pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Wok Makaronų Receptas su Vištiena ir Daržovėmis

Šie wok makaronai skanūs ir pašildyti, juos šaldytuve galima laikyti bent keletą dienų. Nors geriausia šį patiekalą gaminti wok keptuvėje, bet aš tokios neturiu ir naudoju paprastą.

Ingredientai

  • Vištiena:
    • 300 g vištienos šlaunelių mėsos
    • 1/2 valg. š. alyvuogių aliejaus
    • 1/2 valg. š. sojų padažo
    • 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
    • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • Wok'as:
    • 75 g šitaki grybų
    • 1 didesnės morkos
    • 1/4 raudonojo svogūno
    • 1 1/2 st. brokolio
    • 1/3 jaunos cukinijos
    • svogūnų laiškų, sezamų sėklų
    • 100 g kiaušininių makaronų
  • Padažas:
    • 4 valg. š. sojų padažo
    • 4 valg. š. vandens
    • 1 valg. š. hoisin padažo (nebūtinai)
    • 1 valg. š. obuolių ar ryžių acto
    • 1 arbat. š. rudojo cukraus
    • 1 skiltelės česnako
    • 1 arbat. š. smulkiai sutarkuotos imbiero šaknies
    • 1/2 valg. š. kukurūzų krakmolo (sumaišyti su šaukštu vandens)

Daržoves galima naudoti pačias įvairiausias, aš visada dedu bent 3-4 rūšių. Taip pat tinka paprikos, pievagrybiai, kopūstai, bok choy, šparagines pupeles, galima rinktis ir šaldytų daržovių mišinį, tinkantį azijietiškiems patiekalams. Makaronus naudoju kiaušininius, galima rinktis ir ryžių makaronus. Vištieną šį kartą rinkausi šlaunelių mėsą, bet puikiai tiks ir krūtinėlė. Vištienos gabaliukus galima sumaišyti su kokiu šaukštu kukurūzų krakmolo ir ji iškeps ypač minkšta.

Gaminimas

  1. Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, inde sumaišyti su paprika, pipirais, sojų padažau, aliejumi. Pamarinuoti apie 20 minučių kambario temp.
  2. Įkaitinti keptuvę ant vidutinės-aukštos ugnies, pakepinti vištieną, kol lengvai apskrus, apie 6-8 minutes. Geriau, kad gabaliukai nesiliestų vieni prie kitų, tada vištiena greičiau iškeps, bus labiau apskrudusi. Ją išimti iš keptuvės.
  3. Išvalyti keptuvę, įkaitinti šlakelį aliejaus, sudėti į 4-5 dalis perpjautus grybus be kotelio. Pakepinti apie 1-2 minutes.
  4. Sudėti šiaudeliais pjaustytas morkas, stambiai pjaustytą svogūną ir pakepinti apie 2-3 minutes. Tada sudėti žiedynėliais atskirtą brokolį, pakepinti apie 2-3 minutes, galima į keptuvę įpilti šlakelį vandens.
  5. Sudėti smulkiai supjaustytas cukinijas ir dar pakepinti apie 1 minutę dažnai maišant.
  6. Išvirti makaronus pagal ant pakelio nurodytą instrukciją. Perplauti po šaltu vandeniu. Galima makaronus perkirpti į kelias dalis - bus lengviau išmaišyti ir valgyti.
  7. Sumaišyti padažo ingredientus.
  8. Į keptuvę sudėti makaronus, vištieną, padažą, viską gerai išmaišyti (aš maišau su žnyplėmis) ir pakepinti apie 2 minutes.

Padažą stengiuosi daryti ganėtinai natūralų. Sojų padažą visada renkuosi be nereikalingų priedų, taip pat naudoju BLUE DRAGON hoisin padažą, kuris yra ganėtinai švarios sudėties.