Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Šis receptas kilęs iš Japonijos, tik japoniškame variante dažniausiai nenaudojamas sūris, bet man šiek tiek sūrio čia labai tinka. (. daugiau) (. mažiau) Laurinta
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 5Šios vasaros naujiena! Užkepėlė su bulvėmis, vištiena ir cukinijomis
Skanus ir aromatingas, labai sotus troškinys su vištiena, bulvėmis ir cukinijomis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– vištienos krūtinėlė, 800 g;
– cukinijos, 2 vnt;
– grietinėlė, jogurtas arba grietinė, 200 g;
Virimo procesas
Bulves nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir sandariai sudėkite bulves, ant viršaus užpilkite aliejaus.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite ant bulvių.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant svogūno, pabarstykite druska, pipirais ir aromatinėmis žolelėmis.
Cukiniją supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir dėkite ant mėsos, pašlakstykite augaliniu aliejumi.
Išdėliokite mėsos griežinėlius ir įberkite druskos.
Grietinę arba grietinėlę, jogurtą sumaišyti su majonezu ir padažu užpilti patiekalą, patepti mėsą.
Sudrėkinkite pergamentą vandeniu ir uždenkite keptuvę.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.
Praėjus 20 minučių nuo kepimo pradžios, nuimkite pergamentą ir baikite kepti atviroje formoje.
Patarimas : troškinimui negailėkite prieskonių, žolelių ir aromatinių žolelių, įberkite česnako.

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Vištienos šlauneles supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti druska ir pipirais. Brokolį supjaustyti žiedynais, svogūną susmulkinti, morkas ir bulves supjaustyti nedideliais gabalėliais, o pievagrybius griežinėliais.
Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir pakepti porą minučių, tuomet sudėti svogūną ir kepti iki kol vištiena nebebus rožinės spalvos, sudėti bulves, morkas ir išmaišyti. Supilti sultinį (sultinys neturi visiškai padengti ingredientų), užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, sudėti pievagrybius ir uždengti dangčiu, taip palikti 10 minučių.
Į paruoštą padažą įpilti samtį skysčio nuo verdamo troškinio ir gerai permaišyti, tuomet maišant visą padažą supilti į puodą su troškiniu.
Suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, sudėti brokolį ir maišant dar pakaitinti 2-3 min iki sūris išsilydys. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, papildomai pagardinti druska ir/ar pipirais.

Vištienos krūtinėlės užkepėlė su bulvėmis
Vištienos krūtinėlės užkepėlė su bulvėmis – tai gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums ar vakarienei. Šis receptas leidžia kūrybiškai naudoti turimas daržoves, todėl kiekvieną kartą galite atrasti naujus skonių derinius. Be to, paruošimas yra paprastas ir nereikalauja daug laiko, tad net ir užimtiems žmonėms bus lengva nustebinti artimuosius šiuo skaniu patiekalu.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos krūtinėlė: galite naudoti vištienos šlaunelių mėsą arba kalakutienos filė.
- Bulvės: puikiai tiks saldžiosios bulvės arba topinambai.
- Morka: pakeiskite paprikomis, cukinijomis ar brokoliais.
- Fermentinis sūris: naudokite mocarelą, čederį arba mėlynąjį pelėsinį sūrį.
- Grietinėlė: galite rinktis kokosų pieną arba augalinę grietinėlę.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš dedant vištieną į kepimo indą, ją trumpai apkepkite keptuvėje, kad mėsa išliktų sultinga.
- Norėdami intensyvesnio skonio, į marinatą pridėkite šlakelį citrinos sulčių arba sojų padažo.
- Eksperimentuokite su prieskoniais: čiobreliai, raudonėliai ar bazilikai suteiks naujų skonio atspalvių.
Kalorijos
- Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
- Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 600 kcal
Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriubaVištienos užkepėlė su bulvėmis ir voveraitėmis
Bulves išvirti, supjaustyti ir dėti į kepimo indą, ant jų - šiek tiek apvirtą ir pasusmulkintą brokolį, gabaliukais supjaustytą ir apkeptą vištienos krūtinėlę, o tada -
voveraites, pakepintas su sviestu, svogūnu bei grietinėle.