pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Kepti Karbonadą Skaniai: Receptas Ir Patarimai

Karbonadas - tai populiarus mėsos patiekalas, gaminamas iš kiaulienos nugarinės. Visiems labai gerai žinomas - kiaulienos karbonadas, viduje minkštas ir sultingas, o išorėje su traškia plutele. Nors jo paruošimas atrodo paprastas, pasiekti tobulą rezultatą, kai mėsa būna sultinga, minkšta ir su traškia plutele, reikalauja šiek tiek žinių ir įgūdžių. Šiame straipsnyje pateiksime išsamų receptą ir patarimus, kaip iškepti tobulą karbonadą, pradedant nuo mėsos pasirinkimo ir baigiant patiekimu.

Mėsos Pasirinkimas: Pagrindas Tobulam Karbonadui

Pirmas ir svarbiausias žingsnis - tinkamai pasirinkti mėsą. Geriausiai tinka kiaulienos nugarinė, nes ji yra pakankamai liesa, bet kartu ir turi šiek tiek riebalų, kurie kepant suteikia sultingumo. Rinkitės nugarinę be kaulo, kuri būtų vienodo storio, kad kepant iškeptų tolygiai. Jei be kauliuko, geriau būtų, kad karbonadą dengtų nestoras lašinių sluoksnelis, jis sudrėkina mėsą. Jei nugarinė yra per stora, galite ją paploninti pjaustydami horizontaliai į kelis gabalus. Atkreipkite dėmesį į mėsos spalvą - ji turėtų būti šviesiai rožinė, be jokių tamsių dėmių ar nemalonaus kvapo. Venkite pirkti mėsą, kuri atrodo sausa ar pilka.

Karbonado Paruošimas: Nuo Marinavimo Iki Džiūvėsėlių

Prieš kepant, karbonadą reikia tinkamai paruošti. Pirmiausia, nupjaukite visus plėvelinius sluoksnius ir riebalų perteklių. Tada, karbonadą lengvai pamuškite mėsos muštuku. Tai padės suminkštinti mėsos skaidulas ir padarys karbonadą minkštesnį. Tačiau nepersistenkite, kad nepažeistumėte mėsos struktūros. Karbonadą supjaustome maždaug 1,5 cm storio gabalėliais. Juos švelniai - kartoju, švelniai, kad mėsą tik suminkštintumėme, bet nesuardytumėme jos struktūros - pamušame kulinariniu kūjeliu. Jei kepsnį gaminate iš veršienos, pakaktų mėsą paplakti atvirkščia peilio geležte, bet kiauliena standesnė.

Po to, karbonadą pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Galite naudoti česnako granules, paprikos miltelius, džiovintas žoleles ar net aštrius prieskonius, priklausomai nuo jūsų skonio. Prieskoniai turėtų būti tolygiai paskirstyti ant abiejų karbonado pusių.

Norint karbonadui suteikti daugiau skonio ir sultingumo, galite jį pamarinuoti. Marinavimui tinka įvairūs ingredientai, pavyzdžiui, citrinos sultys, sojos padažas, garstyčios, aliejus, česnakai ir žolelės. Sumaišykite pasirinktus ingredientus ir užpilkite ant karbonado. Leiskite mėsai marinuotis bent 30 minučių, o geriausia - kelias valandas ar net per naktį šaldytuve. Kuo ilgiau marinuosis, tuo skanesnis ir sultingesnis bus karbonadas. Prieš kepant, išimkite karbonadą iš marinato ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tai padės džiūvėsėliams geriau prilipti ir susidaryti traškiai plutelei.

Džiūvėsėliai yra svarbi karbonado dalis, suteikianti jam traškumo ir tekstūros. Galite naudoti pirktinius džiūvėsėlius arba pasigaminti juos patys, sumalę seną duoną ar bandeles. Norint džiūvėsėliams suteikti daugiau skonio, galite juos sumaišyti su tarkuotu parmezano sūriu, džiovintomis žolelėmis ar prieskoniais. Taip pat galite naudoti panko džiūvėsėlius, kurie suteikia ypač traškią plutelę. Prieš apvoliojant karbonadą džiūvėsėliuose, rekomenduojama jį apvolioti miltuose. Miltų sluoksnis padės džiūvėsėliams geriau prilipti prie mėsos. Tada, karbonadą panardinkite į išplaktą kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Įsitikinkite, kad džiūvėsėliai tolygiai padengia visą karbonado paviršių.

