pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žalioji Arbata: Kaina, Savybės ir Nauda

Žalioji arbata yra gėrimas, kuris ištisus šimtmečius buvo laikomas pagrindiniu dienos gėrimu tokiose pasaulio šalyse kaip Kinija bei Japonija. Šio nepaprasto gėrimo dėka galite tapti žvalūs ryte arba mėgautis juo po valgio.

Kas Yra Žalioji Arbata?

Žalioji arbata yra neoksiduota arbata, pagaminta iš Camellia sinensis arbatos augalo. Paprastai ši arbata turi šviežią žolelių skonį. Unikalus žalios arbatos skonis priklausys nuo kilmės regiono teritorijos. Priklausomai nuo veislės, jos skonis gali būti lengvas arba stiprus, saldus, išimtiniais atvejais kartaus, ar net turėti jūros dumblių užuominą.

Žaliosios Arbatos Nauda ir Kofeinas

Kai kurie tyrimai rodo, kad per dieną galima išgerti nuo trijų iki penkių puodelių. Tačiau kiekvienas geriantis šią arbatą turėtų atsižvelgti į asmenines aplinkybes ir - jei tokių yra - sveikatos sutrikimus, kadangi žalioji arbata yra tonizuojantis gėrimas, turintis nemažai kofeino. Kofeinas yra natūrali cheminė medžiaga, randama daugiau nei 60 augalų lapuose, pupelėse ir vaisiuose, įskaitant arbatžolių lapus. Vidutinis kofeino kiekis įprastame žaliosios arbatos puodelyje yra apie 35 mg, tačiau jis gali svyruoti nuo 30 iki 50 mg. Kofeino vartojimas taip pat yra siejamas su nauda sveikatai, pavyzdžiui, pagerėjusia nuotaika ir smegenų veikla, pagreitėjusia medžiagų apykaita ir geresniu fizinio krūvio našumu.

Kadangi kofeino žaliojoje arbatoje yra natūraliai, jo kiekis labai priklauso nuo arbatos augalo veislės, jo augimo sąlygų ir apdorojimo bei gėrimo gaminimo būdo. Kofeino kiekiui taip pat gali turėti įtakos pasirinkta rūšis ir arbatos paruošimo būdas.

Žaliosios Arbatos Rūšys ir Skoniai

Yra daugybė žaliosios arbatos variantų: sencha (japoniška arbata), matcha (žalios arbatos milteliai), longjing (keptuvėje skrudinta arbata iš Kinijos), genmaicha, gyokuro ir kt. Dauguma arbatų turi skirtingą maistinių medžiagų kiekį dėl būdo, kaip jos buvo apdorotos, auginamos ir skrudintos. Lietuviai yra pamėgę žaliąją arbatą su jazminais, su citrina ir ženšeniu, su imbieru ir citrina. China Sencha, Earl Grey, Genmaicha… ir daug nuostabaus skonio unikalių žaliosios arbatos mišinių.

Žaliosios Arbatos Kaina

Geros žaliosios arbatos kaina yra labai konkurencinga.

Kaip Teisingai Paruošti Žaliąją Arbatą?

Verdantis vanduo paprastai yra per karštas žaliosios arbatos ruošimui. Jei vandens temperatūra per karšta, arbatos skonis bus kartokas ir sutraukiantis skonio receptorius. Jei vanduo per šaltas, iš lapų nebus išgaunamas visas skonis. Norint tinkamai paruošti žaliąją arbatą, labai svarbu žinoti, kiek laiko mirkyti karštame vandenyje arbatos lapus.

Mūsų asortimente esančias žaliąsias arbatas reikia plikyti nuo 1 iki 3 minučių, priklausomai nuo žaliosios arbatos pasirinkimo. Pavyzdžiui, žaliąją arbatą ,,Genmaicha” geriausia plikyti 1-1,5 minutes, o ,,Pienišką Oolong - 2-3 minutes. Kai kurie žmonės mėgsta tikrąjį žaliosios arbatos teikiamą skonį, tačiau kitiems jis gali būti per aitrus ar kartus, todėl žaliąją arbatą visada galite pagardinti cukraus gabalėliu, medaus šlakeliu ar kitu saldikliu. Šviežesnių arbatos lapelių skonis bus geresnis - tai auksinė taisyklė.

Koks Vanduo Geriausiai Tinka Žaliajai Arbatai?

Tai, kad vanduo yra geriamas, nebūtinai reiškia, kad jis yra optimalus kokybiškos japoniškos žaliosios arbatos puodeliui paruošti. Minkštas vanduo yra idealiausias pasirinkimas skaniai žaliajai arbatai ruošti. Taip yra todėl, kad minkštame vandenyje yra mažesnė mineralų koncentracija.

Žaliosios Arbatos Nauda Odai

Žaliosios arbatos nauda veido odai yra įrodyta klinikiniais tyrimais. Remiantis 2010 m. PubMed Central atliktu tyrimu, žaliosios arbatos antioksidacinė galia gali padėti ištaisyti ultravioletinių saulės spindulių sukeltą žalą. 2003 m. Džordžijos (JAV) medicinos koledžo atliktas tyrimas parodė, kad antioksidantas EGCG, kurio gausu žaliojoje arbatoje, turi savybę atjauninti mirštančias odos ląsteles. Žaliojoje arbatoje esantys vitaminai, ypač vitaminas B-2, taip pat gali padėti Jūsų odai atrodyti jaunatviškesnei. Moterys yra pamėgusios žaliosios arbatos ekstraktus, kurie dažnai yra įvairių veido kaukių sudedamoji dalis. Tokią kaukę labai lengva pasidaryti ir namie - tereikia baltojo molio ir žaliosios arbatos ekstrakto arba užsiplikyti nedidelį kiekį žaliosios arbatos.