pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gaspar's Dienos Pietūs: Meniu Apžvalga ir Įspūdžiai

Restoranas „Gaspar‘s“ - 30 geriausių restoranų reitingo senbuvis, beveik visada sukęsis TOP10-tuke. Šiais metais restoranas šauna į patį viršų ir pelno pirmąją reitingo vietą.

Labai nedidelis, paties restorano šeimininko Gasparo vardu pavadintas restoranas kuria neeilinę gastronominę patirtį Lietuvoje. „Gaspar's“ derina europietišką virtuvę su šiuolaikine indų virtuve. Dar tiksliau - su Indijos Goa regiono, iš kurio ir yra kilęs pats šefas, virtuve.

„Apsilankymas mūsų restorane - kaip trumpos atostogos egzotiškoje šalyje - nereikia niekur toli važiuoti, atostogų skonius galima patirti čia, mūsų restorane“, - sako Gasparas Fernandes, restorane šeimininkaujantis kartu su savo žmona Kristina.

Restorano šeimininkai sako, kad „Gaspar‘s“ - vieta atviriems, eksperimentuoti linkusiems gero maisto mėgėjams, kuriems patinka patiekalai su charakteriu. Slaptas restorano ingredientas - unikalūs prieskoniai iš Goa regiono, puikiai atpažįstami svečių, tačiau neatskleidžiami ir neiššifruojami.

Kas Reikėtų Žinoti Apie Meniu?

Gasparas pabrėžia, kad gamindami jie naudoja prieskonius, tai jų identiteto dalis. „Tačiau mūsų maistas nėra aštrus - tai du skirtingi dalykai. Gaminti maisto be prieskonių negalime, tad mūsų svečiai turėtų tikėtis skonių kupinų patiekalų“, - pabrėžia restorano šeimininkai.

Restorano „Gaspar‘s“ patiekalai - tik iš aukščiausios kokybės ingredientų, pagaminti profesionaliai, naudojant tinkamas technikas ir su daug meilės, dėmesio ir rūpesčio. „Virtuvėje privalai įdėti žiupsnelį meilės“, - tikina restorano šefas.

Restoranas siūlo žuvies, mėsos, jūros gėrybių, vegetariškų patiekalų. Signature patiekalų restoranas sako neturintis, nes jie nuolat kinta, evoliucionuoja, tačiau tikrai turį su niekuo nesupainiojamą signature skonį.

Vos įgriuvusi į restoranėlį - tiesiai nuo šaligatvio į salę - prie vieno stalelio matau sėdinčią seną (tai ne amžiaus kategorija) pažįstamą, visokių rūšių oro sporto entuziastę.

A4 lapo formato valgiaraštyje įrašyti du pasiūlymai. Pirmas - sriuba, pagrindinis patiekalas ir stiklinė sulčių kainuoja 6,50 Eur.

Pankolių sriuba - ir švelni, ir salsva, ir sūrstelėjusi, ir aštroka, ir pankolių aromato debesėlis sklendžia virš nemenkai pripildyto dubens. Paplotėliai prie sriubos - puikūs. Bolivinės balandos su daržovėmis subtiliai balansuoja ant ribos tarp Europos ir Pietų Azijos. Jautiena su bulvių piurė - vėl puiku, vėl visi reikiami skoniai ir poskoniai.

Dėl pietų valgiaraščio vertinimo gali kilti keblumų. Vieniems jis pasirodys skurdus, ir jie bus teisūs, nes jame - viena sriuba, du antrojo patiekalo variantai ir vienas desertas. Dar - dviejų rūšių sultys, kava, arbata (labai skani!). Yra alaus, stipriųjų gėrimų ir vyno. Taigi dieną čia siūlomi vos keli patiekalai (savaitgaliais - daugiau).

Apie vakaro valgiaraštį surinkome nemažai atsiliepimų. Net nuobodu - jie vienodai entuziastingi: maistas įdomus, skanus, netikėtas. Visi kaip pranašumą pabrėžia tai, kad „patiekalai pritaikyti europiečiams, tačiau išlaiko ryškų indišką skonį - su aiškiai juntamais prieskoniais“.

Svečių Atsiliepimai

„Svečiai grįžta dėl mūsų atmosferos, maisto, dėl to, kad jaučia mūsų rūpestį. Savo aptarnaujančiam personalui visada kartojame, kad su restorano lankytojais privalu elgtis kaip su svečiais savo namuose. Ir, manau, kad mums tai pavyksta. Norime, kad svečiai, išėję pro duris, sakytų, jog buvo puiki diena ar vakaras“, - mini Gaspar.

Šefas Gaspar Fernandes

Gaspar į Lietuvą atvyko iš Didžiosios Britanijos, tačiau gimė saulėtoje Goa saloje, o jo seneliai yra portugalai. Vienas jų buvo šefas - ruošė maistą portugalų kolonistų valdžiai, karališkiesiems asmenims. Kulinarinį talentą iš jo perėmė Gasparo mama. Abu jo tėvai sukosi maisto gaminimo versle, tad Gaspar jau nuo mažens žinojo, kad irgi nori būti šefu. Jis baigė prestižinę „Le Cordon Bleu“ kulinarijos mokyklą Londone. Dirbo daugelyje vietų ir visiškai nesigėdija prisipažinti, jog pradėjo nuo indų plovimo.

„Turime puikią komandą ne tik virtuvėje. Didžiuojamės ne tik savo aptarnaujančiu personalu, bet ir valymo paslaugas teikiančiais žmonėmis (jie su mumis nuo pirmos restorano dienos) - mes visi kartu esame tikra komanda. Mums svarbiausia, kad visi būtų motyvuoti pasirūpinti svečiu“, - pabrėžia restorano šeimininkai.

Gaspar sako besididžiuojąs restorano komanda - nuo aptarnaujančio personalo iki valymo paslaugas teikiančių žmonių. Per metus restorano nepaliko nei vienas darbuotojas, tik pasipildė naujais.

Apibendrinimas

Restoranas „Gaspar‘s“ - 30 geriausių restoranų reitingo senbuvis, pernai pirmosios vietos nugalėtojas. Šiemet jis ir toliau išlaiko pirmąją reitingo poziciją.

„Nestovime vietoje, evoliucionuojame ir keičiamės visą laiką. Visiškai pakeitėme savo a la carte meniu - tai naujo formato meniu, kuris gali kisti kas savaitę, kas dvi ar kas mėnesį ir kuriame naudojame dar daugiau sezoninių produktų. Taip suteikiame savo nuolatiniams svečiams daugiau progų dažniau pas mus užsukt“, - kalba Gaspar, restorane šeimininkaujantis kartu su savo žmona Kristina.

Kontaktai ir Kita Informacija

  • Šefas: Gaspar Fernandes
  • Restorano vadovai: Gaspar Fernandes, Kristina Fernandes
  • Virtuvės tipas: moderni virtuvė įkvėpta Goa (Indija)
  • Adresas: Pylimo g. 23-3, Vilnius
  • Internete: www.gaspars.lt
  • Veikia nuo: 2015 m.
  • Užkandis vidutiniškai kainuoja: 16-19 eurų
  • Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja: 22-29 eurai
  • Degustacinis meniu: 95 eurai asmeniui
  • Vienu metu restorane telpa: 30 svečių
Metai Vieta reitinge
2016 11
2017 8
2018 10
2019 10
2023 1