Reikalingi ingredientai:
Šonkauliai400 gramųBulvės5 vntSvogūnai1 vntČesnakaiAdžika2~3 šaukštai (arba kečupas)Druskapagal skonįPipiraipagal skonįPrieskoniaipagal skonįAugalinis aliejuspagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Šonkaulius kruopščiai nuplauname, nusausiname ir išpjauname plėveles ir gyslas. Tada supjaustykite porcijomis. Druska, pipirai, pagal skonį įberkite kitų prieskonių. Palikite marinuotis bent pusvalandį.
Reklama3. Tada kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Tai užtruks 5-7 minutes. Nepamirškite pasūdyti.
4. Marinuoti šonkauliukai taip pat kepami augaliniame aliejuje, bet atskiroje keptuvėje. Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Nostalgiški troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis
Raugintus kopūstus sudėkite į puodą, jei kopūstai per rūgštūs, nuplaukite kelis kartus po tekančiu vandeniu. Įpilkite 1 stiklinę vandens, įdėkite 1 šaukštą aliejaus, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Sudėkite pakepintą šoninę su svogūnais, lauro lapus, susmulkintą česnaką ir 1 šaukštą aliejaus, troškinkite 15 minučių vis pamaišant.
Dėkite griežinėliais supjaustytas dešreles, pomidorų padažą, druską, pipirus, įpilkite truputėlį vandens ir troškinkite dar 10 minučių. Patiekite su virtomis bulvėmis.
Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Tradiciniai kotletaiMakaronai su malta mėsa ir sūriuKomentarai (19)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Kopustas2024-12-04 16:21Per 10 min tik kiausinis isverda . Kopustai troskinas 2-3 val. ATSAKYTIJulita2024-12-04 17:04Na šie troškinasi ne 10 min, o apie 35 - 40 min, tad puikiai išsitroškina rauginti kopūstai. ATSAKYTI
Stasė2024-01-22 10:51Puikus receptai pasinaudojau labai patenkinta ir skanu ATSAKYTIas2023-12-05 15:12kur dešreles dingo? ATSAKYTIVilma2023-12-05 17:42Niekur nedingo, paminėtos tiek ingredientuose, tiek paskutiniame žingsnyje. ATSAKYTIMargarita2023-12-03 14:38Puikus receptas. Gaminu ir gaminu ATSAKYTIMarius2023-02-22 12:08Super kopustukai tik pagal ši receptą gaminu ir dabar troškinasi ATSAKYTIA.2022-11-12 18:11Patikimas receptas. ATSAKYTIGaslight2022-01-12 19:48Turėtų skaniai būti, tik iškart darau 1,7kg kopūstų (vienas gyvenu), tai skaičiuoti reikia. Su storomis vokiškomis dešrelėmis.
ATSAKYTI
Kaip tik tuom dabar ir uzsiimu,troskinu kopustus atskirai,kiaulienos kaoliukus atskirai,veliau kauliukus nuplausiu mesyte isdarinesiu,pasmulkinsiu irtada su svoguneliu cesnakeliu ir morkytem pakepinsiu,veliau viska subersiu i kopustus kurie tusinsi su lauro lapeliais ir pipiriukais,tada dar 10 min duosiu pasitusint,aisku ir pastovet uzdentiems ,kiek kantrybes uzteks.jums irgi skanaus. ATSAKYTI

Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis
Jaukių žiemos valgių temą tęsiant, į šios savaitės meniu kviečiu įtraukti dešreles. Ne bet kaip ir ne bet kokias, o paruoštas pagal gardžiausias vokiškas tradicijas – su troškintais raugintais kopūstais. Man tik keliskart teko trumpai lankytis Vokietijoje, bet susidariau įspūdį, kad ką jau ką, o kaip paruošti tobulai skanias dešreles, šios šalies žmonės tikrai išmano. Buvo smalsu kažką panašaus atkurti savo virtuvėje.
Kažką skanaus ir vokiško šią savaitę įkvėpė pagaminti „Lidl Lietuva“ – parduotuvėse šiuo metu vyksta teminė Vokietijos skonių savaitė „Deutschland“ ir patraukliomis kainomis galima įsigyti šios šalies produktų. Į savo pirkinių krepšelį išsirinkau vokiškų dešrelių, kumpio ir slyvų uogienės, su kuria kepamas vienas tradicinių Vokietijos pyragų.
Beje, priminimas: norėdami sutaupyti labiau, visad patikrinkite „Lidl Plus“ programėlę; aš pati ten esančius kainų leidinius, galiojančias akcijas ir nuolaidų kuponus sąžiningai peržiūriu dar prieš keliaudama į parduotuvę. Dažnai tai padeda nuspręsti, ką valgysime šią savaitę – man, kaip ir turbūt visiems, patinka reikalingų ar mėgstamų produktų įsigyti pigiau.
Na, o šią savaitę užsukę į „Lidl“, čiupkite pakuotę dešrelių, indelį raugintų kopūstų, kelias bulves. Pasiruoškit vakarienę, vertą penkių žvaigždučių, dešimt balų ir prašymo „norėčiau dar!“.
Reikalingi ingredientai:
Dešrelės4 vntKiaušiniai2 vntKvietiniai miltai150 gramųManų kruopos50 gramųBulvės500 gramųKietasis sūris50 gramųSviestas50 gramųDruska, sezamo sėklospagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Į didelį puodą supilkite šaltą vandenį. Padėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite vandenį. Bulves nulupkite ir supjaustykite savavališkais gabalėliais. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol visiškai išvirs.
2. Į kitą puodą supilkite vandenį ir sudėkite dešreles. Padėkite ant viryklės ir užvirinkite. Virkite dešreles ant silpnos ugnies apie penkias minutes. Jei norite, galite praleisti šį veiksmą ir nevirti dešrelių.
Reklama3. Nusausinkite bulves ir sutrinkite trintuvu. Tada į bulves suberkite persijotus miltus, manų kruopas, druską, įmuškite kiaušinį. Išminkykite vienalytę tešlą.
4. Tešlą iškočiokite į maždaug centimetro pločio sluoksnį. Tešlą supjaustykite dešros dydžio gabalėliais. Sudėkite dešreles ant tešlos ir apvyniokite, sugnybdami kraštus. Jei norite paruošti pusgaminius būsimam naudojimui, šiame etape užbaikite savo veiksmus ir įdėkite dešreles į tešlą į šaldiklį.
Desreles su bulvemis orkaiteje
Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogieneAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “desreles orkaiteje” rasta receptų 1000Kiaulienos dešrelės orkaitėjeKeptos orkaitėje dešrelėsNaminiai dešrainiai "Trigubai skanu"Dešrelės bemielėje tešloje orkaitėje
Dešreles bemielėje tešloje orkaitėje galima paruošti įvairiais būdais. Tokios dešrelės gaunasi labai skanios, jei kepamos bulvių tešloje. Jos švelnios ir labai skanios. Jei mėgstate dešreles tešloje, bet norite paįvairinti receptą, tuomet visai nebūtina ruošti įprastos mielinės tešlos. Galite pagaminti iš bulvių. Tada dešrelės bus ne tokios kaloringos, bet ne mažiau skanios. Iš šio nuoseklaus recepto galite išmokti kepti dešreles bemielėje tešloje orkaitėje.
Paskirtis: Užkandžių receptaiReceptai pagal ingredientus: # DaržovėsReklama