Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, kaip pasigaminti gardų šokoladinį pyragą su gabaliukais. Tai puikus desertas visai šeimai, kuris puikiai tiks prie puodelio karštos arbatos.
Ingredientai:
- 200 gramų miltų
- 3 obuoliai
- 150 gramų cukraus
- 2 kiaušiniai
- 100 gramų šokolado
- 100 gramų sviesto
- 2 valgomieji šaukštai pieno
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
- Žiupsnelis druskos
Gaminimo žingsniai:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, lydytą sviestą ir cukrų.
- Viską supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite.
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Šokoladą susmulkinkite į nedidelius gabaliukus.
- Viską sumaišykite. Pyrago tešla bus labai tiršta, tad neišsigąskite.
- Masę dėkite į kepimo formą.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Šokoladinis pyragas su šokolado gabaliukais ir riešutais
Štai dar vienas receptas, skirtas ypatingam skoniui išgauti.
Ingredientai:
- Sviestas
- Cukrus (dviejų rūšių)
- Kiaušiniai
- Vanilės pasta arba ekstraktas
- Miltai
- Soda
- Pieno milteliai
- Druska
- Susmulkintas šokoladas
- Riešutai (nebūtinai)
Gaminimo eiga:
- Sviestą plakite su abiejų rūšių cukrumi, kol taps vientisa, puria mase.
- Pastoviai plakdami į tešlą įmuškite kiaušinius.
- Viską gerai išmaišykite, į tešlą įdėkite vanilės pastos (arba ekstrakto), berkite miltus, sodą, pieno miltelius, druską.
- Viską gerai išmaišykite, sudėkite susmulkintą šokoladą ir riešutus, viską dar kartą gerai išmaišykite.
- Tešlą sukrėskite į kepimo skardą, išklotą sviestu išteptu kepimo popieriumi, ir pyragą kepkite apie 35 min. 180 °C orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku, jis liks beveik sausas - šiek tiek lipnus gali būti, nes ir pats pyragas viduj drėgnas, karamelinis).
Pieno milteliai - gali pasirodyti, jog tai labai neįprastas ingredientas, bet patikėkite - jis čia būtinas, nes dedamas nemažas šių miltelių kiekis, todėl neišsigąskite ir pabandykite išsikepti šį pyragą net ir su šiuo gana neįprastu ingredientu. Pieno miltelių rasite beveik visuose prekybos centruose.
Kriaušių ir šokolado kekso receptas
Šis receptas su kriaušėmis suteikia pyragui ypatingo drėgnumo ir aromato.
Ingredientai:
- Miltai
- Kepimo milteliai
- Druska
- Minkštas sviestas
- Cukrus
- Kiaušiniai
- Vanilė
- Kriaušės
- Smulkintas šokoladas
Gaminimo eiga:
- Kekso formą (26x11cm) ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
- Minkštą sviestą išsukite su cukrumi (plaktuvu arba virtuvine šluotele) iki purios masės. Toliau maišant po vieną sudėkite kiaušinius, tada vanilę.
- Maišant mediniu šaukštu po truputį berkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešla bus tiršta - nieko tokio, taip ir turi būti.
- Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais, suberkite į tešlą, taip pat suberkite smulkintą šokoladą, išmaišykite.
- Sukrėskite tešlą į paruoštą kekso formą, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 min., kol įsmeigus ir ištraukus peilio galiuką arba medinį smeigtuką jis bus švarus.
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Porcijų skaičius: 8