pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ruginiai Sėklų Traškučiai: Sveikas ir Maistingas Užkandis

Rubrikoje „Valgyk ir žydėk“ - naujiena sveikuoliams ir bulvinius traškučius mitybos racione pakeisti norintiems asmenims. Ruginiai sėklų traškiai - be galo maistinga variacija negalintiems atsisakyti užkandžių.

Sėklų Traškučiai - Universalus Užkandis

Sėklų traškiai pasitarnauja ne tik kaip sveikas užkandis, bet taip turi galią visas nuobodžias salotas prikelti antram gyvenimui! Nežinau, kaip jūs, bet aš labai mėgstu, kai salotose kažkas, tiesiogine ta žodžio prasme, „traška“! Tuomet būna taip skanu ir daug smagiau valgyti! Dažniausiai salotas „traškinu” tiesiog jas pagardindama sėklomis arba riešutais, bet čia kuo puikiausiai pasitarnauja ir laužyti traškiai!

Vienas arba du sėklų traškiai, kuriuos galite valgyti vienus pačius arba pagardinti pasirinktais ingredientais, puikiai atliks savo darbą! Pagardus galite pasirinkti pačius įvairiausius, pavyzdžiui: humusas, gvakamolė, šakute trintas avokadas pagardintas citrinos sultimis, druska bei pipirais, o galbūt tiesiog gabalėlis jūsų mėgstamo sūrio.

Sėklų traškiai taip pat yra vienas lengviausių būdų padidinti maistinių skaidulų suvartojimą, kadangi visi naudojami ingredientai yra puikūs ląstelienos šaltiniai! Svarbu: apačioje pateiktas receptas labiau veikia kaip sėklų traškių „pagrindas”, tačiau virtuvėje siūlau eksperimentuoti su įvairiausiais priedais.

Prieskoniai daro stebuklus, o eksperimentuodami su skirtingais skoniais neabejoju, jog labai greitai atrasite savo mėgstamiausius. Manieji su Provanso žolelių mišiniu!

Receptas: Traškus ir Saldus Sėklų Desertas

Traškus ir saldus sėklų desertas - tai ne tik skanus saldumynas per kavos pertraukėlę, bet ir puikus energijos užkandis.

Ingredientai:

  • Įvairios sėklos (sezamų, saulėgrąžų, linų ir kt.)
  • Aliejus
  • Medus arba sirupas

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišau visas sėklas. Sezamų dedu ir juodų, nes man taip gražiau. (Galima naudoti tik sezamus.)
  2. Pilu aliejų, išmaišau.
  3. Tada supilu medų arba sirupą ir išmaišau.
  4. Paskleidžiu ant kepimo popieriaus.
  5. Ant viršaus uždedu kitą kepimo popieriaus lakštą ir pakočioju arba rankomis paskirstau iki maždaug stačiakampio.
  6. Dedu į įkaitintą orkaitę 150°C 20 min.
  7. Išėmusi palieku skardoje visiškai atvėsti.
  8. Tuomet perkeliu ant lentelės ir supjaustau nedideliais kvadratėliais.
  9. Sudedu į dėžutę, tarpuose su kepimo popieriumi ir laikau uždarytą šaldytuve.

Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą!

Traškučiai iš Sūrio ir Sėklų

Traškučius kepiau pagal šanųjį justataste.com tinklaraštį, tik sėklų dėjau daugiau, o kitąsyk jų kiekį mėginsiu ir dar šaukšteliu kitu padidinti - man skanu, kai sūrio glėbyje sėklų yra gausiai. Džiovintus svogūnus ir česnakus rekomenduoju rinktis miltelių pavidalu, o jei dėsite džiovintus gabalėliais ar granulėmis - traškučius kepkite iki vos pagels, kad svogūnai ir česnakai nesuskrustų.

Gaminimo eiga:

  1. Visus ingredientus išmaišome ir šaukšteliu dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami apie 5 cm tarpus.
  2. Kepame įkaitintoje orkaitėje 5-8 minutes, kol sūris išsilydys ir traškučiai švelniai parusvės. Neperkepame!

Receptas: Soti Traški Duonelė be Miltų ir Pieno

Oooo taip, pagaliau aš radau tobulą variantą kaip patenkinti savo duonos poreikį negalint valgyti nei miltų, nei pieno, nei kiaušinių. Tik iš sveikų ir maistingų produktų pagaminta soti traški (bet ne per daug) duonelė.

Ingredientai:

  • 3 v.š. saulėgrąžų sėklų
  • 3 v.š. moliūgų sėklų
  • 3 v.š. sezamo sėklų
  • 3 v.š. linų sėmenų
  • 2 v.š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 9 v.š. vandens
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kmynų (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Visus ingredientus suberkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu.
  2. Drėgnomis rankomis paspaudžiame išlyginame paviršių.
  3. Atsargiai pirštais sutvirtiname kraštus, kad po to visi nesubyrėtų. Turi gautis maždaug 20 x 20 cm.
  4. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 min.
  5. Ištraukus iš orkaitės leiskite pilnai atvėsti, o tuomet sulaužykite pasirinkto dydžio gabalėliais.
  6. Laikome sandariame indelyje ar maišelyje iki savaitės.

Sveikuoliška Duonelė be Gliuteno

Domina duonos alternatyvos be gliuteno?

Reikia:

  • 120 g rupiai maltų miltų
  • 120 g avižinių dribsnių
  • 125 g saulėgrąžų sėklų
  • 2 a. š. aguonų
  • 30 g sezamo sėklų
  • 1/2 a. š.druskos
  • 2 v. š alyvuogių aliejaus
  • 500 ml vandens

Galima ir linų sėmenų įmaišyti.

Gaminimo eiga:

  1. Visus produktus susidėti i dubenelį ir užmaišius palikti 20 min pastovėti. Neišsigąsti, kad masė skysta bus. Ji dar pabrinks.
  2. Per tą laiką įsijungti orkaitę ir įkaitinti iki 170°.
  3. Gautą masę paskleisti plonai ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir pašauti kepti.
  4. Po 10-12 min.

Universalus Sėklų Traškučių Receptas

Ingredientai:

  • 3 valg. š. saulėgrąžų sėklų
  • 1 valg. š. sezamo sėklų
  • 2 valg. š. moliūgų sėklų
  • 1 arb. š. linų sėmenų
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. mėgstamų prieskonių
  • 1 valg. š. aliejaus

Gaminimo eiga:

  1. Visus ingredientus suberkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 100 °C temperatūros (su ventiliatoriumi).
  3. Paruoštą masę perkelkite į kepimo skardą ir atsargiai silikonine mentele arba šaukšto kita puse viską gerai išlyginkite.
  4. Ištraukus iš orkaitės leiskite pilnai atvėsti, o tuomet sulaužykite pasirinkto dydžio gabalėliais.
  5. Traškius laikykite maisto dėžutėje, geriausia popieriniame maišelyje.