pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos kepsnys grilyje - skanumas kiekvienam skoniams!

Jautienos nugarinės kepsnys su grilintomis bulvytėmis ir kukurūzų burbuolėmis

Jautieną pašlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, skabytu rozmarinu. „Portabello“ grybą nusilupkite, galite naudoti peilį arba nuvalyti jį pirštais. Bulvytes pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Apverskite grybą ir iš vidinės pusės suimkite dviem pirštais žievelės kraštą, lupkite ir sukite ratu, kol nulupsite visą grybą. Nuluptą „Portabello“ grybą gerai pašlakstykite alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių.

Pradėjus kepti jautieną, nepamirškite ant griliaus uždėti „Portabello“ grybo, „baby“ bulvyčių ir kukurūzų burbuolių. Nuolatos pavartydami kepkite apie 8 minutes. „Portabello“ grybui pakepus 5 minutes, uždėkite 5 g sviesto ir leiskite jam ištirpti.

Į dubenėlį sudėkite sviestą, pabarstykite šiek tiek druskos, grūstų pipirų, skabyto rozmarino.Iškeptą jautieną palikite pastovėti keletą minučių susukę į kepimo foliją.

Kol jautiena „ilsisi“, pjaukite burbuolę į keturias dalis, dėkite į dubenėlį su sviestu, kartu su „baby“ bulvytėmis ir gerai išmaišykite vartydami dubenėlį, leiskite sviestui ištirpti.

Į lėkštės centrą dėkite keptas burbuoles ir bulvytes. Po to į lėkštę dėkite „Portabello“ grybą. Iš folijos išimkite jautieną, dėkite į lėkštę su daržovėmis ir pabarstykite ją levandų druska, šviežiai grūstais pipirais, skabytais rozmarinais. Skanaus.

Kaip gaminti:

Jautienos didkepsnius iš abiejų pusių pašlakstau alyvuogių aliejumi. Mėsą įtrinu aliejumi. Ant mėsos (abiejų pusių) beriu druskos, pipirų.

Į keptuvę pilu šiek tiek aliejaus ir gerai įkaitinu.

Jautienos kepsnius dedu į gerai įkaitintą keptuvę.

Kepu 3-4min vieną pusę, po to apverčiu.

Ant mėsos uždedu po sviesto gabalėlį, į keptuvę įmetu po šakelę rozmarino ir čiobrelio.

Vis palaistydama kepsnius susidariusiu skysčiu, kepu ~4min.

Iškeptą mėsą suvynioju į foliją ir palaikau ~ 5min.

Kepimo laiko trukmė keptuvėje priklauso – kokio mėsos kepsnio norite 😉

Maniškiai kepsniai visiškai iškepti (well done), jei norite kitokio iškepimo – kepkite trumpiau 😉

KATEGORIJA:
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Peržiūrėti visus komentarus (0)
Taip pat gali patikti
  • 56,3K views
  • 1 m. skaitymo
  • Kalėdų patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Pietūs
  • Tėvo diena
  • Velykų patiekalai

Jautienos kepsnys keptuvėje

O ir patogumas neišpasakytas! Ant jautienos pakuotės nurodytas kepimo laikas! Ir net nereikia jokio super recepto ieškoti 😉.

Šių jautienos kepsnių ir kitų “KITCHENme” produktų galite įsigyti didesniuose prekybos centruose ir internetu:

Ingredientai

Reikės:

“KITCHENme” jautienos antrekoto didkepsnių
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Aliejaus kepimui
Sviesto
Kelių šakelių šviežio čiobrelio ir rozmarino

Rėmėjo ingredientai
Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:

“KITCHENme” jautienos antrekoto didkepsniai

Maisto mėgėjos rėmėjas: UAB „Baltic Larus"

Burokėlių salotos su kukurūzais

  • Parašė Maisto mėgėja
  • gruodžio‎‎‎‏‏‎ ‎17, 2024

  • 756 peržiūros
  • 1 m. skaitymo
  • Kažko nevalgantiems
  • Kūčių patiekalai
  • Užkandžiai
  • Vakarienė

Naujausi receptai

  • Morkų bananų pyragas
  • Vieno kąsnio užkandėlės
  • Dešrainių receptas
  • Salotos su vištiena
  • Burokėlių salotos su kukurūzais
Įdomiausi patiekalai
Sultinga ir minkšta kiaulienos nugarinė orkaitėje
  • 56,3K views
Varškės apkepas be manų kruopų
  • 47,1K views
Tortilijų čeburekai
  • 40,3K views
Avižinių dribsnių duona
  • 36,1K views
Varškės pyragas
  • 35,6K views
Kategorijos
  • Be kategorijos (1)
  • Gėrimai (6)
  • Kažko nevalgantiems (101)
    • Be glitimo (10)
    • Be kiaušinių (28)
    • Be pieno (13)
    • Veganiški (35)
    • Vegetariški (54)
    • Desertai (110)
    • Pagrindiniai patiekalai (147)
    • Pietūs (198)
    • Pusryčiai (195)
    • Sriubos (22)
    • Užkandžiai (247)
    • Vakarienė (312)
    • Gimtadienio proga (52)
    • Kalėdų patiekalai (75)
    • Kūčių patiekalai (35)
    • Motinos diena (73)
    • Naujiesiems Metams (110)
    • Tėvo diena (77)
    • Užgavėnių idėjos (40)
    • Valentino dienai (27)
    • Velykų patiekalai (83)
    • 814 peržiūrų
    • 1 m. skaitymo
    • Kalėdų patiekalai
    • Kažko nevalgantiems
    • Kūčių patiekalai
    • Užkandžiai
    • Vakarienė
    • Veganiški

