Atėjus rudeniui, vis dažniau norisi šilto ir jaukaus maisto. Sriuba - puikus pasirinkimas, o žiedinių kopūstų sriuba ne tik sušildo, bet ir yra labai naudinga. Šiame straipsnyje rasite įvairių žiedinių kopūstų sriubos receptų, kurie praturtins jūsų valgiaraštį.
Trinta Žiedinių Kopūstų Sriuba: Švelnus Skonis ir Paprastumas
Ši trinta žiedinių kopūstų sriuba pasižymi itin švelniu skoniu ir yra pakankamai skysta. Jei norite tirštesnės sriubos, sumažinkite sultinio kiekį arba įdėkite daugiau daržovių.
Ingredientai:
- Žiediniai kopūstai
- Bulvė
- Sultinys
- Pienas
- Lydytas sūrelis
- Fermentinis sūris
- Kokosų aliejus
- Druska
- Pipirai
Gaminimo Eiga:
- Puode ištirpinkite kokosų aliejų.
- Suberkite žiedinio kopūsto žiedynus, gabalėliais supjaustytą bulvę, supilkite sultinį, pieną, sudėkite lydytą sūrelį. Kaitinkite, kol užvirs.
- Suberkite fermentinį sūrį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, kol sūris ištirps.
- Papuošimui keptuvėje ištirpinkite kokosų aliejų.
- Į dubenėlius pilkite po keletą samčių sriubos.
Šildanti Sriuba su Žiediniais Kopūstais ir Bulvėmis
Ši sriuba - puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško maistingo ir virusus atbaidančio patiekalo. Joje dera maistingomis medžiagomis turtingi žiediniai kopūstai ir maistingos, nuo virusų apsaugančios bulvės.
Skrudintų Žiedinių Kopūstų Sriuba
Jei dar niekada nebandėte skrudintų žiedinių kopūstų sriubos, dabar puiki proga tai padaryti. Šios sriubos išskirtinumas - skrudinti žiediniai kopūstai, kurie suteikia jai ypatingo skonio.
Gaminimo Eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
- Kepimo skardoje sumaišyti žiedinais pjaustytus žiedinius kopūstus su česnaku, pabarstyti kmynais ir, jei naudojami, aitriųjų paprikų dribsniais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti įkaitintoje orkaitėje 25-30 min, kol daržovės taps auksinės spalvos.
- Supilti sultinį ir kokosų pieną į didelį puodą ir užvirti ant nedidelės ugnies. Išspausti keptą česnaką iš odelės ir kartu su keptais kopūstais sudėti į puodą. Labai lengvai virkite dar 10 min.
- Nukelti sriubą nuo kaitros ir sutrinti ją rankiniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.
Lašišos ir Žiedinių Kopūstų Sriuba
Ši sriuba - jauki ir šildanti, tačiau tuo pačiu lengva ir neapsunkinanti skrandžio. Ji pasižymi maloniu, įvairioms žuvienėms būdingu gardžiu poskoniu.
Norėdami, kad sriuba būtų sotesnė, galite prie ingredientų sąrašo pridėti keletą bulvių (arba jomis tiesiog pakeisti žiedinius kopūstus). Užbalinti sriubą galite ne tik lydytu sūreliu, bet ir tepamuoju sūriu ar grietinėle.
Žiedinių Kopūstų Sriuba su Skrebučiais
Turtinga skonių, kvapų, gausi maistingų ingredientų naminė žiedinių kopūstų sriuba, kuriai reikės skirti laiko, bet ji to verta.
Ingredientai:
- 150 g čiabatos
- 1 šaukšto sviesto
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 didelio svogūno
- Kelių šakelių čiobrelių
- Kelių šakelių petražolių
- Plonai nupjautos vienos citrinos žievelės
- 2 lauro lapų
- 2 didelių salierų lapkočių
- 1 šaukštelio kmynų
- 1 didelio žiedinio kopūsto
- 1 didelės bulvės
- 1,4 l daržovių sultinio
- 2 šaukštų smulkintų laiškinių česnakų
- 1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės
Skrebučiams:
- 100 g sviesto
- 3 šaukštų Dižono garstyčių
- Kelių šakelių čiobrelių
- Kelių šakelių petražolių
- Žiupsnelio druskos
Gaminimo Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
- Ištirpinkite sviestą ir kaitinkite jį nustatę mažą kaitrą. Kai pradės putoti, nuimkite putas, įdėkite garstyčias, žoleles, įberkite druskos. Viską išmaišykite. 2-3 min. pravėsinkite ir įmaišykite pjaustytą kubeliais čiabatą.
- Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje 10-12 min. Išimkite ir atvėsinkite.
- Sudėkite sviestą ir aliejų į puodą, pakaitinkite, kol sviestas ištirps. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite į puodą su riebalais. Trumpai pakepkite.
- Suriškite kartu žoleles, citrinos žievelę ir lauro lapus. Ryšulėlį įdėkite į svogūnus. Suberkite smulkiai supjaustytus salierus ir kmynus.
- Kepkite 8-10 min., dažnai maišydami, kol svogūnai taps minkšti , bet nepatamsės. Suberkite suskirstytą smulkiais žiedynais žiedinį kopūstą, suberkite pjaustytą kubeliais bulvę, įpilkite sultinį ir virkite dar apie 8-10 min.
- Jei norėtumėte sriubą patiekti su nesmulkintais žiedinių kopūstų žiedynais, pats laikas dabar kelis jų išimti. Pavirkite dar 5-8 min. ir sutrinkite viską trintuvu.
- Patiekite sriubą su skrebučiais ir žiediniais kopūstais. Pabarstykite smulkintais laiškiniais česnakais ir tarkuota citrinos žievele.
Kiti Žiedinių Kopūstų Sriubos Variantai
- Kalafiorų ir morkų sriuba su obuoliais: Ši sriuba soti, šiek tiek pikantiška, tačiau atpažįstamo skonio, pagardinta marokietiškais prieskoniais ir lietuviškais obuoliais.
- Salierų-žiedinių kopūstų sriuba su putpelių kiaušiniais: Labai paprasta sriuba, kurią puikiai pagardina minkštai virti putpelių kiaušiniai.
Patarimai ir Gudrybės
- Jei norite, kad sriuba būtų tirštesnė, sumažinkite sultinio kiekį arba įdėkite daugiau daržovių.
- Žiedinius kopūstus galite skrudinti orkaitėje, kad jie įgautų daugiau skonio.
- Eksperimentuokite su prieskoniais ir žolelėmis, kad sukurtumėte savo unikalų sriubos receptą.