pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos Troškinys su Daržovėmis: Receptai ir Patarimai

Vištienos troškinys su daržovėmis - tai vienas universaliausių patiekalų, kuris ne tik puikiai tinka šeimos vakarienei, bet ir gali būti sveikas, sotus bei subalansuotas pasirinkimas visai savaitei. Vištienos troškinys su daržovėmis išsiskiria tuo, kad viename inde susijungia baltymai, skaidulos, vitaminai bei natūralus skonis.

Be to, šis patiekalas idealiai tinka ir tiems, kurie planuoja valgiaraštį kelioms dienoms į priekį. Vištienos troškinys su daržovėmis - tai ne tik skanu, bet ir sveika. Vištiena - puikus baltymų šaltinis, o daržovės suteikia skaidulų, vitaminų A, C, K bei mineralų.

Ingredientai ir Maistinė Vertė

Kalorijų kiekis priklauso nuo ingredientų, bet orientacinis skaičius (100 g troškinio) - apie 90-130 kcal. Vištiena - geriausiai tinka vištienos šlaunelės be kaulų arba vištienos krūtinėlė.

Maistinė vertė (vienai porcijai):

Komponentas Kiekis Procentinė dalis
Kalorijos 378kcal 19%
Angliavandeniai 19g
Baltymai 26g
Riebalai 23g
Vitaminas A 2050µg 256%
Vitaminas C 175mg 219%

Receptai ir Gaminimo Būdai

Vytaro Radzevičiaus receptas

Virtuvės entuziastas Vytaras Radzevičius kviečia pasigaminti kvepiantį ir šildantį daržovių troškinį su vištiena. Jo teigimu, prie šio patiekalo puikiai tiks birūs ryžiai arba balta duona, pavyzdžiui, prancūziškas batonas. „Lauži ir dažai į troškinio skystį. Neįtikėtinai skanu! Žinoma, troškinys bus dar skanesnis, jei jo gaminimui naudosite gerą sultinį ar truputį padauginsite sviesto. Svarbu nepamesti kantrybės ir lėtumo - lėtas virimas ir žema temperatūra yra kelias į sėkmę bei mėsos minkštumą. Na, ir dar vienas patarimas: suminkštėti linkusias daržoves į troškinį su vištiena dėkite pačioje pabaigoje“, - pataria V. Radzevičius.

Gaminimo Eiga:

  1. Pirmiausia vištieną supjaustykite kubeliais ir keliaukite prie daržovių ruošimo.
  2. Daržoves - morkas, cukiniją, bulves - supjaustykite nedideliais gabalėliais. Vėliau susmulkinkite svogūną ir česnaką.
  3. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ar sviestą. Ten sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol jie suminkštės ir gražiai pageltonuos.
  4. Į keptuvę įdėkite vištieną ir kepkite, kol ji taps auksinės spalvos. Į puodą taip pat įdėkite morkas ir bulves. Kepkite dar 5-7 minutes, o poto sudėkite ir supjaustytą cukiniją.
  5. Galiausiai supilkite pomidorų tyrę arba konservuotus pomidorus, vandenį arba sultinį.
  6. Troškinį pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais.
  7. Uždengite puodą ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 30-40 minučių, kol daržovės vištiena taps minkšti.

Vištienos troškinys su chorizo ir daržovėmis

Koks skanus, jaukus, šiltas ir aromatingas šis vištienos troškinys su chorizo ir daržovėmis - man būtent tokio sotaus naminio maisto labiausiai norisi po vasaros atėjus rudeniui. Nors šis, chorizo ir raudonuoju vynu gardintas troškinys, savo skonio natomis primena Ispanijos skonius, bet pagamintas jis su mūsų lietuviškomis, sezoninėms rudens daržovėmis - svogūnais, morkomis ir bulvėmis, bet galima papildomai pridėti ir kitų rudens daržovių.

Ingredientai:

  • Aliejaus kepimui
  • 4 vištienos šlaunelių
  • 6 vištienos blauzdelių
  • Druskos, pipirų
  • 100 g chorizo dešros | Galima keisti šonine
  • 2 svogūnų | Jei nemėgstate - praleiskite
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 morkų
  • 100 ml raudonojo sauso vyno
  • 2 v.š. miltų | GF versijai - kukurūzų miltų
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 1 skardinės (400 g) smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 1 v.š. vorčesterio padažo
  • 500 ml vištienos sultinio
  • 2 didelių bulvių
  • 1 skardinės (400 g) konservuotų pupelių
  • Šviežių arba džiovintų žolelių (čiobrelių, rozmarinų)

Gamybai geriausia būtų naudoti sunkų špižinį / ketaus puodą, kuriame galima ir apkepinti, ir troškinti. Jei tokio neturite, apkepimo dalį darykite keptuvėje, o vėliau viską perkelkite į kuo gilesnę kepimo skardą su dangčiu arba viršų apdenkite folija.

