pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Aisbergo salotos su ridikėliais ir paprika: gardus ir gaivus receptas

Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, kaip pasigaminti gaivias ir traškias aisbergo salotas su ridikėliais ir paprika. Šios salotos puikiai tiks kaip garnyras prie įvairių patiekalų arba kaip lengvas užkandis.

Ingredientai

Šiam receptui reikės:

  • Aisbergo salotos
  • Ridikėliai
  • Paprika (ypač žalia arba geltona)
  • Agurkas
  • Raudonas svogūnas
  • Krapai
  • Graikiškas jogurtas
  • Majonezas
  • Citrina

Ingredientų alternatyvos

  • Agurkas gali būti pakeistas salierais, ridikėliais, paprika (ypač žaliąja arba geltonąja), iceberg salota ir kopūstais.

Gaminimo eiga

Viską dedame sluoksniais: suplėšome aisbergo kopūstą, dedame špinatus, kelias saujeles tarkuoto sūrio, viską apliejame padažu. Toliau dedame pjaustytus pomidorus, raudonąją papriką, svogūnus, fetos sūrį. Ant viršaus dedame keptos vištienos file gabaliukus ir galiausiai viską padengiame storu sluoksniu tarkuoto sūrio.

Padažo paruošimas:

Į nedidelį indą pilame alyvuogių aliejų, dedame du valgomuosius šaukštus majonezo, 3-4 šaukštus garstyčių ir 2 šaukštus grūdėtų garstyčių. Viską gerai sumaišome/suplakame ir pilame ant salotų.

Patarčiau salotas patiekti kartu su skrudintos duonos kubeliais, kuriuos galima padėti šalia salotų arba pabarstyti į pačias salotas.

Patarimai ir gudrybės

  • Plaukite atidžiai, bet švelniai, nemaigydami. Geriausiai pripilti pilną nemažą dubenį šalto švaraus vandens ir plauti jame po kelias saujas žalumynų.
  • Nepamirškite nusausinti. Gerai nudžiovinkite salotų lapelius centrifugos principu veikiančioje salotų džiovyklėje arba švelniai tapšnodami popieriniais rankšluosčiais.
  • Jei skaninate riešutais, pakepinkite ir atvėsinkite.
  • Nepersistenkite su padažo intensyvumu.
  • Patiekti ir valgyti - erdvūs dubenys.

Kiti galimi ingredientai

Jeigu norite, kad patiekalas būtų dar maistingesnis, paruoštas avinžirnių salotas galite papildyti avokadu, pomidoru, fetos sūriu, virtais kiaušiniais ir kitais priedais.

Alternatyvūs receptai

Jei ieškote kitų salotų receptų, išbandykite šiuos:

  • Šviežių kopūstų salotos
  • Krabų lazdelių salotos su ryžiais
  • Salotos su saliero gumbu

Salotų įvairovė

Salotų skonis priklauso nuo to, kokios daržovės yra naudojamos. Šios salotos su feta, daržovėmis ir avinžirniais yra labai greitai ir paprastai pagaminamos. Tereikia 10 minučių ir galėsite mėgautis gardžiu, sveiku ir maistingu patiekalu, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei.

Kiti receptai su daržovėmis

Jei mėgstate eksperimentuoti su daržovėmis, išbandykite šiuos receptus:

  • Agurkų mišrainė žiemai su svogūnais
  • Kopūstų mišrainė žiemai
  • Morkų mišrainė žiemai

Salotų receptų įvairovė

Salotų receptų yra daugybė, todėl galite atrasti jums labiausiai patinkančius. Tai gali būti salotos su mėsa, žuvimi, daržovėmis ar vaisiais. Svarbiausia - nebijoti eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius.