pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Desertas su „Oreo“ sausainiais: receptai ir idėjos

„Oreo“ sausainiai muša visus populiarumo rekordus. Jų nepaprastai dekoratyvi išvaizda ir puikus skonis. Tad kodėl jų neišnaudojus ir skaniam tortui pagaminti?

„Oreo“ tortas

Šiam nuostabiam pyragui visa šeima pasakys: TAIP!!!

Ingredientai:

  • Varškės kremui:
    • 500 g švelniosios varškės
    • 400 ml plakamosios grietinėlės
    • 120 g DANSUKKER cukraus miltelių
    • 20 g želatinos + 100 ml vandens
    • 1 šaukštas DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • Pagrindui:
    • 16 „Oreo“ sausainių
    • 50 g sviesto
  • Papildomai:
    • Stiklinė šilauogių
    • „Oreo“ sausainių papuošti ir į vidų

Gaminimas: 30 min.

Šaldymas: per naktį

Porcijos: 8-10 asm.

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite 22 cm skersmens formą.
  2. Susmulkinkite sausainius smulkintuvu, sumaišykite su ištirpintu sviestu ir suformuokite pagrindą tortui.
  3. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkinti.
  4. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite.
  5. Išplakite grietinėlę.
  6. Varškę sumaišykite su DANSUKKER cukraus milteliais, DANSUKKER vaniliniu cukrumi su natūralia vanile ir ištirpinta želatina, o po to - su išplakta grietinėle.
  7. Įpilkite dalį masės į formą, įberkite uogų, jas paskleiskite, taip pat suberkite sutrupintus 2-3 sausainius.
  8. Užpilkite likusią masę ir dėkite į šaldytuvą sustingdyti.
  9. Tortą puoškite uogomis ir sausainiais.

Naminiai „Oreo“ sausainiai

Netrukus garsiausias pasaulyje sausainis gali būti ir jūsų orkaitėje. Žinoma, be firminio įspaudo, bet su įdaru!

Gaminimo eiga:

  1. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo.
  2. Paruoškite maišytuvą, maistinę plėvelę ir kepimo popierių.
  3. Paruoškite tešlą: dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir cukraus pudrą ir kelias minutes plakite mikseriu.
  4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, tada sviesto mišinį sumaišykite su sausais ingredientais ir gerai išmaišykite.
  5. Tešlą iškočiokite 3-4 mm storio lakštuose ant kepimo popieriaus.
  6. Iškirpkite apskritimus ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  7. Įdėkite kepimo skardą į šaldytuvą 15-20 minučių.
  8. Vieną "Oreo" pusę aptepkite kremu ir uždenkite kita puse, šiek tiek užspausdami.

Kitas „Oreo“ pyrago variantas

Galite pabandyti ir šį receptą:

  1. Kreminę varškę išsukame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
  2. Sviestą pakaitiname su cukrumi, kol sviestas ištirpsta, o cukrus neturi ištirpti pilnai.
  3. Kiaušinius išplakame ir supilame ištirpintą sviestą ir dar paplakame.
  4. Į kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (naudojau kekso pailgą) ir supilame pusę tešlos, įspaudžiame pusę sausainių.
  5. Supilame varškės masę ir tolygiai paskirstome po visą plotą, užpilame likusią rudą tešlą.

Šiuos sausainius neįtikėtinai mėgsta ir tie, kurie juos valgo sveikus, ir tie, kurie pirmiausia nuima pusę. Skanaus!