pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kur Įsigyti Avienos Lietuvoje: Patarimai Ir Rekomendacijos

Lietuvoje ėrienos ar avienos suvartojama labai mažai, tačiau mitybos specialistai pataria dažniau įtraukti šią ypač vertingą mėsą į savo šeimos mitybą.

Ėrienos Privalumai

Dietologai teigia, kad ėriena - geležies, karotino, fosforo, vario, cinko ir seleno šaltinis. Nesotieji riebalai, vertingi žmogaus organizmui, sudaro daugiau nei pusę ėrienoje esančių riebalų. Šią mėsą puikiai įsisavina mūsų organizmas. Ėrieną renkasi ir alergiški žmonės.

Tyrimais įrodyta ir tai, kad žmonės, valgantys iš ėrienos pagamintą maistą, rečiau serga ateroskleroze. Joje itin mažai cholesterolio, užkemšančio kraujagysles.

Ėriena ar Aviena: Kuo Skiriasi?

Ėriena - jaunų avių, iki 12 mėnesių, mėsa. Ėriena daug vertingesnė: liesesnė, minkštesnė, turi mažiau riebioms avims būdingo specifinio kvapo.

Galime pasiūlyti ir avienos, bet šios mėsos turime nereguliariai. Dėl specifinio skonio aviena patinka ne kiekvienam, bet tai neabejotinai vertinga mėsa.

Kur Įsigyti Ėrienos Lietuvoje?

Avis Ignalinos rajone augina ūkininkų Mindaugo ir Ligitos Ralių šeima. Jie 2004 metais iš Danijos ir Vokietijos atsivežė pirmąsias 250 mėsinių avių ir įkūrė ūkį. Šiuo metu auginamos tik grynakraujės mėsinės Vokietijos Juodgalvių veislės avys bei šių avių ir tekselių mišrūnai. Mėsai ruošiami tik iki 12 mėnesių amžiaus ėriukai.

Siekiant gauti tik kokybišką ėrieną, ūkis nuo pat įkūrimo remiasi ekologinio ūkininkavimo principais. Nuo 2006 m. ūkis kasmet sertifikuojamas ir turi ekologinio ūkio statusą. Avys maitinamos tik natūraliu, ūkyje užaugintu pašaru: žole, šienainiu, žirniais ir avižomis. Parduodama tik ūkyje užauginta ėriena.

2011 m. ūkyje įrengta specializuota avių skerdykla, atitinkanti ES reikalavimus.

Kaip Paruošti Ėrieną?

Šviežios mėsos parduotuvė „Gegio stalui“ rekomenduoja ėrieną tiek troškinti, virti, tiek kepti. Ne paslaptis, kad iš ėriuko kaklo bei kulniukų galima pagaminti ypač gardžias tirštas sriubas.

Prieskoniai ir Garnyrai

  • Ėrienos prieskoniai: mėtos, rozmarinai, čiobreliai, kadagių uogos, mairūnai, peletrūnai, lauro lapai, pipirai.
  • Galima pagardinti česnaku ar svogūnu.
  • Tinkamiausias garnyras - įvairios keptos ar troškintos daržovės: cukinijos, baklažanai, saldžiosios paprikos, svogūnai, švieži pomidorai. Labai tinka ryžiai, rečiau patiekiamos bulvės ar bulvių košė.

Mėtos laikomos labai svarbiu ėrienos prieskoniu, o mėtų padažas receptų knygų ir virtuvės meistrų dažnai rekomenduojamas išskirtinai tik prie šios mėsos patiekalų.

Patarimai Kepant Ėrieną

  • Negalima ėrienos perkepti. Kuo ilgiau kepame, tuo ėriena kietėja, tampa "guminė".
  • Jei galvojate mėsą kepti ilgiau, ėrieną būtina marinuoti, kitaip ji bus kieta. Kumpį ar mentę rekomenduojame marinuoti apie dvi paras.
  • Nugarinės mėsa iškepa labai greitai, kumpio ar mentės kepsniams reikės daugiau laiko.

Marinuoti Ėrieną

Rekomenduojame marinuoti su trupučiu skysčio - aliejaus, vandens, vyno (citrinos nereikia, nes vynas duoda pakankamai rūgštelės) ar sojos padažo. Ėrieną, kaip ir bet kokią kitą mėsą marinuojant sausai, t. y.

Atkreipiame dėmesį, kad ėrienos gabaliukai yra ruošiami su kaulais.

Informacija apie produktą

Gamintojas: UAB Mano mėsinė, vet. Išpjaustyta UAB Mano mėsinė, Ąžuolų g.

Laikymo sąlygos: 0°C ..

Prekės išvaizda gali skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos.

Informacija pateikta aprašyme yra bendro pobūdžio ir gali skirtis nuo informacijos nurodomos ant produkto pakuotės. Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra išsamesnė. Rekomenduojame vadovautis gamintojo informacija, esančia ant prekės pakuotės.