pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip teisingai paruošti bulves: receptai ir patarimai

Niekas negali atsilaikyti prieš aromatingas ir apskrudusias keptas bulves! Tačiau ne visiems pavyksta iškepti jas būtent taip. Taigi verta atkreipti dėmesį į kai kurias rekomendacijas, kaip reikėtų elgtis, kepant bulves. Tai leis jums nudžiuginti šeimą gardžiu valgiu.

Pagrindinės keptų bulvių ruošimo taisyklės

  1. 1 taisyklė: Mirkymas šaltame vandenyje

    Nuskustas ir supjaustytas bulves būtinai reikia pamirkyti šaltame vandenyje. Vanduo turi būti šaltas, kad iš bulvių ištrauktų krakmolą. Jei vanduo bus šiltas ar net karštas, krakmolas liks bulvėse, todėl jūsų patiekalas labiau primins troškintas, o ne keptas bulves.

    Krakmolas trukdo bulvėms apskrusti, todėl jį reikia išplauti. Kuo bulvės jaunesnės, tuo ilgiau jas reikia mirkyti. Geriausia, jei jas mirkysite pusvalandį ar net 1 val.

  2. 2 taisyklė: Kruopštus džiovinimas

    Po mirkymo bulves reikia gerai nusausinti. Geriausia bulves nukošti per kiaurasamtį, o tuomet nudžiovinti ant popierinio ar paprasto rankšluosčio. Bulvės turi būti sausos, nes drėgmės perteklius trukdys susidaryti traškiai plutelei. Be to, vandens kontaktas su įkaitusiais riebalais gali palikti dėmių ant jūsų prijuostės ar virtuvės paviršių.

  3. 3 taisyklė: Tinkamas keptuvės ir riebalų įkaitinimas

    Keptuvė turi būti įkaitinta, o riebalai joje - karšti. Riebalų negailėkite - jų turi būti pakankamai daug. Nepamirškite, kad daugelio mėgstamos gruzdintos bulvytės yra kepamos dideliame kiekyje verdančio aliejaus.

  4. 4 taisyklė: Prieskoniai - tik iškepus

    Sūdyti ir barstyti prieskonius reikėtų tik tada, kai bulvės iškeps. Jei druską barstysite kepimo metu ar prieš kepimą, bulvės neteks drėgmės ir jų paviršiuje nesusidarys traški plutelė.

    Kai bulvės bus gatavos, perkelkite jas į dubenį kiaurasamčiu - per skylutes nutekės riebalų perteklius. Tuomet jas pasūdykite ir pabarstykite prieskoniais.

  5. 5 taisyklė: Kepimas be dangčio

    Kepdami bulves, niekada neuždenkite keptuvės dangčiu. Jei norite bulvių su traškia plutele, kepkite jas atviroje keptuvėje.

  6. 6 taisyklė: Saikingas kiekis keptuvėje

    Į keptuvę nedėkite pernelyg daug bulvių. Geriausia bulves sudėti 2 - 3 sluoksniais, ne daugiau.

Skanios rekomendacijos

  • Norite suteikti bulvėms pikantiško aromato ir skonio? Tuomet prieš bulves keptuvėje pakepinkite kelias skilteles česnako. Kai česnakas paruduos, jį ištraukite ir suberkite bulves.
  • Jei į verdantį aliejų įmesite rozmarino šakelę, o po kurio laiko ją išgriebsite, jūsų bulvės įgaus malonų Viduržemio jūros regiono aromatą.

Gero apetito!