Paruoškime salotas iš pačių paprasčiausių ir įperkamiausių ingredientų. Kopūstai, morkos ir paprikos - nuostabus skonių ir naudos derinys, kas gali būti geriau. Šios salotos puikiai tiks pusryčiams, pietums, vakarienei ar užkandžiui. Skanios, paprastos, vitaminingos. Tai bus ne tik malonus garnyro ar pagrindinio patiekalo priedas, bet ir padės prisotinti organizmą būtiniausiais vitaminais. Salotos tinka visai šeimai! Šios salotos ypač aktualios žiemą, kai šviežių daržovių nėra taip gausu kaip vasarą.
Ingredientai
- Kopūstai
- Morkos
- Paprikos
- Alyvuogių aliejus
- Druska
- Pipirai
- Citrinos sultys (nebūtinai)
Gaminimo eiga
- Paruoškite ingredientus salotoms.
- Kopūstą nuplaukite ir nuimkite viršutinius lapus. Tada kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis. Kopūstą galite susmulkinti peiliu arba specialia tarka. Perkelkite kopūstą į salotų dubenį arba gilų dubenį.
- Nulupkite ir nuplaukite morkas. Tada sutarkuokite morkas smulkia tarka ir perkelkite į salotas.
- Saldžiąsias paprikas nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite pipirus į dubenį su kopūstais ir morkomis.
- Į salotas įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, jei norite, įberkite žiupsnelį cukraus. Kopūstą, morkas ir paprikas sutrinkite rankomis. Pagardinkite salotas alyvuogių aliejumi ir vėl išmaišykite. Jei mėgstate rūgšteles savo salotose, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių.
- Salotos yra paruoštos! Gero apetito!
Kopūstai ir morkos puikaus skonio kartu ir nuostabios traškios tekstūros. Saldžiosios paprikos suteikia ryškios natos. Kad salotos būtų sveikesnės, padažui naudojame aukštos kokybės alyvuogių aliejų. Atėjus rudeniui, mėgstu pasigaminti didelį dubenį šių salotų ir skanauti vienas arba patiekti kaip garnyrą prie mėsiškų patiekalų. Paruoštos salotos kuo puikiausiai šaldytuve išsilaiko iki savaitės, tad jų drąsiai galima pasigaminti daugiau ir valgyti kelias dienas.
Morkų ir paprikų salotos su aštriu padažu
Šios salotos puikiai tinka mėgstantiems aštresnį skonį. Paruoškime salotas iš pačių paprasčiausių ir įperkamiausių ingredientų.
Ingredientai:
- Morkos
- Raudona paprika
- Aštri paprika
- Kalendra
- Laimo sultys
- Alyvuogių aliejus
- Druska
- Pipirai
- Kmynai
Gaminimo eiga:
- Visas daržoves nuplaukite ir išvalykite. Morkas supjaustykite plonais pagaliukais, raudoną papriką supjaustykite juostelėmis, o aštrią papriką supjaustykite mulkiai.
- Kalendrą nuplaukite, susmulkinkite ir suberkite į likusias daržoves.
- Į nedidelį indelį išspauskite laimo sultis, įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir kmynų, viską gerai išmaišykite.
- Supilkite padažą į salotas ir švelniai išmaišykite. Leiskite salotoms pastovėti 20-30 minučių.
Prieš užpilant marinatą ant daržovių - patarčiau paragauti ir, jei reikia, pasireguliuoti, pagal savo skonį. Pagal mano siūlomą receptą gaunasi saldžiai rūgštokos salotos, kurios skaniausios per naktį palaikytos šaldytuve, sekančią dieną.
Korėjietiškos agurkų, kriaušių ir morkų salotos
Tai puikus pasirinkimas mėgstantiems egzotiškus skonius. Štai vienas iš receptų:
Ingredientai:
- 3-4 morkų
- 2-3 agurkų
- ½ aitriosios paprikos
- 2-3 skiltelių česnako
- 15 g imbiero
- 5-6 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
- 1 šaukšto AJI žuvų padažo
- 4-5 šaukštų KIKKOMAN padažo „Poke“
- 1 šaukšto JADE BRIDGE ryžių acto
- 1 šaukšto JADE BRIDGE skrudintų sezamų aliejaus
- 1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo
- 1 šaukšto slyvų padažo
- 150 g virtų, mažų krevečių
- 220 g KITCHEN ME sausai brandintos jautienos antrekoto kepsnio „Rib eye“
- 1 saujos mirkytų razinų
- Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su jūros druska
- 2 svogūno laiškų
- 2 šaukštų sezamų sėklų mišinio
- 150 g virtų GRALLA ryžių „Basmati“
- 1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių
- 1 saujelės kalendrų
- TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro (patiekimui)
Gaminimo eiga:
- Morkas ir agurkus ZYLE daržovių pjaustykle supjaustykite šiaudeliais. Pjaustytas morkas patraiškykite rankomis.
- Aitriąsias paprikas ir česnaką susmulkinkite peiliu, imbierą sutarkuokite. Sumaišykite dubenyje.
- Pilkite 3-4 šaukštus OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, AJI žuvų padažo, 3 šaukštus KIKKOMAN padažo „Poke“, JADE BRIDGE ryžių actą ir sezamų aliejų, DANSUKKER auksaspalvį cukraus sirupą ir slyvų padažą. Gerai išmaišykite.
- Sudėkite virtas krevetes ir ⅔ pjaustytų morkų, gerai išmaišykite. Ant viršaus sudėkite likusias morkas ir agurkus, bet nemaišykite.
- KITCHEN ME sausai brandintos jautienos antrekoto kepsnį „Rib eye“ supjaustykite juostelėmis.
- Į ZYLE keptuvę pilkite likusį aliejų ir gerai įkaitinkite.
- Į dubenį su daržovėmis sudėkite mirkytas razinas.
- Į įkaitusią keptuvę sudėkite juostelėmis pjaustytą jautieną. Pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su jūros druska. Kepkite ant aukštos kaitros 2 min.
- Į keptuvę įpilkite 1 šaukštą „Poke“ padažo ir išjunkite kaitrą.
- Svogūno laiškus supjaustykite smulkiai.
- Iškeptą jautieną sudėkite į dubenį su daržovėmis, apibarstykite sezamų sėklų mišiniu, sudėkite pagal instrukciją išvirtus GRALLA ryžius „Basmati“ ir gerai išmaišykite.
- Pagardinkite žaliosios citrinos sultimis ir likusiu „Poke“ padažu. Gerai išmaišykite.
- Paruoštas salotas dėkite į lėkštę, apibarstykite smulkintais svogūno laiškais, papuoškite aitriosios paprikos griežinėliais ir kalendrų lapeliais.
- Patiekite su TINGINIO PANTIS nealkoholiniu obuolių sidru.
Gardžių atradimų!