Bananų ir riešutų pyragas su kondensuotu pienu - nuostabus saldus patiekalas, kuriame dera prinokusių bananų minkštumas, traškūs riešutai ir kondensuoto pieno saldumas. Bananų pekano pyragas su kondensuotu pienu yra nuostabus saldus skanėstas, kuriame dera prinokusių bananų minkštumas, riešutų traškumas ir kondensuoto pieno saldumas.
Bananai yra populiarus desertų ingredientas dėl natūraliai saldaus skonio ir minkštos tekstūros. Jie ne tik suteikia pyragui saldumo, bet ir padaro jį drėgnesnį ir lengvesnį.
Ingredientai
- miltai: 250 gramų
- druska: žiupsnelis
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- bananai: 2 didelių (~200 gramų; nulupame ir sutriname)
- cukrus: 100 gramų
- minkštas sviestas: 115 gramų
- kiaušiniai: 2 vidutinio dydžio
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
- saldus kondensuotas pienas: 1 puodelio (250 mililitrų)
Bananų pyrago su kondensuotu pienu receptas
Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais.
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
- Sviestu patepk ir kepimo popieriumi išklok kekso formą.
- Tada miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišyk tarpusavyje.
- Tešlai miltuose sumaišyti 150 gramų cukraus, druską, kepimo miltelius ir vaniliną.
- Sumuškite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų.
- Sviestą ir cukrų gerai išsuk iki purumo.
- Mušk po vieną kiaušinius, gerai po kiekvieno išplak.
- Tuomet supilk vanilę, kondensuotą pieną ir sudėk sutrintus bananus.
- Išmaišykite 150 g cukraus, druskos, raugo ir vanilino miltuose.
- Graikinius riešutus sumalkite, bet ne tol, kol jie taps trupiniais.
- 30-40 min. kepkite sausainį 180 laipsnių temperatūroje.
- Paruoštą biskvitą padalykite į du vienodus pyragėlius, vieną iš jų aptepkite kondensuotu pienu.
- Papuošimui galite naudoti kondensuotą pieną arba plaktą grietinėlę.
Šokoladinis desertas su bananais ir kondensuotu pienu
Ingredientai:
- 150 g paprastų sausainių (aš panaudojau „Gaidelis“), susmulkintų į trupinius;
- 100 g ištirpinto sviesto;
- 150 g tamsaus šokolado, sulaužyto gabaliukais;
- 2 šaukštai riebesnio pieno arba liesesnės grietinėlės (10%);
- 1/2 stiklinės virto sutirštinto pieno;
- 1 indelis (250 ml) atšaldytos grietinėlės, skirtos plakti;
- 1 indelis (200 g) grietinės (naudojau 30 proc. riebumo, tačiau tiks ir liesesnė);
- 2 šaukštai cukraus pudros;
- 3 vidutinio dydžio bananai, supjaustyti plonais gabalėliais.
Gaminimo eiga
- Sumaišykite į trupinius sumaltus sausainius su tirpintu sviestu ir šią masę sukrėskite į indą, kuriame patieksite desertą (tam puikiai tinka keramikiniai apvalūs indai ar dailios kepimo formos).
- Šaukšto nugarėle (arba bulvių grūstuve) prispauskite tolygiai paskirstytą sausainių ir sviesto masę prie indo dugno ir kraštų.
- Įdėkite į šaldytuvą, kol sustings ir kol ruošite kitus sluoksnius.
- Suberkite šokolado gabalėlius kartu su 2 šaukštais pieno (grietinėlės) į nedidelį puodą, tą puodą dėkite į kitą, didesnį puodą, kuriame verda truputis vandens (vanduo neturi siekti viršutinio puodo dugno!), ir pamažu maišydami išlydykite šokoladą.
- Gauta mase padenkite sausainių trupinių pagrindą, tolygiai šaukšto nugarėle ištepdami per visą plotą, nepamiršdami kraštų.
- Padėkite į šaldytuvą 5 minutėms, kad sustingtų.
- Ant šokolado sluoksnio ištepkite virto sutirštinto pieno sluoksnį ir paskirstykite tolygiai.
- Įdėkite į šaldytuvą.
- Grietinėlę, cukraus pudrą ir grietinę plakite, kol masė taps puriomis minkštomis putomis.
- Atidėkite 1/3 masės, o į likusią įmaišykite smulkintus bananus.
- Masę su bananais sukrėskite ant paruošto pagrindo.
- Sviestą išsukite su cukraus pudra, supilkite kondesuotą ir išmaišykite.
Paruošimas: 20 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 6