Plakiniui dubenyje sumaišome du kiaušinius, įpilame du šaukštus vandens (senosios šeimininkės sako - pieno, bet man vanduo labiau tinka), įberiame žiupsnį druskos, žiupsnį maltų juodųjų pipirų, o nuo savęs dar įmaišau kelias grūstas skilteles česnakų, nes česnakai myli kiaulieną, ir atvirkščiai. Šiame plakinyje iš abiejų pusių pavoliojame išmuštus kiaulienos gabalėlius. Paliekame tame pačiame plakinyje skoniams įsigerti maždaug 10 minučių. Į lėkštę suberiame džiūvėsėlius. Jokių miltų šiam kepsniui nereikia.

Kepimas: Paslaptys Sultingam Karbonadui

Karbonadą galima kepti keptuvėje, orkaitėje arba ant grotelių. Kiekvienas kepimo būdas turi savo privalumų ir trūkumų. Kepimas keptuvėje yra greičiausias būdas, leidžiantis pasiekti traškią plutelę. Kepimas orkaitėje yra patogesnis, nes nereikalauja nuolatinio priežiūros, o kepimas ant grotelių suteikia karbonadui unikalų dūmo aromatą.

Kepimas Keptuvėje

Kepant keptuvėje, naudokite didelę keptuvę su storu dugnu. Įkaitinkite keptuvėje aliejų arba lydytą sviestą. Aliejaus turėtų būti pakankamai, kad karbonadas būtų apsemtas maždaug iki pusės. Kai aliejus įkaista, atsargiai dėkite karbonadą į keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol karbonadas taps auksinės rudos spalvos ir iškeps viduje. Svarbu neperkepti karbonado, nes jis gali tapti sausas ir kietas. Norėdami patikrinti, ar karbonadas iškepė, įpjaukite jį peiliu. Jei sultys bėga skaidrios, karbonadas yra paruoštas. Jei sultys yra rausvos, kepkite dar kelias minutes. Kepant karbonadą, nedažnai jį vartykite. Leiskite vienai pusei gerai apskrusti, tik tada apverskite. Tai padės susidaryti traškiai plutelei.

Kepimas Orkaitėje

Kepant orkaitėje, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Karbonadą dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Apšlakstykite karbonadą aliejumi arba lydytu sviestu. Kepkite orkaitėje 20-25 minutes, arba kol karbonadas iškeps viduje. Kepant orkaitėje, galite apversti karbonadą kepimo proceso viduryje, kad jis iškeptų tolygiai. Norint karbonadui suteikti daugiau skonio, galite jį apvynioti plona bekono juostele prieš dedant į orkaitę. Bekonas suteiks karbonadui dūmo aromato ir papildomo sultingumo.

Kepimas Ant Grotelių

Kepant ant grotelių, įkaitinkite groteles iki vidutinės temperatūros. Karbonadą apšlakstykite aliejumi ir dėkite ant grotelių. Kepkite po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, arba kol karbonadas iškeps viduje. Kepant ant grotelių, svarbu neperkepti karbonado, nes jis gali tapti sausas ir kietas. Kepant ant grotelių, galite naudoti termometrą, kad patikrintumėte mėsos temperatūrą. Karbonadas yra paruoštas, kai jo vidinė temperatūra pasiekia 70 laipsnių Celsijaus.

