pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

"Nineteen18": Džiaugsmas Degustacinė Vakarienė Patirtis Vilniuje

Vilnius siūlo ne tik įspūdingą architektūrą ar kultūrines pramogas, bet ir vis daugiau gurmaniškų atradimų. Čia kiekvienas skonių ieškotojas ras ką paragauti - nuo išskirtinių patiekalų moderniuose restoranuose iki autentiškų skanėstų maisto turguose. Mieste gausu vietų, kur galima išbandyti ne tik lietuvišką virtuvę, bet ir pasaulio skonius.

Gurmaniškos patirtys neapsiriboja tik vakariene prie stalo - jos dažnai tampa visaverčiu nuotykiu. Maisto festivaliai, degustacijos ar net kulinarinės dirbtuvės vilioja tiek vilniečius, tiek miesto svečius. Net ir pasivaikščiojimas per Halės ar Paupio turgų gali tapti mažu skonio nuotykiu.

Vilniuje degustacinės vakarienės tampa vis populiaresnės, ypač Senamiestyje ir Užupyje, kur gausu išskirtinių restoranų. Tokios vakarienės leidžia vienu metu paragauti kelių mažų, bet kruopščiai paruoštų patiekalų, dažnai lydimų vyno ar kitų gėrimų. Šefai pristato sezoniškus ingredientus ir kūrybiškus derinius, todėl kiekviena vakarienė tampa mažu kulinariniu nuotykiu. Degustacijos dažnai vyksta jaukioje, intymioje aplinkoje, o kai kur jos rengiamos tik keliomis dienomis per savaitę. Labiausiai jos paplitusios miesto centre, kur koncentruojasi aukštesnės klasės restoranai. Tai puiki proga pažinti lietuviškos ir pasaulio virtuvės subtilybes.

Degustacinė vakarienė Vilniuje - tai daugiau nei tiesiog pavakarieniavimas, tai tikra skonio kelionė. Tokiose vakarienėse svečiams siūlomi keli skirtingi, mažesnės porcijos patiekalai, kurie leidžia pajusti skirtingus ingredientus ir virtuvės šefo kūrybiškumą. Vakaro metu patiekalai atkeliauja vienas po kito, o kai kuriose vietose siūlomas ir gėrimų derinimas, papildantis kiekvieną skonį. Tai puiki proga patirti naujus skonius, susipažinti su sezoniniais produktais ir mėgautis neįprasta, iš anksto suplanuota vakariene. Degustacinės vakarienės dažnai rengiamos tik iš anksto rezervavus staliuką, nes svečių skaičius ribojamas. Toks vakaras tinka tiek ypatingai progai, tiek smalsiems maisto mylėtojams.

Vienas iš tokių restoranų, siūlančių išskirtinę degustacinę patirtį, yra "Nineteen18".

Apie "Nineteen18"

2023 m. laisvas, nepaklūstantis taisyklėms ir išradingas restoranas “Nineteen18” Gero maisto akademijos, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos bei žurnalo “Geras skonis” 30 geriausių Lietuvos restoranų reitinge užėmė 4 vietą. 2019 m. šiame reitinge restoranas buvo 2 vietoje.

2024 m. “Nineteen18” tapo vienu iš keleto Lietuvos restoranų, gavusių vieną “Michelin” žvaigždę. “Michelin” gidas šį restoraną apibūdina kaip industrinio stiliaus vietą su atpalaiduojančia atmosfera, kur gaunate užklijuotą meniu. Galite jį atplėšti tuoj pat arba nusiteikti būti nustebinti ir perskaityti valgiaraštį vėliau. Meniu sudaro neprikeištingai į vientisą patirtį susiliejanti 10 patiekalų vakarienė. “Michelin” gidas gyrė virtinius su grybais bei tobulai iškeptą danišką jautieną su puikia vištienos karamele. Taip pat pastebėjo, kad atvira virtuvė suteikia išskirtinę galimybę bendrauti su šefu ir virtuvės komanda.

