pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Orkaitėje Kepti Batatai: Skanūs ir Sveiki Receptai

Saldžiosios bulvės, dar vadinamos batatais, yra puikus pasirinkimas norintiems maitintis sveikai ir skaniai. Sveikos mitybos ekspertai jas vadina supermaistu, vitamino C ir ląstelienos bombomis, bei geriausiu garnyru. Batatus galima ruošti įvairiais būdais, tačiau paprasčiausias ir lengviausias - kepti orkaitėje.

Pagrindiniai Principai Kepant Batatus Orkaitėje

Norint iškepti skanius batatus, svarbu laikytis kelių pagrindinių principų:

  1. Gerai nuplaukite batatus: Kruopščiai nuvalykite visus nešvarumus šepečiu po tekančiu vandeniu.
  2. Išklokite kepimo skardą folija: Tai padės išvengti skardos pridegimo, nes kepant batatai išskiria šiek tiek sulčių.
  3. Pribadykite skylučių šakute: Tai užtikrins, kad daržovės greičiau iškeps ir nesuskils dėl besiveržiančių garų.
  4. Kepkite, kol suminkštės: Įsmeikite šakutę į storiausią vietą. Jei nepatiriate pasipriešinimo, batatas paruoštas.
  5. Aliejus: Jei norite traškios luobelės, galite aptepti batatus alyvuogių aliejumi.

Receptai

Paprastas Keptas Batatas

Ingredientai:

  • 4 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
  • 4 arbatiniai šaukšteliai sviesto
  • Druska
  • Grūsti juodieji pipirai

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Išklokite kepimo skardą folija, sudėkite saldžiasias bulves, subadykite jas šakute.
  3. Kepkite 45-50 minučių, kol suminkštės.
  4. Ištraukę iš orkaitės, leiskite kiek pravėsti. Tuomet aštriu peiliu įpjaukite bulvę horizontaliai, pjūvio vietoje uždėkite sviesto.
  5. Prieš patiekdami, pagal skonį pabarstykite druska bei šviežiai grūstais pipirais.

Orkaitėje Keptos Batatų Skiltelės su Prieskoniais

Ingredientai:

  • Batatai
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Rūkytos arba saldžiosios paprikos milteliai
  • Aitriosios paprikos (čili) dribsniai
  • Džiovintas česnakas
  • Šviežias rozmarinas arba čiobrelis
  • Vorčesterio padažas

Gaminimas:

  1. Batatus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  2. Sumaišykite visus prieskonius ir prieskonines žoleles, apiberkite batatus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir Vorčesterio padažu. Viską išmaišykite.
  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (200 laipsnių) 30-40 minučių.

Orkaitėje keptus batatus galima tiekti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Batatas su Varškės Įdaru

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio batatas
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 30 g varškės
  • 25 g grietinės
  • 10 g kietojo sūrio
  • 10 g špinatų
  • 5 g krapų

Gaminimas:

  1. Batatą nuplaukite ir subadykite mediniu smeigtuku. Aptepkite alyvuogių aliejumi, susukite į kepimo popierių ir kepkite orkaitėje apie 30 min., kol suminkštės.
  2. Varškę sutrinkite su grietine, sūriu ir smulkintais žalumynais.
  3. Batatui suminkštėjus, prapjaukite ir dėkite įdarą.

Traškios Batatų Bulvytės Orkaitėje

Ingredientai:

  • Batatai
  • Krakmolas
  • Česnako milteliai
  • Paprikos milteliai
  • Pipirai
  • Druska

Gaminimas:

  1. Bulves nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais, užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite 30 minučių.
  2. Sumaišykite bulvytes su krakmolu, česnako ir paprikos milteliais bei pipirais.
  3. Perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite orkaitėje, kol taps traškios.
  4. Iškepusias bulvytes pabarstykite druska.

Idėjos Patiekimui

  • Patiekite su gvakamole: Sumaišykite avokadus su alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
  • Jogurtinis padažas: Sumaišykite graikišką jogurtą su česnaku ir krapais.

Batatų derinys su avokadu ir pupelėmis yra nerealus, sukuriantis nuostabų skirtingų skonių balansą.