Ingredientai
1. Brokolį trumpai nuplikykite verdančiu vandeniu, kad išlaikytų savo traškumą ir spalvą.
2. Visus ingredientus susmulkinkite: brokolį, sūrį, vištieną, saliero stiebus ir ridikėlius.
4. Graikiškus riešutus taip pat susmulkinkite pagal skonį – stambesniems gabalėliams naudokite peilį.
5. Viską sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
6. Įdėkite majonezo ir grietinės, gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasidengtų padažu.
7. Paruoštas salotas perkelkite į serviravimo indą ir mėgaukitės!
8. Santrauka: Šios gaivios, tačiau sočios salotos su brokoliais, vištiena ir riešutais yra puikus pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei. Receptą galima lengvai pritaikyti pagal skonį, keičiant sūrį, riešutus ar vištieną. Tai puikus būdas mėgautis sveikomis ir gardžiomis salotomis, turinčiomis apie 150 kcal vienai porcijai.
Komentarai (12)
- Lina 2015-10-09 14:56
petrazoles ar krapai dedasi? :-) - julija 2015-08-21 17:41
atsimerkit kai skaitot viskas aiskiai parasyta
Atsimerk gabija kai skaitai :)
Parasyta: riesutai, graikiniai, o va paprika dingo :-D
o kur paprika raso nedaraso
O kokie riešutai? Nes visi riešutai turi savo skonį. .
Taigi recepte aiskiai parasyta. Riesutai - graikiniai.
:D
Na as tai nematau kokius cia tikslei deti riesutus. kur cia jus matot kad graikiniai:D
Kurioj vietoj aiskiai parasyta koki riesutai??
Aiškiai parašyta-graikiniai

Pakepintos brokolių salotos su citrina ir migdolais
Sudedamosios dalys:
Gaminimas:
Sudedamosios dalys:
- 1 brokolis
- ½ raudono svogūno (pjaustyto)
- ¼ puodelio saulėgrąžų sėklų
- ¼ puodelio šiaudeliais tarkuotų morkų
- ¼ puodelio šiaudeliais tarkuotų obuolių
- ½ puodelio konservuotų ananasų gabaliukais (ir pasilikite 2 v. š. jų sulčių)
- ½ puodelio mėlynių
- ¼ puodelio džiovintų spanguolių
- ¼ puodelio natūralaus jogurto
- 1 v. š. balzaminio acto
- 1 v. š. cukraus
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Supjaustykite nuplautus brokolius panašaus dydžio gabaliukais. Sudėkite į verdantį puodą ir pavirkite 1 minutę. Išimkite iš vandens, nusausinkite ir atvėsinkite.
- Sudėkite brokolius į dubenį, taip pat įdėkite morkas, obuolius, pjaustytus svogūnus, saulėgrąžų sėklas, ananasų gabaliukus, mėlynes ir spanguoles. Išmaišykite.
- Atskirame dubenyje sumaišykite ingredientus padažui: jogurtą, actą, cukrų, ananasų sultis, šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį.
- Supilkite gerai išmaišytą padažą ant salotų. Skanaus!