Vieta

“Nineteen18” įsikūręs unikalioje erdvėje Vilniaus senamiesčio širdyje - “Senatorių pasaže”. 400 metų amžiaus restauruoti didikų rūmai tapo vieta, kur verda tvaraus svetingumo principais paremtas gastronominis gyvenimas. Šioje išskirtinėje erdvėje sprendžiamos maisto grandinės problemos bei skatinamas gerųjų praktikų ūkininkavimas.

Išskirtinė Gastronominė Patirtis

Apsilankiusius “Nineteen 18” nustebins pagrindinio restorano šefo Andriaus Kubiliaus kūrybiškumas. Siūlomas 10 patiekalų degustacinis meniu kinta priklausomai nuo sezono ir yra paremtas vietiniais produktais. Restorane ypatingas dėmesys skiriamas valgiaraščio pokyčiams, naujų patiekalų kūrimui ir išbandymui. Taigi kaskart apsilankę “Nineteen18” patirsite unikalių pojūčių, tačiau yra ir keletas patiekalų, kurie nepakitę išlieka visus metus. Andrius Kubilius pabrėžia, kad “Nineteen18” meniu nėra tipinis degustacinis meniu po kurio svečiai išeina alkani, bet patirtis, po kurios tikrai išeisite sotūs. Taip pat sužavės išskirtinė restorano atmosfera, galimybė matyti, kaip vyksta darbas virtuvėje, išskirtinė patiekalų kokybė ir, žinoma, tiesiog skanus maistas.

Restorano Šefas - Andrius Kubilius

Restorano šefas Andrius Kubilius anksčiau dirbo kito Lietuvoje žymaus šefo Egidijaus Lapinsko sous šefu, vėliau vadovavo “Time” restorano virtuvei. Susidomėjęs baltiška virtuve, tyrinėjo šią sritį ir tapo restorano “14Horses” šefu. Dabar jau trejus metus jis vadovauja “Nineteen18” virtuvei ir ypatingą dėmesį skiria tvaresniam šefų gyvenimui. Šiame sekinančiame versle Andriui Kubiliui pavyksta išlaikyti beveik nekintantį virtuvės personalą, o tai yra didelis pasiekimas. Ilgalaikis požiūris ir socialinė atsakomybė - retas dalykas dinamiškame restoranų versle.

"Nineteen18" Simbolis - Vienaragis

Restorano svečius linksmina pliušinis vienaragis. Įdomi jo atsiradimo "Nineteen18" istorija. Po lažybų su “Senatorių pasažo” savininku, pasiekus sunkiai tikėtiną tikslą, jis pažadėjo restorano komandai ant pastato stogo pastatyti vienaragio skulptūrą. Kol laukiama žadėtojo vienaragio, kaimynai padovanojo restorano personalui pliušinį vienaragį, kuris tapo “Nineteen18” simboliu.

Restoranas internete pateikia itin mažai konkrečios informacijos apie meniu, taigi “Nineteen18” svečių neabejotinai laukia daug staigmenų.

Degustacinis Meniu

Degustacinė 10 patiekalų vakarienė - tai išskirtinė patirtis, kurios metu pažinsite geriausius Lietuvos skonius ir Lietuvoje užaugintus produktus:

  • Duona ir sviestas
  • Sveiki
  • Tartaras
  • Jadvygos beigelis
  • Šparagai
  • Koldūnai
  • Agurkas
  • Jautis
  • Skruzdėlės
  • Baravykas
  • Spirgutis

Degustacinio meniu kaina - 94 Eur asmeniui.

Vakarienė prie Šefo Stalo

“Nineteen18” kviečia rezervuoti Šefo stalą ir degustuoti specialų meniu prie atviros restorano virtuvės. Patirsite virtuvės karštį, nuotaiką ir kūrybiškumą.

Darbo laikas

Antradieniais - šeštadieniais nuo 18 iki 23 val.

Rezervacijos priimamos telefonu +370 608 08950.

Apsilankykite "Nineteen18" ir patirkite nepamirštamą gastronominę kelionę!