pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Specifinės Terapinės Dietos: Išsamus Aprašymas

Dietos terapija - kompleksinis nemedikamentinis terapijos būdas, skiriant dėmesį į ligą ir jos eigą, paciento klinikinei būklei ir maisto gamybos technologijai, dietų charakteristikai.

Dietos Terapijos Pagrindai

Pagrindiniai dietos terapijos principai:

  • Užtikrinti tinkamą valgymo režimą, tai yra valgyti reguliariai nustatytomis valandomis.
  • Riboti arba atsisakyti nuo tokių produktų, kur yra žalingų organizmui medžiagų - cholesterolis, druska.
  • Skirti dėmesį maisto įsisavinimui.
  • Įvertinti bendrą maisto poveikį.

Pagrindiniai reikalavimai, kaip parinkti pacientui / klientui dietą:

  • Užtikrinti tinkamą valgymo režimą.
  • Riboti arba atsisakyti žalingų produktų.
  • Skirti dėmesį maisto įsisavinimui.
  • Įvertinti bendrą maisto poveikį.

Kas Yra Specifinės Terapinės Dietos?

Tai yra dieta, kuri koreguojama pagal paciento, turinčio riziką mitybos nepakankamumui atsirasti, sergant tam tikromis ligomis.

Specifinių Terapinių Dietų Funkcijos

  • Sumažinti maistinių medžiagų fiziologinės normas.
  • Skiriamos pacientams, kuriems yra nutrientų disbalansas arba dekompensacijos požymių.
  • Maisto alergija ir eliminuojamas netoleruojamas maistas.

Standartinės Terapinės Dietos

Terapinės dietos skirstomos į standartines ir specifines.

Padidinto Baltymų Ir Kalorijų Energijos Kiekio Dieta (B up Kcal up)

  • Tikslas: Energijos bei maistinių medžiagų turintis maistas.
  • Maisto produktų pasirinkimas padidinto baltyminio ir kalorijų kiekio dietai.

Sergančiųjų Cukralige Dieta (CD)

Sergančiųjų cukralige dietos CD tikslas - reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje.

CD Dietos Ypatumai ir Principai

CD dietos ypatumai ir principai apima griežtą angliavandenių kiekio kontrolę ir reguliarų valgymo režimą.

Rekomenduojami Maisto Produktai

Rekomenduojama valgyti daug daržovių, liesos mėsos, žuvies ir pilno grūdo produktų.

Maisto Konsistensija Koreguojančios Dietos (MKK)

Maisto konsistensija koreguojančios dietos (MKK) apima:

  • Pustirštis trintas maistas (PTM).
  • Trintas tirštas maistas (TM).
  • Drebučių konsistencijos slystantis maistas.

Disfagijos Dietos Ypatumai

Disfagijos dietos ypatumai yra maisto tekstūros modifikavimas, kad būtų lengviau nuryti.

Aspiracijos Maistu Profilaktika Esant Disfagijai

Aspiracijos maistu profilaktika apima tinkamą paciento padėtį valgymo metu ir maisto konsistencijos parinkimą.

Sumažinto Baltymų, Natrio Ir Kalio Dieta (Na, K)

Sumažinto baltymų, natrio ir kalio dieta (Na, K) skiriama esant:

  • Progresuojančiam kepenų funkcijos nepakankamumui.
  • Dekompesuotai kepenų cirozei.
  • Ūminiam ir lėtiniam inkstų nepakankamumui iki hemodializės pradžios.

Indikacijos Natrio Sumažintai Dietai

Indikacijos natrio sumažintai dietai yra hipertenzija, širdies nepakankamumas, ir inkstų ligos.

Maisto Produktai, Kurių Reikia Vengti

Reikia vengti sūrių, konservuotų produktų ir perdirbtos mėsos.

Dietos Modifikacijos

Dietos modifikacijos gali apimti maisto konsistencijos, maistinių medžiagų kiekio ir valgymo dažnumo pakeitimus.