pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip paruošti jautienos liežuvį - Gaminimo patarimai ir receptai

Indai su virtomis kiaulių liežuviais

Nepakanka žinoti, kaip išvirti kiaulės liežuvį. Nors tai gali būti paprastas šaltas užkandis, tikra šeimininkė turėtų žinoti, kaip užpilti liežuvį ir jo paruošimo receptą.

Pagrindas gali būti sultinys, kuris liko su mumis po valgio kepimo. Jei tai nėra pakankamai skaidri, galite pabandyti tai padaryti: plakti baltymus ir supilti sumuštus baltymus į mūsų virimo sultinį. Kuko maždaug 10-12 minučių (regėjimas yra baisus). Po to išpilkite sultinį per marlę. Sultinys turėtų tapti skaidresnis. Toks sriuba, žinoma, neužsivers. Tai potvynis ir skiriasi nuo šalčio .

Mes tikrai reikės želatinos. Tipiška želatinos pakuotė skirta 500 g vandens (2 puodeliai). Pirmiausia užpilkite želatiną nedideliu kiekiu atšaldyto sultinio, kad želatina būtų patinę. Tada supilkite sultinį iš gautos masės, šilumą ugnyje, kol želatina visiškai ištirps. Maišykite. Svarbu nevirti sultinio.

Šiuo metu liežuvis turi būti supjaustytas plonais gabalėliais. Paruoškite patiekalus želė. Kai sultinys su želatina yra paruoštas, būtina paruošti paruoštų patiekalų dugną. Įdėkite į šaldytuvą 10-15 minučių. Nuimkite, išdėstykite pirmąjį liežuvio sluoksnį. Įpilkite sultinį virš viršaus. Jei patiekite prie stalo specialiomis nedidelėmis formomis, tai gali pakakti. Kasdieniniam naudojimui galite padaryti 2-3 sluoksnius liežuvio. Galite papuošti paruoštą patiekalą virtomis kiaušinėmis, morkomis, žalumynais. Iš viršaus būtinai užpildykite sultiniu ir leiskite jam užšaldyti. Šis receptas atskleidžia paslaptį, kaip skaniai ruošti kiaulių liežuvį.

Kiek laiko marinuoti jautieną?

Paruoštą jautienos gabalėlį įtrinkite gautu mišiniu ir palikite 3-5 valandoms kambario temperatūroje. Į marinatą galite įdėti ir tarkuoto česnako ir prieskonių, bet tai patinka ne kiekvienam. Prie šios rūšies mėsos labiausiai tinka bazilikas, kalendra, juodieji ir raudonieji malti pipirai. Sūdyti jautieną geriausia prieš pat siunčiant į orkaitę, kitaip ji išleis sultis ir gausis sausa.

Vienas populiariausių patiekalų – jautienos kepsnys. Sojų padažo marinatas padės suminkštinti mėsą ir suteiks jai ypatingo skonio. Paruošti jį labai lengva. Paruoštą jautieną įtrinkite prieskoniais, sojų padažo ir tarkuoto česnako mišiniu (nebūtina) ir palikite 2-3 val. Jei neturite tiek laiko, tada po 40–60 minučių mėsa turi pasimarinavusi ir galite pradėti ją kepti. Kepsnių sūdyti nebūtina, antraip mėsa išskirs sultys ir praras sultingumą, o sojos padaže druskos tikrai užtenka.

Jautienos nauda ir patarimai kaip skaniai ją paruošti

Brandinta jautiena – geras geležies šaltinis ir lengvai pasisavinamas baltymas. Kas nebandė gaminti šios mėsos, gali nustebti, kad tai – greitai ir nesudėtingai paruošiamas produktas.

Antrekoto 100 g energinė vertė: 224 kcal, riebalų – 15 g, iš jų apie pusė yra sotieji.

Jautiena – tikriausiai geriausias geležies šaltinis. Geležies turi augaliniai produktai: tamsiai žalios, ankštinės daržovės, grikiai, avižos, burokėliai. Tačiau augaliniuose produktuose geležis yra kitokios cheminės formulės – ji dvivalentė. Teigiama, kad jos pasisaviname tik 15-20 proc. Jautienoje esanti geležis – trivalentė, ją organizmas gerai pasisavina.

Puikiai pasisavinamas ir šioje mėsoje esantys baltymai, panašiai kaip vištienos. Tiesa, jautiena – kaloringesnė ir turi daugiau sočiųjų riebalų. Bet jų bijoti nėra reikalo, jie mums irgi reikalingi. Tik svarbu subalansuoti dienos metu valgomą maistą. Tad tą dieną, kai valgote jautieną, patariu venkti kitų gyvūninių produktų vartojimo.

Jautiena turi cinko, seleno, vitaminų B12, B3 ir B6. Jautienoje yra ir dar daugiau vertingų junginių:

  • Kreatinas – raumenų energijos šaltinis. Kreatino papildus dažniausiai vartoja kultūristai, jie gali būti naudingi raumenų augimui ir palaikymui.
  • Taurinas – antioksidacinė aminorūgštis ir įprasta energetinių gėrimų sudedamoji dalis. Jį gamina jūsų kūnas ir jis svarbus širdies bei raumenų funkcijai.
  • Glutationas – antioksidantas.
  • Konjuguota linolo rūgštis (CLA).
  • Cholesterolis, nors baramas, bet reikalingas daugybei funkcijų mūsų kūne. Jo labai reikia vaikams, o suaugusiems – vartoti saikingai ir būtinai su daržovėmis.

Kaip gaminti kiaulienos liežuvį?

Kiaulienos liežuvis - tai subproduktai, kitaip tariant, atliekos. Techniškai tai yra taip. Tačiau tai visiškai nesąžininga. Teisingas kiaulių kalbos parengimas tampa minkšta, subtili, skanu mėsa. Iš jo išpilama, ji pridedama prie sriubų ir salotų, paruoštų su kiaulienos liežuviu , tiekiami kaip šalti užkandžiai. Taigi šiandien mes svarstysime, kaip tinkamai paruošti kiaulių kalbą.