pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sviestiniai sausainiai su kokosais: receptas tikriems kokoso mėgėjams

Kartais šypsotis padeda skanūs sausainiai. Va čia tai sausainiai tikriems ir ištikimiems kokoso mėgėjams - jei apie juos pagalvoję, mintyse tik numykiate, jog būna ir skaniau, verčiau rinkitės kitą desertą. Nes šis - labai kokosinis. Jų konsistencija lyg ir sakytum, kad sausi, bet jie tokie… visai nesausi.

Ingredientai

  • Kiaušinių baltymai
  • Cukrus
  • Kiaušinių tryniai
  • Kokoso drožlės
  • Miltai
  • Vanilinis cukrus

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų.
  2. Toliau plakant, palaipsniui supilti cukrų bei kiaušinių trynius.
  3. Į masę suberti kokoso drožles, miltus ir vanilinį cukrų.
  4. Kepti iki 160 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol gražiai parus.

Paruošimo būdas:

  1. Pasiruoškite didesnį dubenį, į jį suberkite kokoso drožles ir supilkite kondensuotą pieną - viską gerai išmaišykite.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C laipsnių temperatūros. Pasiruoškite kepimo skardą, įklokite ją kepimo popierium.
  3. Tuomet pasiruoškite sausą, švarų dubenį, į jį supilkite baltymus, druską ir vanilinį cukrų. Baltymus plakite iki standžių putų, jas įmaišykite per du kartus į kokosų masę.
  4. Sausainius galite formuoti rankomis, ledų šaukštu ar konditerinio maišelio pagalba. Taigi sufomuokite sausainius vienodo dydžio, apvalius.
  5. Juos kepkite 160°C temperatūroje 20 min, orkaitės funkcija viršus - apačia. Vėliau sumažinkite temperatūrą iki 130°C laipsnių ir kepkite dar apie 20 min, kepimo laikas gali skirtis, nuo to kaip išplakti baltymai, orientuokitės į sausainių spalvą, arba vieną, kitą pakelkite, jei matysite rudą dugną, tuomet sausainiai iškepę.
  6. Kol sausainiai vėsta, pasigaminkite šokoladinį glajų. Pasidarykite garų vonelę. Virimo puodelyje užvirinkite vandenį ir virkite ant vidutinės ar mažos ugnies, kad neburbuliuotu. Ant jo uždėkite didesnį dubenį kartu su šokoladu, maišykite kol šokoladas ištirps, tuomet įdėkite šaukštą sviesto, išmaišykite iki vientisos, skystesnės masės. Pasitieskite kepimo popierių ant kurio dėsite sausainius.

Gaminimo eiga

  1. Elektriniame maišytuve sumaišykite cukrų, kokosų drožles, žaliosios citrinos žievelę. Tada suberkite miltus ir vėl sumaišykite. Įdėkite ½ sviesto, viską gerai išmaišykite. Sudėkite likusį sviestą ir išmaišykite.
  2. Tešlą išimkite iš elektrinio maišytuvo ir minkykite rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kai tešla taps vientisa, ant jos užberkite miltų ir iškočiokite 5 mm storio tešlos lakštą. Naudodami norimas sausainių formeles išpjaustykite sausainius.
  3. Sausainius sudėkite į skardą su kepimo popieriumi ir kepkite 160 °C temp.

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi (jo kiekį galite ir pamažinti iki 120 g ar net 100 g, tik sausainiai gali būti trapesni, nes cukrus yra statybinė medžiaga). Įplakame kiaušinį. Kokosų drožles, miltus ir avižinius dribsnius sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Formuojame rutuliukus, juos paspaudžiame, ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Patarimai ir gudrybės

  • Jei norite, kad skonis tikrai primintų "Rafaelo" saldainius, įlašinkite migdolų esencijos.
  • Jei tešla gavosi labai lipni, sumažinkite cukraus kiekį.
  • Vietoj kokoso drožlių galite naudoti maltus migdolus.
  • Sausainiai iškepa drėgni, nes jie visi lyg daug sulipusių kokoso drožlių. Tiesiog tokie.

Atsiliepimai

  • Labai skanus.
  • TOBULI sausainukai!!! As dar dedu arbatini sauksteli malto muskato riesuto - irgi labai geras skonis gaunasi.
  • katik iskepiau, dejau 100gr tamsaus rudo cukraus. taciau man visvien velniskai saldu.
  • Ka tik iskepiau siuos sausainius skonis pasakiskas. Tik man gavos kaip pyragas, tesla susiliejo i viena mase, ir kai atvesusi ale pyraga pjausciau trupejo, iki sausainiu toli grazu.

Svarbiausia, kad beveik viska pagamino mano 9-metė dukra. Aš tik svėriau. Tik kas dar nekepet, turekite omenyje, kad sausainiai issilydo ir reikia , kiekvienam is ju palikti erdves. O kitas dalykas, tas cukrus, jau pamirsau, kuri pirkau, tai vaikams pasirode gan keistas. Nors ruda jie megsta. O sitas, sake alkoholiu kvepia.