Grietinės marinatas kalakutienai
Ingredientai:
Gaminimo būdas:
- Sumaišykite visus ingredientus ir suplakite šakute iki vientisos masės.
- Vištieną nuplaukite ir nusausinkite.
- Į paruoštą marinatą sudėkite kalakutieną ir marinuokite mažiausiai 2 valandas.
- Įdėkite mėsos gabalėlius į kepimo indą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C, kol kalakutiena iškeps.
- Kepimo metu periodiškai sutepkite mėsą marinato likučiais.
- Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pasūdykite, jei reikia, ir ant kiekvieno kalakutienos gabalėlio uždėkite ploną bet kokio kieto sūrio gabalėlį.
- Kepkite, kol sūris gražiai apskrus.
Kalakuto krutineles kepsniai
Labai sultingas kalakuto krūtinėlės kepsnys, ypač tinkantis šventėms mažesniame rate, kai visas kalakutas yra šiek tiek per daug 🙂
porcIngredientaiKalakuto krūtinėlės kepsniuiĮdarui- 60 g sviesto
- 1 svogūnas (mažas), smulkiai supjaustytas
- 1 saliero stiebas (smulkiai supjaustytas)
- 80 g džiovintų spanguolių (½ stiklinės)
- 2 šaukštai čiobrelių lapelių
- 2 šaukštai šalavijų lapų (susmulkintų)
- 125 ml balto vyno (½ stiklinės)
- 50 g panko džiūvėsių (1 stiklinė)
- 125 ml vištienos sultinio (½ stiklinės)
- 2 kiaušiniai (dideli)
- 1 šaukštas miltų
- 400 ml vištienos sultinio (kiekis apytikslis)
- garuose virtų daržovių
- bruknių uogienės
- 60 g sviesto
- 1 svogūnas (mažas), smulkiai supjaustytas
- 1 saliero stiebas (smulkiai supjaustytas)
- 80 g džiovintų spanguolių (½ stiklinės)
- 2 šaukštai čiobrelių lapelių
- 2 šaukštai šalavijų lapų (susmulkintų)
- 125 ml balto vyno (½ stiklinės)
- 50 g panko džiūvėsių (1 stiklinė)
- 125 ml vištienos sultinio (½ stiklinės)
- 2 kiaušiniai (dideli)
- 1 šaukštas miltų
- 400 ml vištienos sultinio (kiekis apytikslis)
- garuose virtų daržovių
- bruknių uogienės
Darbą pradėkite likus mažiausiai 1 dienai iki patiekimo. Pirštais labai atsargiai nuimkite nuo krūtinėlės odelę, stenkitės, kad ji niekur neįtrūktų. Odelę paklokite ant pergamentiniu popieriumi išklotos skardelės, išorine odelės puse į viršų. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite skardą su odele į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms (arba per naktį), kad kuo labiau išdžiūtų.
Pasiruoškite įdarą: didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite svogūnus ir salierus, pabarstytus žiupsneliu druskos. Kepkite tol, kol svogūnai taps skaidrūs (apie 10 min), vis pamaišydami. Suberkite džiovintas spanguoles ir čiobrelius bei šalavijus, pakepinkite maišydami dar minutę. Supilkite vyną, padidinkite ugnį ir maišydami kaitinkite, kol vynas visiškai išgaruos. Suberkite džiūvėsius, išmaišykite, tada supilkite vištienos sultinį, pagardinkite druska ir pipirais, viską sumaišykite ir nukėlę nuo kaitros palaukite, kol atvės. Į atvėsusią masę šakute įmaišykite kiaušinius.

Ingredientai
Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.
- Sumaišome visus prieskonius, o kalakuto krūtinėlę patepame aliejumi. Įtriname prieskonius į mėsą, paguldome krūtinėlę į kepimo indą, ir kepame 90 minučių 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Išimame kepimo indą iš orkaitės, uždengiame folija ir prieš pjaustant leidžiame mėsai pastovėti 20-30 minučių.
Pagal šį receptą kepta kalakutiena gaunasi pakankamai sultinga, su gaiviu prieskonių skoniu.
Dar šiltą mėsą pjaustome griežinėliais ir valgome pietums su Jūsų pasirinktu garnyru. Likusią mėsą uždengiame maistine plėvele arba dedame į sandarią dėžutę, ir laikome šaldytuve. Sekančią dieną man mėsa pasirodė žymiai skanesnė. Skaniausia valgyti šaltą, o likučius galite panaudoti taip:
Šį sąrašą galima pildyti ir pildyti, bet idėja aiški: pagamini kartą, o džiaugiesi net kelias dienas! Tad jei nemėgsti kasdien galvoti ką naujo, sveiko ir skanaus paruošti, išbandyk šį receptą 🙂
Aušra

Kiek marinuoti kalakutą?
Į kalakutienos marinatą galite dėti įvairius prieskonius, kurie suderinami su paukštiena. Iškepti kalakuto mėsą nesunku, bet kaip tai padaryti, kad po ilgo buvimo orkaitėje mėsa neišdžiūtų, o taptų švelni, sultinga ir kvapni, ją reikia tinkamai užmarinuoti.

Kalakutienos filė kepsniai
Išsisaugokite:
Orkaitėje kepti ypač gardūs bei sultingi kalakutienos filė kepsniai marinuoti natūralaus skonio jogurte, patiekti su kepintomis morkomis ir šparaginėmis pupelėmis.
Keturiems kepsniams kaip nuotraukoje pagaminti reikės:
Keturių nestorų gabalėlių kalakutienos filė (maždaug po 80 g. svorio)
2 valgomųjų šaukštų natūralaus skonio jogurto
Žiupsnio maltų kvapiųjų pipirų, druskos ar mėgiamų prieskonių pagal skonį
Kepimui:
80 g. maltų džiūvesėlių
Keturių riekelių plonai pjaustyto sūrio
