Kalakutienos kepsnys su brokolių kuskusu, mango salsa ir cukinijų juostomis
Kalakutienos krūtinėles perpjauname išilgai. Tuomet kiekvieną gabalą įpjauname, kad greičiau iškeptų. Krūtinėlę apibarstome čiobreliu, druska, pipirais apšlakstome alyvuogių aliejumi ir leidžiame pasimarinuoti keletą valandų šaldytuve.
Kol mėsa marinuojasi, pasiruošiame salsą: susmulkiname mangą, persiką ir čili pipirą (jei norite aštriau palikite sėklytes, jei ne – išimkite). Užpilame citrinos sulčių ir viską sumaišome.
Pagaminame brokolių kuskusą: smulkiai supjaustome brokolį. Į verdantį vandenį suberiame brokolius ir paverdame 1-2 minutes. Į dubenį įpilame kuskuso kruopų ir užpilame karštą vandenį kartu su brokoliais. Paliekame išbrinkti.
Reklama41011Kol kuskusas brinksta, ant grilinės keptuvės be papildomų riebalų iškepame mėsą.
Mėsą patiekiame su kuskusu, salsa ir cukinijomis.
IngredientaiAlternatyvaTokį kepsnį galite gaminti ir su vištientos krūtinėle.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiRūta parašė:Super receptas:sveika, greita, spalvinga!Migle parašė:O kaip galima paziuret receptu gaminimo eiga, man nei vieno recepto nerodo?Rašyti komentarą
Kalėdinis kalakutienos krūtinėlės kepsnys
Jei šventėms norite iškepti kalakutienos, bet nenorite kepti viso kalakuto, kuo puikiausias pasirinkimas būtų kalakutienos krūtinėlės kepsnys. Kad iškepęs kepsnys būtų sultingas, nes kepdama kalakutienos krūtinėlė linkusi sausėti, nakčiai mėsą užmerkite į sūrymą.
Kalakutienos mėsą labai mėgstu, o pamačiusi didžiausią straipsnį apie jos naudingumą Rimi kalėdiniame žurnale “Druska ir pipirai” iš karto pagalvojau, kad šios žiemos šventės mūsų namuose tikrai nepraeis ir be kalakutienos. Būdama Rimi daržovių skyriuje šalia mėsos dar prigriebiau ir mažųjų šviežių morkyčių, iškeptos šalia kepsnio jos labai gražiai atrodo ir jų nereikia pjautyti. Ten pat užmačiau ir mažųjų Lietuvos ūkininko užaugintų bulvyčių. Žiemą visada pasigendu nedidelių kokybiškų atskirai sufasuotų nedidelių bulvyčių, kurios ypač tinka prie šventinio kepsnio, net nežinojau, kad prekybos centre tokių esama. Kadangi šalia mėsos stengiuosi patiekti tiek pat ar net dar daugiau daržovių, tai radusi miniatiūrinių daržovių ypač apsidžiaugiau. Tik neišsigąskite pamatę ilgą šio recepto ingredientų sarašą, patiekalą pasiruošite tikrai greitai, o visus ingredientus rasite vienoje vietoje, greitai po darbo užbėgę į prekybos centrą. Na o visą šį šventinį patiekalą vainikuoja tradicinis kalėdinis šviežių spanguolių padažas, jo receptą su įvairiomis variacijomis esu surašiusi net dviejose savo knygose: “Sezoninė Virtuvė” ir “Gero maisto dienoraštis. Žiema”. Manau, taip ruošta kalėdinė kalakutienos krūtinėlė tikrai patiks neriebaus ir sveikesnio maisto mėgėjams.
Spausdinti

Kalakutienos krutineles kepsnys
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!
Varškės patiekalai
Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje
Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)
Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams
Naudingi patarimai jūsų virtuvėje
Kalafiorų salotos su sojos padažu
Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
Makaronų ir picos patiekalų receptai
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo
Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Šventinis kalakuto krūtinėlės kepsnys su džiovintomis spanguolėmis
Niekas nepaneigs – kalakutas ant švenčių stalo tikrai visada padaro įspūdį svečiams. Tačiau ne visada tas įspūdis toks geras, kai keptą kalakutą imi pjaustyti ir porcijuoti…. Iškepti šį milžiną taip, kad jis būtų ir pilnai iškepęs, ir sultingas, tikrai nemenkas iššūkis, ne visada pasiseka net patyrusiems kepėjams. Esu bandžiusi ir mirkyti kalakutą sūryme (visų pirma dar reikia surasti tinkamo dydžio indą, kuriame tas žvėris galėtų būtų pilnai panardintas skystyje…), esu ir švirkštu leidusi skysčius kepant, esu po odele kišusi kilogramus sviesto, tačiau rizika, kad vienos kalakuto dalys bus puikiai iškepę, o kitos – sausos ir išdžiūvę, visada yra didelė.
Australijoje, žinokit, gauti kalakutą yra rimtas iššūkis!! Jų trumpam atsiranda parduotuvėse tik dviem laikotarpiais: liepos mėnesį, kai nemažai australų švenčia „Kalėdas liepą” (Christmas in July), ir gruodį, kai amerikiečiai ruošiasi Thanksgiving vakarienei, o kai kurie australai Kalėdų šventėms renkasi būtent kalakutieną (mat ėriena, jautiena ir kiauliena – pernelyg pabodę kasdieniai pasirinkimai:)).
Jei šventes švenčiat mažesniame būryje, didžiulis kalakutas pats savaime yra vargas, nes visą savaitę po švenčių doroti jo likučius nedaug kam patinka… Todėl labai pravartu įsigyti tik kalakuto krūtinėlę ir šventinį kepsnį ruošti vien iš jos. Viena vertus, ji didelė, tad pakanka 6-8 valgytojam, kita vertus – toks kepsnys nė kiek ne mažiau šventiškas nei mažiau įspūdingas ant stalo!! Nustebsite, kokia tobulai sultinga ir skani gali būti (paprastai, jei kepate visą kalakutą, ji iškepa super sausa) kalakuto krūtinėlė!! Įdaras taip pat prisideda išlaikant kepsnio sultingumą, tačiau jis dar priduoda ir šventinių skonių bei puošnumo, nes prigardintas džiovintomis spanguolėmis, vynu, čiobreliais ir šalavijais.
Tačiau turiu perspėti, kad ne mažiau gardi jūsų laukia ir sekanti diena po švenčių, jei tik liks bent vienas kitas šio kalakuto krūtinėlės kepsnio gabalėlis!! (Tiesą pasakius, aš gal vien dėl tos kitos dienos jį ir kepčiau :)). Nes kitą dieną galėsite ir vėl puotauti, tik šįkart su gardžiais kepsnio likučių sumuštiniais, kuriuos pasigaminsite su kreminiu sūriu, bruknių uogiene, garstyčiomis ir žalumynais.

