pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos kainų aukštumas - Kaip jis formuojamas ir kodėl svarbu suprasti šią dinamiką

Jautienos kaina maxima

  • Autorius: Evelina
  • Komentarai: 0

Ar žinojote, kad steikas ir antrekotas skiriasi? Net tikri profesionalai mažai žino, kaip juos atskirti.

Antrekotas- (prancūziškai: entre - tarp, ir cote- šonkaulio). Klasikinėje Prancūzijos virtuvėje, gaminama antrekotas tik iš Charolės veislės iškastruoto mėsinio buliuko skerdienos mėsos. Mėsa išpjauta iš nugarinės tarp stuburo ir šonkaulių. Pirkdami tikrąją antrekotą,iškepus gausite sultingos mėsos skonį. Mano mėgstamiausia jautienos antrekota su vyno padažu.

2 jautienos kepsniai

druskos pagal skonį

pipirų pagal skonį

3 šaukštai sviesto

3 šaukštai raudono vyno

1 kubelio jautienos sultinio

Jautienos kepsnį gerai ištrinti iš abiejų pusių su druska ir pipirais.

Įkaitinti keptuvę ant aukštos ugnies. Į keptuvę įdėti 2 šaukštus sviesto. Sumažinti ugnį iki vidutiniškai stiprios, kai sviestas ištirpsta, į keptuvę įdėti kepsnius. Kepti 3 minutes iš abiejų pusių. Galite kepti daugiau, jeigu norite.

Išimkite kepsnius iš keptuvės. Suberkite į keptuvę česnakus ir pakepinkite, kol įgaus gelsvos spalvos. Įpilkite raudono vyno ir mediniu šaukštu, viską gerai išmaišykite.

Sumažinti ugnį ir į keptuvę įpilkite 150 ml. vandens,įdėkite jautienos sultinio, virkite kol skysčio sumažės per pus. Įmaišykite likusį sviestą, kol jis ištirps.

Norėdami pateikti ,supjaustyti kepsnius ir užpilti padažą.

Papuošti šviežiomis petražolėmis ir patiekti su keptomis bulvėmis, bei šviežiomis daržovėmis. Galima patiekti su salotomis

  • Susijusios kategorijos:
  • Konservavimo receptai

Įveskite užsakymo duomenis

Pristatymo laikai
Pristatymo kaina
Atsiskaitymo būdai
Uždaryti
Švieži jautienos inkstai 3.63 €/Kg
KG KgĮ krepšelį
Švieži jautienos inkstai 3.63 €/Kg

Kilmės šalis: Lietuva

Laikymo sąlygos: 0C .. +3C

Gamintojas: UAB Mano mėsinė, vet. Leidimo nr.: LT-41-002 V.

Prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.
Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos.
Informacija pateikta aprašyme yra bendro pobūdžio ir gali skirtis nuo informacijos nurodomos ant produkto pakuotės.
Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra išsamesnė. Rekomenduojame vadovautis gamintojo informacija, esančia ant prekės pakuotės.

Atgal
Švieži jautienos liežuviai 10.99 €/Kg
KG KgĮ krepšelį
Švieži jautienos liežuviai 10.99 €/Kg

Kilmės šalis: Lietuva

Laikymo sąlygos: 0C .. +3C

Gamintojas: UAB Mano mėsinė, vet. Leidimo nr.: LT-41-002 V.

Prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.
Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos.
Informacija pateikta aprašyme yra bendro pobūdžio ir gali skirtis nuo informacijos nurodomos ant produkto pakuotės.
Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra išsamesnė. Rekomenduojame vadovautis gamintojo informacija, esančia ant prekės pakuotės.

Atgal
Švieži kiaulių inkstai 1.59 €/Kg
KG KgĮ krepšelį
Švieži kiaulių inkstai 1.59 €/Kg

Kilmės šalis: Lietuva

Laikymo sąlygos: 0C .. +3C

Gamintojas: UAB Mano mėsinė, vet. Leidimo nr.: LT-41-002 V.

Prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje.
Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos.
Informacija pateikta aprašyme yra bendro pobūdžio ir gali skirtis nuo informacijos nurodomos ant produkto pakuotės.
Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra išsamesnė. Rekomenduojame vadovautis gamintojo informacija, esančia ant prekės pakuotės.

Atgal
Švieži kiaulių liežuviai 4.99 €/Kg
KG KgĮ krepšelį
Švieži kiaulių liežuviai 4.99 €/Kg

Kilmės šalis: Lietuva

„Maxima“ ir toliau mažina maisto kainas: pinga lietuviška mėsa

Prekybos tinklas „Maxima“ skelbia nuo rytojaus mažinantis lietuviškos mėsos kainas. Atpiginami populiarūs Lietuvoje užaugintos kiaulienos, jautienos, vištienos ir kalakutienos gaminiai.

Šaltinis:Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, turinio kontrolė – partnerio rankose„Maxima“ ir toliau mažina maisto kainas: pinga lietuviška mėsaA a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 Mėsa „Išvien dėl Lietuvos“ „Maxima“ Maisto produktų kainos

Nuo antradienio „Maximos“ parduotuvėse pirkėjai galės įsigyti 10 lietuviškos mėsos gaminių sumažintomis kainomis.