Patarimai, Kaip Iškepti Sultingą Karbonadą

  • Neperkepkite mėsos. Tai yra pagrindinė priežastis, kodėl karbonadas tampa sausas ir kietas.
  • Leiskite mėsai "pailsėti" po kepimo. Po kepimo, uždenkite karbonadą folija ir leiskite jam pastovėti 5-10 minučių prieš pjaustant. Tai leis mėsos sultims pasiskirstyti tolygiai ir karbonadas bus sultingesnis.
  • Naudokite termometrą. Termometras padės jums tiksliai nustatyti, kada karbonadas yra iškepęs.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais ir marinatais. Nebijokite išbandyti įvairių prieskonių ir marinatų, kad atrastumėte savo mėgstamiausią karbonado skonį.
  • Naudokite kokybiškus ingredientus. Kuo geresnės kokybės ingredientus naudosite, tuo skanesnis bus karbonadas.
  • Pjaustykite karbonadą prieš srovę. Pjaustant karbonadą prieš srovę, sutrumpinsite mėsos skaidulas ir karbonadas bus minkštesnis.
  • Patiekite karbonadą su mėgstamais garnyrais. Karbonadas puikiai dera su įvairiais garnyrais, pavyzdžiui, bulvių koše, keptomis daržovėmis, salotomis ar ryžiais.

Karbonado Patiekimas: Nuo Paprastumo Iki Gurmaniškumo

Karbonadą galima patiekti įvairiais būdais. Paprasčiausias būdas - patiekti jį su bulvių koše ir salotomis. Tačiau galite būti kūrybingi ir patiekti karbonadą su įvairiais padažais, pavyzdžiui, grybų, grietinės ar pomidorų padažu. Taip pat galite patiekti karbonadą su keptomis daržovėmis, ryžiais ar net makaronais. Jei norite patiekti karbonadą gurmaniškai, galite jį įdaryti įvairiais įdarais, pavyzdžiui, sūriu, kumpiu, grybais ar daržovėmis. Įdarytą karbonadą galite kepti orkaitėje arba keptuvėje. Karbonadas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Šeimynai labai patinka karbonadai. Juos kepu pagal nuotaiką, kartais paprastus, kartais sugalvoju iškepti kaip nors įdomiau. Jei, įpratę prie tradicinės virtuvės, karbonado paprašysite, pavyzdžiui, tokį patį sovietmetį išgyvenusioje Rusijoje, jums atneš kažką panašaus į „Panevėžio filė“. Mūsiškis karbonadas ten vadinasi muštiniu. Pas kaimynus lenkus, jei norėsite gero mėsos gabalo, tai vadinsis Kotlet scabowy, švabiškas kotletas. Tai pas mus kotletas - mėsos maltinis, o Europoje, prancūziška maniera, - nugarinės gabaliukas su kauliuku. Jei be kaulo - tada šnicelis. Vienos šnicelis, jei tiksliau, tradiciškai kepamas iš veršienos ir tiekiamas su citrinos skiltelėmis, bet dabar jau gaminamas ir iš kiaulienos. Nors jei visai tiksliai - iš kiaulienos be kauliuko kepamas Milano kotletas.

Štai vienas iš receptų, kaip paruošti karbonadą:

Reikės: ~ 0,5 kg kiaulienos nugarinės, 2-3 kiaušinių, tarkuoto kieto sūrio, miltų, džiūvėsėlių, paprikos miltelių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui.

Kiaulienos karbonadų receptas: Kiaulienos nugarinę išmušiau (paploninau) ir pagardinau prieskoniais. Reikės trijų dubenėlių. Į vieną subėriau miltus, į kitą dubenėlį suplaktus kiaušinius ir į trečiame dubenėlyje sumaišiau džiūvesėlius su tarkuotu sūriu. Kiekvieną gabaliuką apvoliojau miltuose, paskui kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose su sūriu (aš džiūvėsėliuose su sūriu pamaišiau du kartus). Kepiau karbonadus keptuvėje su aliejumi, juos apverčiant ir apkepant iš abiejų pusių iki iškeps (ar iškepę karbonadai galite patikrinti bakstelėję peiliu į kepsnį. Labai lengvai suprasite, kada mėsytė minkšta ir iškepusi, svarbiausia jų neperkepti!). Garnyrui ruošiau bulvių košę su burokėliais.

Labai gardūs ir sotūs, marinuotais agurkėliais, pievagrybiais ir sūriu užkepti karbonadai. Jau kuris laikas kiaulienos karbonadus įpratau kepti orkaitėje. Labai patogu, ypač jei valgytojų daugiau, nes nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Pašovus į orkaitę, pilną kepimo skardą karbonadų - galima ramiai pasiruošti garnyrą prie jų. Marinuotus agurkėlius ir pievagrybius galima keisti griežinėliais pjaustytais pomidorais, taip pat labai skanu.