    Vieno kąsnio užkandžiai

    • Parašė Maisto mėgėja
    • gruodžio‎‎‎‏‏‎ ‎4, 2024

    Prenumeruokite maisto patiekalų naujienlaiškį

    Pažymėdami šį laukelį patvirtinate, kad perskaitėte ir sutinkate su mūsų privatumo politika dėl šioje formoje pateiktų duomenų saugojimo.

    Mes naudojame slapukus, kad užtikrintume Jums geriausią naudojimosi svetaine patirtį. Paspaudę „Sutinku“ išreiškiate sutikimą su visų slapukų naudojimu. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.

    Manage consent
    Privacy Overview
    NecessaryAlways Enabled
    CookieDurationDescription
    cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
    cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
    cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
    cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
    cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
    viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
    FunctionalPerformanceAnalyticsAdvertisementOthers

    Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

    Jautienos didkepsnis arba tiesiog naminis steikas

    Labai gerai, jei turite namie griliaus keptuvę, jei ne, tai įprastą keptuvę įkaitinkite taip, kad ji beveik lydytųsi.

    Aliejumi patepame mėsą.

    Reklama41011

    Iš abiejų pabarstome šviežiai sumaltais juodaisiais pipirais (tuo tarpu druską dėsim, kai mėsa jau keps keptuvėje – druska ištraukia skysčius, geriau kad jų daugiau pasiliktų mėsoje, todėl sūdome paskutinę minutę).

    Aliejumi pateptą mėsą dedame ant gerai įkaitintos keptuvės, kad net kaimynai išgirstų, kaip mėsa šnypščia. Jei naudojame griliaus keptuvę, tai aliejaus papildomai pilti nerekia, o jei paprastą – galim papildomai įpilti šaukštą aliejaus. Karščio nemažiname.

    Kantriai laukiam apie 3,5 minutes, kol apskrunda. Druską dedam ant apkepusios pusės, kai jau matosi rudi vos ne juodi šuorai. Aš papildomai dar kartą ant apkepusios pusės barstau pipirų, nes geri pipirai tikrai dar nepakenkė nei vienam steikui.

    Standartiniam 2,5 cm storio steikui kepimo laikas yra maždaug toks: medium rare (vidutiniškai iškepęs) kiekvienai pusei skiriame 3-4 minutes, jei norim geriau iškepusio – 5 minutes.

    Galime steiką pagardinti ir sviestu, jam tiesiog leidžiame išsilydyti ant ką tik apverstos kepsnio pusės.

    Nusprendę, kad kepsnys iškepęs, ištraukiam iš keptuvės ir leidžiam mėsai lėkštėje pailsėti.

    IngredientaiPatarimasBeata Nicholson

    Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

    Reklama41003KomentaraiRENATA parašė:Tokio pobūdžio pamokėlių labiausiai laukiau ! Ačiū !Darius parašė:

    Keli pastebejimai:
    Na jei naudosim rupia druska taimnet ir didesnis jos kiekis steiko tikrai neissausins. Tik reikia tinkamai paruosta mesa laikyti. O jei sudom tik pries kepima, druskos tikraicnereikia bijoti (ar net padauginti). Jei steikas pakankamai storas, tai suri liks tik isore ir tas surumas bus tik akcentas jei bus pjaunama ir valgoma per visa steiko stori.
    Del sviesto reiketu pamineti kad geriau naudoti isgryninta sviesta ar jo mišinį su aliejumi nes paprastas sviestas prie tokiu aukstu temperaturu pridegs.
    Del pipiru as asmeniskai turiu tokia nuomone kad juos reiketu uzberti tik ant jau paruosto steiko. Jei snekam, apie kokybisku pipiru naudojima tai siulyciau ju ir nedeginti. Tuo labiau kad labai daznai pipirai prie aukstu temperaturu kepant apkarsta. Na bet cia toks salyginis dalykas ir gal ne visi i tai kreipia demesi.
    Na ir pabaigai del steiko iskepimo atpazinimo. Tikrai nereiktu pasikliauti laiku nes yra daugybe dalyku kas gali itakoti jo kepimo laika. As naudoju tokia paprasta technika. Su nyksciu lieciame rodomaji pirsta. Kitos rankos pirstu spaudziame tos rankos minkstima prie nykscio. Lyginame su steiko minkstumu. Jei sutampa tai kepsnys rare. Tada lieciam didiji ir lyginam su steiku – rare ar medium rare. Su bevardziu – medium rare ir well done. Su smiliumi – 100%well done.
    Tikiuosi nesupyksite uz pastabas 😉 Steikai jega.