Atpiginta Lietuvos ūkiuose užaugintos kiaulienos, jautienos, vištienos ir kalakutienos produkcija įtraukiama į neseniai pradėtos kampanijos „Išvien dėl Lietuvos“ prekių sąrašą. Šiuo metu 500 populiarių lietuviškų produktų reguliari kaina yra sumažinta 15 proc.

Sudedamosios dalys

Virtam jautienos liežuviui paruošti reikės:

  • jautienos liežuvis – 1,3 kg;
  • morkos – 1 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • lauro lapas – 1 vnt;
  • vandens – 3-4 pirštai virš liežuvio lygio;
  • druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį.

Maisto gaminimo procesas

  1. Kruopščiai nuplaukite liežuvį, nušveiskite jį. Į puodą sudėkite liežuvį, morką ir svogūną. Supilkite šaltą vandenį ir užvirkite.
  2. Kruopščiai nuplaukite liežuvį, tada jį nušveiskite. Į keptuvę sudėkite liežuvį, morkas ir svogūnus. Supilkite šaltą vandenį ir palikite užvirti.
  3. Užvirinkite, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir toliau virkite.
  4. Užvirinkite, nuimkite putas, sumažinkite ugnį ir toliau virkite.
  5. Nuėmę putas, sudėkite lauro lapą, druską ir pipirus.
  6. Nukošę sudėkite lauro lapą, druską ir pipirus.
  7. Jautienos liežuvį virkite 3 valandas.
  8. Jautienos liežuvį virkite 3 valandas.
  9. Kai liežuvis iškeps, išjunkite ugnį.
  10. Kai liežuvis iškeps, išjunkite ugnį.
  11. Virtą jautienos liežuvį sudėkite į dubenį.
  12. Virtą liežuvį sudėkite į dubenį.
  13. Įdėkite dubenį su liežuviu į kriauklę ir įjunkite šaltą vandenį. Tegul vanduo visiškai apsemia dubenėlyje esantį liežuvį.
  14. Įdėkite dubenį su liežuviu į kriauklę ir įjunkite šaltą vandenį. Leiskite vandeniui visiškai užlieti liežuvį dubnyje.
  15. Po 2-3 minučių liežuvio oda lengvai ir visiškai nusilups.
  16. Po 2-3 minučių liežuvio oda lengvai ir visiškai nusilups.
  17. Nuluptą liežuvį atvėsinkite, tada jį plonai supjaustykite ir patiekite. Tarkuoti krienai su grietine yra puikus pagardas prie virto jautienos liežuvio.
  18. Leiskite nuluptam liežuviui atvėsti, tada supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite. Tarkuoti krienai su grietine yra puikus virtos jautienos liežuvio pagardas.
  19. Gero apetito!

Vertina lietuvišką kokybę

„Maximos“ parduotuvėse šiandien daugiau nei 80 proc. šviežios mėsos yra lietuviška.

V. Drulienė pastebi, kad gausus šviežios lietuviškos mėsos pasirinkimas yra vertinamas pirkėjų. „Kasmet šviežios lietuviškos mėsos produkcijos paklausa auga. Šiais metais iš viso parduota jau 39 tūkst. tonos šviežios lietuviškos mėsos“, – pažymėjo ji.

Lietuviai, pasak V. Drulienės, yra kiaulienos mylėtojai, tačiau karantino laikotarpiu dažniau pirkta vištiena. Iš viso per karantiną nupirkta daugiau nei 8 tonos šviežios lietuviškos mėsos.

Mažėja žaliavos kainos

Prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovė Vilma Drulienė pažymi, kad lietuviškos mėsos kainų pokyčius lemia dėl koronaviruso pandemijos mažėjanti žaliavinės mėsos kaina.

„Suprasdami Lietuvos ūkininkų nerimą dėl krintančios žaliavinės mėsos kainos ir mes mažiname populiarių lietuviškos šviežios mėsos gaminių kainas, tikėdamiesi, kad tai paskatins didesnę jos paklausą ir taip bus iš dalies kompensuojami COVID-19 krizės sukelti ekonominiai mėsos sektoriaus praradimai“, – tvirtina ji.

Didesnis atpigintos lietuviškos mėsos vartojimas, pasak V. Drulienės, šiuo sudėtingu laikotarpiu padės išlaikyti visą mėsos pramonės grandinę.

„Iš to laimėsime visi: nuo mūsų pirkėjų, kurie mėgstamus kokybiškus lietuviškos mėsos gaminius galės įsigyti už mažesnę kainą, iki mėsos augintojų ir perdirbėjų, kuriems atsiras galimybės išlaikyti ar net padidinti veiklos apimtis, išsaugoti darbo vietas“, – aiškina V. Drulienė.

Tarp atpiginamų 10 populiarių lietuviškos mėsos gaminių: kiaulienos kumpis bei sprandinė, smulkinta kiaulienos ir jautienos mėsa, šviežios kiaulienos dešrelės, jautienos kulninė, taip pat marinuotas kiaulienos šašlykas, šviežias viščiukas, vištienos bei kalakutienos faršas.

V. Drulienė atkreipia dėmesį, kad 15 proc. sumažinamos yra populiarių 10 šviežios mėsos gaminių reguliarios kainos.

„Nuo sumažintos reguliarios kainos ir toliau taikysime papildomas nuolaidas bei akcijas, kad pasiūlytume savo pirkėjams geriausią lietuviškos mėsos kainą“, – pabrėžė ji.