pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai su Kumpiu - Tradicinis Lietuviškas Receptas

Blyneliai su maskarponės sūriu (arba rikota)

Ar Jūs valgote blynus?… Ar mėgstate juos? Ir, koks Jūsų požiūris į tokį maistą?

Jeigu patinka ieškoti naujų receptų, užmaišyti tešlą ir pamažu laukti, kol iš lėto kiekvienas blynelis apskrus ir iškeps – tai Jūs iš tų, kuriems tikrai patinka blynai! Nors tas laukimas ir stovėjimas prie viryklės nėra pats maloniausias užsiėmimas. Bet vien dėl to atsisakyti blynų, tikrai neverta.

O pačių blynų… Visa galybė! Net galva gali apsisukti! Ir tikriausiai viso gyvenimo neužtektų iškepti pagal skirtingą receptą! Sūrūs, saldūs, pikantiški, vegetariški ar net veganiški! O kur dar priedai!… Ir kiekvienas gali pasirinkti su kuo valgyti: vaisiais ir šviežiomis uogomis, daržovėmis, riešutais, sėklomis ar paprasčiausia grietine.

Tuo blynai ir nuostabūs! Ir tokie universalūs, nes kiekvieną kartą galima sukurti naują skonį. Tereikia „įjungti“ fantaziją ir skonių gausa gali nustebinti iš naujo.

Tačiau gal Jūs iš tų, kurie blynų vengia, nemėgsta ir net negali pažiūrėti į tą pusę? Miltai! Pilna miltų! O kur dar cukrus!… Ir kiti nereikalingi priedai. Juk kam valgyti kažkokią keptą tešlos masę?!… Sunkumas po tokio maisto, energijos 0, tad kaskart sau prižadate daugiau nebevalgyti TŲ BLYNŲ.

Tikiu, kad jau esat atradę savo „tobulų“ blynų receptą ir žinote kas Jums ir artimiesiems patinka. Bet bent jau aš, būsiu iš tų, kuriems blynai patinka nuo pat mažens! Ir nieko su tuo negaliu padaryti… Man patinka išbandyti naujus receptus ir ragauti. Ne visi blynai skanūs ir ne visi patinka. Bet tuo ir gerai, kad receptų tiek daug, kad kaskart turime galimybę bandyti iš naujo. Ir dar kartą surasti, dar vieną skanių blynų receptą.

Būtent tokie ir yra šie blynai! Labai skanūs ir jau laiko patikrinti. Blynų mėgėjai tikriausiai jau seniai išbandė receptą. Bet, jei Jūs dar tik ieškote – tai šie blynai puikus pasirinkimas!

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Va blogai kai receptą įdedi ne tą pačia dieną, kai išbandai… Na tikrai nepamenu ar prireikė dėti papildomai kokį šaukštą miltų ar ne… Peržiūrėjau savo anksčiau bandytus lietinių receptus. Daugumoje pieno pilama apie 300ml pieno. Tad tikriausiai dėjau papildomai šaukštą ar du miltų… Na žinoma dar daug kas priklauso nuo naudojamų miltų – vieni labiau išbrinksta ir sugeria skystį, kiti mažiau.

Indre parašė:

Mmmm blynai, 100 metų nevalgiau, nors kai buvo IKI akcija tai keptuvę crepess”ams pasiėmiau 😀 verta susimastyt ir taisyt klaidą…

Simona parašė:

Galiu pakomentuoti dėl miltų, nes išbandžiau su 120 g 😀 truputį per skysta gavosi tešla, blynai nenorėjo klausyti ir apsiversti, paskui buvo sudėtinga vyrui įdarą suvynioti 🙂 tad tikrai reiktų šiek tiek daugiau įkrėsti. O pats įdaras skanutėlis 🙂 Super žodžiu 🙂

Aušra parašė:

Tikrai taip, savaitgalį specialiai pakartotinai išsikepiau lietinius šiuos, tai pieno tikrai pyliau ne 400 ml, o 300 ml ir tada buvo pats tas, tiesiog nespėjau pakoreguoti recepto…

Darija parašė:I lietinius tinka „karaliski miltai”.Aušra parašė:Manau, kad taip. Tik reikės paderinti pieno/vandens kiekį.

Ruošiame tešlą:

Išplakame kiaušinius, įmaišome miltus maišytus su druska, pilame pieną, aliejų. Tešla turi būti kiek skistoka. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje plonus lietinius. Jų gali išeiti apie 6.

Sūrį sutarkuojame, kumpį supjaustome nedideliais gabalėliais.

Ant iškepto kiekvieno lietinio užtepame šaukštą majonezo, beriame kumpio ir sūrio ir užlenkiame. Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą ir dedame pakepti lietinius, kad sušiltų įdaras, išsilydytų sūris, maždaug po 5 min. iš abiejų pusių. Patiekiame su salotomis ir grietine. Skanaus!

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Virtuvėje besisukant. Inesa

. maisto ruoša - yra neatsiejama kiekvieno žmogaus kasdienybėje. Tačiau vieni laiką praleidžia virtuvėje nenorom, o dėl poreikio. Tuo tarpu kiti (į jų ratą įeinu ir aš;)) laiką virtuvėje praleidžia su džiaugsmu, norint savo šeimyną pradžiuginti skaniu, įdomiu bei įspūdingu maistu. Gaminti ir eksperimentuoti virtuvėje aš be galo mėgstu ;)

Lietiniams pasigaminti reikės:
2 kiaušiniai;
2 šaukštai aliejaus;
1 šaukštas cukraus;
1 žiupsnelis druskos;
600 ml vandens;
350 gr. miltų;
aliejaus lietiniams kepti.


Gaminimas:
1. Kiaušinius lengvai išplakame su 2 šaukštais aliejaus, cukrumi ir druska.
2. Į dubenį su kiaušinių plakiniu įpilame trečdalį vandens ir sumaišome. Suberiame visus miltus ir išmaišome tešlą - ji turi būti pakankamai tiršta. Tada po truputį supilame likusį vandenį ir maišydami tešlą suskystiname.
3. Kepame lietinius gerai įkaitintoje keptuvėje. Negalima perkepti, jie turi išlikti elastingi ir minkšti, nes į juos vyniosime įdarą.


Įdarui pasigaminti reikės:
apie 300 gr. tradicinės virtos dešros (aš naudojau "Mažylių" );
apie 250 grsurio;
20 gr. sviesto;
svogūno;
druska, pipirai;
2 šaukštai majonezo;
1 šaukštas pomidorų padažo;
grietinėlė;
sauja šviežių krapų.
(truputį sunku tiksliai pasakyti kiek ko, kadangi viską dėdu iš akies)


Gaminimas:
1. Svogūną nulupame ir supjaustome ilgesniais šiaudeliais. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą ir sudedame svogūnus. Kepame, kol suminkštės bei taps šviesiai rudi.
2. Dešrą bei sūrį sutarkuojame burokinę tarką.
3. Kai pakepinti svogūnai atvės, tada sumaišome juos su sutarkuotu sūriu bei dešra. Pagardiname viską druska, pipirais, įdedame pora šaukštu majonezo,pomidorų padažo, išmaišome ir galime susukti blynus.
4. Susuktus blynelius trumpai apkepiname keptuvėje, tam, kad įgautų rudo atspalvio.
5. Veliau visus pakepintus blynelius sudedame į karščiui atsparų indą, užpilame grietinėlę ir pašauname į įkaitintą 170 laipsniu orkaitę, maždaug 20 min, reikia stebėti grietinėlę.
6. Paskutinis veiksmas, apibarstymas krapais.