Neretai vaikai būna išrankūs maistui, tad maistu ir jo produktais vaikus geriausia supažindinti kuo anksčiau, o tai geriausia padaryti - kartu gaminant nesudėtingus patiekalus. Maisto ruošimas įvairaus amžiaus vaikams gali tapti tikrų tikriausia pramoga.
Maisto Ruošimas - Edukacinė Priemonė
Pradėkite apie maistą juos mokyti nuo pat mažumės. Anot V. Juodkazienės, maisto ruošimas - ne vien stovėjimas prie karštų garų, įkaitinto aliejaus ar produktų pjaustymas aštriais peiliais. Vaikas ne tik padės namų ruošoje, bet šis darbas dar yra naudingas ir tuo, kad kartu vaikas gali mokytis ir produktų pavadinimų.
Gaminant maistą galima išmokti ne tik kulinarijos, bet ir kitų dalykų, pavyzdžiui, matematikos. Juk ruošiant maistą ingredientus dažnai tenka ir sverti, matuoti. Todėl maisto ruošimas gali tapti puikia pamoka apie tūrio vienetus ar net trupmenų skaičiavimą.
Įtraukite Įvairius Pojūčius
Mažajam valgytojui paragauti jam nepažįstamo maisto kartais gali būti bauginanti patirtis. Todėl susipažindinti jį su maistu galite pasitelkę ne tik skonį, bet ir kitus pojūčius, pavyzdžiui, kvapą.
Šeimos Tradicija ir Kultūros Dalis
Galimybė kartu su šeimos nariais ruošti maistą galėtų tapti puikia tradicija, kuri atmintyje vaikui įstrigs kaip smagus laiko praleidimo būdas. Maisto ruošimas taip pat yra ir supažindinimo su įvairiomis kultūromis priemonė.
Sveikatingumo Įpročių Ugdymas
Maisto gaminimas iš šviežių produktų - geras pavyzdys, kad pirmenybę turėtume teikti sveikatai, o ne įpročiui valgyti perdirbto, greitojo maisto gaminius.
Saugumas
Ruošiant su vaikų valgį būtina jį išmokyti ne gaminimo subtilybių, bet ir saugumo taisyklių.
Sveikas Užkandis Vakarėliui: Obuolių Riekelės su Migdolų Sviestu
Domina sveiki užkandžiai vakarėliui? Kaip nustebinti svečius? Šis sveikas užkandis-desertas vakarėliui užburs skonio receptorius neįprastu deriniu: gaivus sultingas obuolys ir švelnus kvapnus migdolų sviestas. Įspėju, toks derinys - nuodėmingai skanus!
Šis šaltas patiekalas tiks ir kaip maistingas užkandis vakarui, kuriuo galima numalšinti apetitą ar suteikti organizmui papildomos energijos. Nors sakoma, jog ir geriausi užkandžiai vėlyvam vakarui nėra gerai, bet juk svarbiausia - saikas :)
Ingredientai (3 porcijos):
- 1 didelis obuolys
- 3 dosnūs šaukštai migdolų sviesto
- Skaldytos kakavos pupelės, saulėgrąžos, džiovintos spanguolės
Gaminimas:
- Išsirinkite didelį skanų saldžiarūgštį obuolį.
- Specialaus peiliuko pagalba, pašalinkite obuolio viduriuką - graužtuką.
- Obuolį supjaustykite apie 0,5-1cm storio riekelėmis.
- Kiekvieną užkandžio riekelę patepkite migdolų sviestu ir pabarstykite įvairiais pagardais: skaldytomis kakavos pupelėmis, saulėgrąžomis, džiovintomis spanguolėmis, šviežiomis uogomis. Būkite drąsūs ir kūrybingi :)
Gavosi puikus šaltas užkandis draugų vakarėliui, artimųjų susitikimui ar smagiam gimtadieniui! Artėja vasara, bus ką lengvai ir greitai paruošti iškylai gamtoje ar vaikų gimtadienio vakarėliui.
P.S. Sveikuolišką užkandį-desertą vakarėliui patiekite iš karto, nes obuolys linkęs keisti spalvą.
Skanaus!