Gaminimo Eiga:

  1. Įkaitiname aliejų ir gerai iš abiejų pusių apskrudiname vištienos šlauneles ir blauzdeles. Apskrudinti reikėtų kepinat ant didelės kaitros po keletą minučių iš abiejų pusių. Skrudinant vištieną pabarstome ją druska ir pipirais. Apskrudintą vištieną atidedame.
  2. Į puodą / keptuvę beriame chorizo gabalėlius, kepiname apie minutę. Tuomet suberiame smulkintus svogūnus ir morkų griežinėlius, kepiname maišydami kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
  3. Prie daržovių supilame vyną ir pakaitiname porą minučių, kol alkoholis išgaruoja. Suberiame miltus, viską išmaišome.
  4. Į puodą / keptuvę dedame pomidorų pastą, smulkintus pomidorus, vorčesterio padažą, supilame sultinį. Išmaišome ir užverdame.
  5. Tuomet į puodą ar gilią kepimo skardą (viską dėsime į orkaitę) grąžiname apskrudintą vištieną. Ją dedame taip, kad kuo daugiau apskrudintos vištienos dalies liktų virš padažo.
  6. Puodą / skardą uždengiame dangčiu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
  7. Į puodą / skardą dedame kubeliais pjaustytas bulves (panardiname jas į padažą), suberiame pupeles. Vištiena vis dar turi būti odele aukštyn virš padažo (tuomet odelė išliks traški).
  8. Dedame žoleles, uždengiame puodą ir kepame orkaitėje dar 45 minutes. Po jų bulvės jau turi būti išvirusios, o mėsa išsitroškinusi ir ypatingai minkšta.

Greitai pagaminamas vištienos troškinys su daržovėmis viename puode

Tad šiandien gaminau labai greitai pagaminamą vištienos patiekalą su daug daržovių viename puode. O kas svarbiausia - jis labai greitai pagaminamas. Išbandykite.

Reikalingi produktai:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 kg vištienos (tinka bet kokia vištienos dalis, tik jei ji su kaulais, juos pašaliname)
  • 1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų
  • 1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • druskos
  • maltų pipirų
  • 1/2 šaukštelio rūkytų paprikų miltelių
  • 1/2 šaukštelio česnakų granulių
  • 1/2 šaukštelio svogūnų miltelių
  • žiupsnelis aitriųjų paprikų miltelių
  • 1 svogūnas
  • 2 nedideli brokoliai
  • 2-3 spalvotos paprikos
  • 1 morka
  • 1/2 stiklinės vištienos sultinio (galite pilti baltąjį vyną ar vandenį)

Gaminimo Eiga:

  1. Vištieną supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais.
  2. Sumaišykite čiobrelius, rozmarinus, česnakų granules, svogūnų miltelius, aitriąsias paprikas, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu apibarstykite vištieną ir išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite vištieną. Užtruks apie 8 min.
  4. Sudėkite smulkintas daržoves ir užpilkite sultiniu.

Vištienos troškinys su daržovėmis

Maistingas troškinys su vištiena ir įvairiomis daržovėmis. Taip pat lengvai pagaminamas.

Ingredientai:

  • 200 g vištienos
  • 75 g svogūno
  • 60 g cukinijos
  • 50 g geltonosios paprikos
  • 50 g raudonos paprikos
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š pomidorų pastos
  • 1 v.š. kokosų pieno
  • 5 g česnako
  • 1 a.š. lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • pipirų pagal skonį
  • raudonosios paprikos miltelių pagal skonį
  • ciberžolės pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Paruošimas:

  1. Vištienos krūtinėlę porą minučių apkepame ant lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus.
  2. Sudedame daržoves - svogūną, česnaką, cukiniją, geltonąją ir raudonąją paprikas.
  3. Viską kartu pakepame keletą minučių.
  4. Pabarstome druska, pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir ciberžole.
  5. Tuomet dedame sojos padažo, šaukštą pomidorų pastos ir kokosų pieno.
  6. Viską patroškiname. Daržovės turi išlikti traškios.

Patarimai ir Gudrybės

  • Svarbu nepamesti kantrybės ir lėtumo - lėtas virimas ir žema temperatūra yra kelias į sėkmę bei mėsos minkštumą.
  • Suminkštėti linkusias daržoves į troškinį su vištiena dėkite pačioje pabaigoje.
  • Šis patiekalas yra universalus, tad puikiai dera tiek su grikiais, tiek su ryžiais, bulvių koše ar net makaronais.
  • Taip - šis patiekalas puikiai tinka šaldymui. Atvėsinkite, padalinkite į porcijas ir užšaldykite sandariuose induose.

Vieno puodo patiekalai yra pagaminami greitai, paprastai ir svarbiausia skaniai. Jums neprireiks papildomai kažko virti ar kepti. Daugiausiai laiko užims supjaustyti daržoves, o troškinant prie puodo tikrai nereikės stovėti!

Troškiniui panaudosite rudenines daržoves, kurių tikrai šiuo metu netrūksta. Troškinys tiks sotiems, sveikiems, gardiems pietums ar vakarienei. Šis patiekalas yra ir sotus, ir sveikas, ir vitaminingas.