„Oreo“ sausainiai muša visus populiarumo rekordus. Jų nepaprastai dekoratyvi išvaizda ir puikus skonis. Tad kodėl jų neišnaudojus ir skaniam tortui pagaminti?
„Oreo“ tortas
Šiam nuostabiam pyragui visa šeima pasakys: TAIP!!!
Ingredientai:
- Varškės kremui:
- 500 g švelniosios varškės
- 400 ml plakamosios grietinėlės
- 120 g DANSUKKER cukraus miltelių
- 20 g želatinos + 100 ml vandens
- 1 šaukštas DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
- Pagrindui:
- 16 „Oreo“ sausainių
- 50 g sviesto
- Papildomai:
- Stiklinė šilauogių
- „Oreo“ sausainių papuošti ir į vidų
Gaminimas: 30 min.
Šaldymas: per naktį
Porcijos: 8-10 asm.
Gaminimo eiga:
- Paruoškite 22 cm skersmens formą.
- Susmulkinkite sausainius smulkintuvu, sumaišykite su ištirpintu sviestu ir suformuokite pagrindą tortui.
- Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkinti.
- Išbrinkusią želatiną ištirpinkite.
- Išplakite grietinėlę.
- Varškę sumaišykite su DANSUKKER cukraus milteliais, DANSUKKER vaniliniu cukrumi su natūralia vanile ir ištirpinta želatina, o po to - su išplakta grietinėle.
- Įpilkite dalį masės į formą, įberkite uogų, jas paskleiskite, taip pat suberkite sutrupintus 2-3 sausainius.
- Užpilkite likusią masę ir dėkite į šaldytuvą sustingdyti.
- Tortą puoškite uogomis ir sausainiais.
Naminiai „Oreo“ sausainiai
Netrukus garsiausias pasaulyje sausainis gali būti ir jūsų orkaitėje. Žinoma, be firminio įspaudo, bet su įdaru!
Gaminimo eiga:
- Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo.
- Paruoškite maišytuvą, maistinę plėvelę ir kepimo popierių.
- Paruoškite tešlą: dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir cukraus pudrą ir kelias minutes plakite mikseriu.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, tada sviesto mišinį sumaišykite su sausais ingredientais ir gerai išmaišykite.
- Tešlą iškočiokite 3-4 mm storio lakštuose ant kepimo popieriaus.
- Iškirpkite apskritimus ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Įdėkite kepimo skardą į šaldytuvą 15-20 minučių.
- Vieną "Oreo" pusę aptepkite kremu ir uždenkite kita puse, šiek tiek užspausdami.
Kitas „Oreo“ pyrago variantas
Galite pabandyti ir šį receptą:
- Kreminę varškę išsukame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
- Sviestą pakaitiname su cukrumi, kol sviestas ištirpsta, o cukrus neturi ištirpti pilnai.
- Kiaušinius išplakame ir supilame ištirpintą sviestą ir dar paplakame.
- Į kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (naudojau kekso pailgą) ir supilame pusę tešlos, įspaudžiame pusę sausainių.
- Supilame varškės masę ir tolygiai paskirstome po visą plotą, užpilame likusią rudą tešlą.
Šiuos sausainius neįtikėtinai mėgsta ir tie, kurie juos valgo sveikus, ir tie, kurie pirmiausia nuima pusę. Skanaus!