliojimui
- Tirpintas sviestas
- Druska, malti juodieji pipirai, mėgstamos prieskoninės žolelės
- Augalinis aliejus kepimui
Maždaug 20 Kepsnelių Reikės:
- 450-500 g kiaulienos
- 3 kiaušinių
- 3 valg. š. majonezo
- 3 valg. š. bulvių arba kukurūzų krakmolo
- ¾ arb. š. druskos
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
- aliejaus kepimui
Gaminimas
Kiaulienos Muštiniai
- Kiaulieną pjaustome 1,5-2 cm storio griežinėliais, gerai išmušame, kiekvieną gabaliuką apibarstome druska, pipirais.
- Dubenyje sumaišome majonezą, garstyčias ir prieskonines žoleles, šiuo marinatu aptepame kiaulienos gabaliukus.
- Karbonadus galima kepti po pusvalandžio arba palaikyti šaldytuve per naktį.
- Prieš kepant kiekvieną kiaulienos gabaliuką pavilgome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame džiūvėsėliuose arba miltuose.
- Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Kiaulienos Kepsneliai su Majonezu
- Kiaulieną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sumaišome su druska ir pipirais.
- Viename dubenyje išplakame kiaušinius su majonezu, tada sudedame krakmolą, maišome, kol nelieka krakmolo gumulėlių.
- Kiaušinių plakinį užpilame ant kiaulienos ir išmaišome.
- Jei turite laiko, galite kiaulieną palikti marinuotis šaldytuve 2 val.
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.
- Dedame po kupiną 1 valg. š. kiaulienos gabalėlių, suformuojame apvalų kepsnelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
- Po to kepsnelius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejų.
- Patiekiame su mėgstamu garnyru.
Patarimai ir Gudrybės
Jei norite, kiaulieną galite pakeisti vištienos filė. Taip pat į kepsnelių tešlą papildomai galite įberti mėgstamų prieskonių. Kepsnelių užtenka maždaug keturiems asmenims, dėl to, jeigu jūsų šeimyna didesnė - dvigubinkite porciją.
Beje, tik iškepti kepsneliai yra traškūs, po to suminkštėja.
Kepsnių Kepimas ant Grotelių
Planuodami šventę atvirame ore, apsispręskite, kokią mėsą kepsite. Ruošdami marinatą mėsai, derinkite dvi sudedamąsias dalis - rūgštį, pavyzdžiui, citrusinių vaisių - žaliųjų citrinų, apelsinų sultis, vyno actą, ananasus, kivius, jogurtą, ir aliejų.
Prieš kepdami mėsą nepamirškite jos nusausinti popieriniais rankšluosčiais - labai drėgni kepsniai nepaskrunda. Ir galiausiai - nekilnokite labai dažnai kepsninės dangčio ir nevartykite mėsos. Geriausią skonį kepsniai įgauna tada, kai kuo ilgiau išbūna neliečiami, išskyrus, žinoma, šašlykus.
Kelias minutes iš abiejų pusių palikę virš karštų žarijų, nugarinę toliau apie 20 minučių kepkite netiesioginės kaitros zonoje. Tuo tarpu sprandinės kepsneliai ar šašlykai - vienas greičiausiai paruošiamų kiaulienos patiekalų. Šašlykus nuolat vartydami iškepsite per 15-30 minučių, o kepsnelių vienai pusei teks skirti po 10 minučių.