troškinti kotletai
2025/01/09 2025/01/09 pagal Kviečiu į virtuvęParuošimas: 60 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 6 Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru yra vienas iš tų patiekalų, kurie sukelia nostalgiją ir primena namų šilumą. Šis receptas sujungia sultingą kiaulienos faršą su pikantišku česnako ir tirpstančio sūrio įdaru, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Kotletai yra lengvai paruošiami, o jų skonis patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. … Skaityti toliau
Troškinti kotletai su grybų ir grietinės padažu
Padažui tinka džiovinti grybai, marinuoti ar švieži. Skanus padažas gaunamas iš šviežių miško grybų ar pievagrybių.
Ingredientai:
- Grybai – 400 g;
- Grietinė – 130 g;
- Vienas vidutinio dydžio svogūnas;
- Sviestas – 130 g;
- Miltai – šaukštas;
- Druskos – pagal skonį;
- Žalumynai – papuošimui.
Paruošimas:
- Grybus nuplaukite ir išvalykite, nusausinkite minkštu skudurėliu.
- Gilioje keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto.
- Grybus pakepinkite, įberkite druskos, tada sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir antrąją sviesto dalį, supilkite į keptuvę. Išmaišykite.
- Į padažą sudėkite keptus kotletus ir troškinkite (ant silpnos ugnies) 10 minučių po uždarytu dangčiu.
- Tada įpilkite grietinės, sumaišykite ir vėl uždarykite dangtį.
- Po minutės troškinti kotletai grietinės ir grybų padaže nukeliami nuo viryklės.
- Pabarstome pjaustytais žalumynais.

⌛ Kiek laiko troškinti kotletus?
Kotletų troškinimo laikas priklauso nuo jų dydžio, recepto, iš kokios mėsos jie pagaminti ir kur jie bus troškinami.
- Troškinimo laikas puode yra 5-15 minučių;
- Keptuvėje kotletai troškinami 5-15 minučių;
- Orkaitėje kotletai troškinami 10-20 minučių;
- Kotletus galite troškinti greitpuodyje. Tai užtruks 15-20 minučių.

🥘 Kaip troškinti kotletus?
Kad nesugadintumėte savo mėgstamo patiekalo, turite imtis šio proceso su visa atsakomybe. Jei faršas buvo blogai išmuštas, į kotletų masę pamiršta įmušti kiaušinį, arba faršo masę neatvėsinote šaldytuve, tai troškinti kotletai gali tiesiog subyrėti.
- Visų pirma, kotletus reikia kepti gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
- Po to perkelti juos į kitą įndą. Šis punktas yra diskutuotinas. Jei kepate tefloninėje keptuvėje su minimaliu kiekiu aliejaus, tuomet padažą galite užpilti iš karto ant viršaus. Paprastai tai yra nedidelis sviesto, sultinio ar padažo kiekis.
- Kepimo ar troškinimo laikas visiškai priklauso nuo kotletų storio, taip pat ir nuo pasirinktos mėsos. Pavyzdžiui, jei paėmėte jautieną, kotletus galite palikti net šiek tiek žalius. Tai suteiks patiekalui švelnumo. Bet jei paėmėte kiaulieną ar vištieną, tada jie turi būti visiškai iškepti.
- Beje, ilgas troškinimas padaže irgi klaida. Jei po kepimo įpylėte, pavyzdžiui, grietinės ir pakaitinote ant silpnos ugnies 5 minutes, tai normalu. Jei per ilgai troškinate, kotletų viduje esančios skaidulos susitraukia, sultingumas išnyksta. Žinoma, tai kompensuoja padažas, bet tai visai ne tas pats.
- Jeigu prikepėte kiaulienos ar jautienos kotletų, tuomet kuo puikiausiai tiks troškinimas grietinėje. Kaip pagrindą imame vandenį arba sultinį (su sultinių padažas gausis aromatingesnis). Puode užkaitiname vandenį (arba sultinį) ir įmaišome 2 v.š. mažo riebumo grietinę. Tada sudėkite kotletus troškintis 10 minučių, vieną kartą juos apversdami.

Troškinti kotletukai
Į faršą sudedame prieskonius, kapotą česnaką, kiaušinius, miltus ir gerai išmaišome.
Formuojame kotletukus ir kepame aliejuje.
Į gilesnį puodą dedame lauro lapelius, sudedame visus kotletukus.Supjaustome svogūną, sutarkuojame morkas ir apkepiname.Keptas daržoves dedame ant kotletų, užpilame virintu atvėsintu vandeniu, pabarstome kapotomis petražolėmis ir taip troškiname apie 5 minutes.
Nupilame visą vandenį.
Kotletus valgome su mėgstamu garnyru ir salotomis. Skanaus :)
AUTORIUS: GražinaRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Krevetės toskanietiškame grietinėlės padažeSpagečiai CarbonaraPatys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!KomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!
Troškinti kotletai pomidorų padaže
Ne paslaptis, kad būtent padažas daro kotletus sultingus ir įdomius. Ir kuo jis aromatingesnis, tuo skanesnis patiekalas išeis. Jei šeimininkė žino, kaip teisingai troškinti kotletus, jie nebus išdžiūvę ir išbliuškę. Troškinimui geriausia paimti atskirą puodą.
Jums reikės:
Pruošimas:
- Svogūnus reikia supjaustyti ir pakepinti augaliniame aliejuje, pridėti česnako.
- Sudėti pomidorus ir prieskonius. Padažą troškinti 10 minučių.
- Tai beveik viskas, ką reikia žinoti, kaip padaryti kotletus sultingus.
- Iškepusius kotletus reikia perkelti į padažą ir troškinti po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Po to išjungti ugnį, suberti žalumynus ir leisti pastovėti po dangčiu dar 10 minučių, kad kotletai sugertų visus skonius.