pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Morenginiai kokosiniai sausainiai: receptas ir gaminimo paslaptys

Kartais šypsotis padeda skanūs sausainiai. Va čia tai sausainiai tikriems ir ištikimiems kokoso mėgėjams - jei apie juos pagalvoję, mintyse tik numykiate, jog būna ir skaniau, verčiau rinkitės kitą desertą. Nes šis - labai kokosinis. Lyg ir sakytum, kad sausi, bet jie tokie… visai nesausi. Ir ne drėgni, kita vertus. Na, tiesiog kokosiniai.

Receptas ir ingredientai

Ingredientai:

  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Cukrus
  • Kokoso drožlės
  • Miltai
  • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
  • Druska: 1 arb. š.

Gaminimo eiga:

  1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
  2. Kiaušinių baltymai turi būti kambario temperatūros. Juos dėti į labai švarų dubenį (kad nebūtų jokių riebalų, aliejų ir kitokio purvo užsilikusio, nes tada neišsiplaks) ir truputį paplakti mikseriu su žiupsniu druskos, kol pasidarys jau tokios postandės putos.
  3. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Plakite, kol susidarys standžios putos.
  4. Tada po truputį berti cukrų ir plakti toliau, bet jau greičiau… Baltos putos darysis standesnės ir pradės blizgėti… Plakti reikia tol, kol palengva supilsime visą cukrų ir šis pilnai ištirps (galime patikrinti pirštais, ar nesijaučia cukraus kristalėlių).
  5. Į masę suberti kokoso drožles, miltus ir vanilinį cukrų.
  6. Suberkite į kiaušinių masę kokosų drožles, miltus ir vanilinį cukrų. Vietoj vanilinio cukraus galite įlašinti kelis romo esencijos lašelius.
  7. Šaukšteliu sudėti kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėti su tarpais, nes šiek tiek pasiskleis į šalis.
  8. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite maždaug 3 cm skersmens skritulėlius. Stenkitės, kad jie gautųsi vienodi.
  9. Išklokite popieriumi kepimo skardą.
  10. Kepti iki 160 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol gražiai parus.
  11. Kepkite 160°С temperatūros orkaitėje apie 15 min., kol paruduos.
  12. Iškepusius Macarons palikite vėsti kambario temperatūroje.
  13. Ištraukite skardą iš orkaitės, palaukite, kol sausainiai atvės.

Kol šilti, neimanoma nuimti, nes pirštas lenda tiesiog į sausainį. Juos padaryti taip paprasta, o rezultatas toks šaunus, kad stebiuos tik vienu dalyku, kodėl šių sausainių dar nekepa kiekvienas trečiaklasis.

Patarimai ir gudrybės

  • Kepant sausainiai gali išsileisti į blynukus. Įsitikinkite, kad kiaušinių baltymai išplakti iki morengo su cukrumi.
  • Jei norite, kad sausainiai būtų drėgnesni, galite formuoti rutuliukus.
  • Jei naudojate begliuteninius miltus, atkreipkite dėmesį, kad kepimo laikas gali skirtis.
  • Jei tešla per skysta, įdėkite daugiau miltų.

Macarons: prancūziškas akcentas

Nepamirškite, kad yra ir prancūziški migdolų pyragaičiai - Macarons. Šie skanėstai, gaminami iš kiaušinių baltymų, miltelinio cukraus, migdolų miltų, dažomi maisto dažais ir pertepti įvairiausiais kremais, reikalauja nemažos juos gaminančiojo kulinarinės patirties ir kantrybės. Tobulai lygus paviršius ir elegantiškas „sijonėlis“ - klasika ir elegancija mažame kąsnelyje.

Macarons ingredientai:

  • Kiaušinių baltymai
  • Miltelinis cukrus
  • Migdolų miltai
  • Maistiniai dažai
  • Įvairūs kremai pertepimui

Macarons gaminimo etapai:

  1. Jei naudosite migdolus, sumalkite juos iki miltelių ir kelis kartus persijokite per smulkų sietelį.
  2. Migdolų miltus sumaišykite su milteliniu cukrumi, dar kartelį sumalkite ir persijokite per sietelį.
  3. Kiaušinių baltymus plakite įbėrę žiupsnelį druskos.
  4. Į išplaktus baltymus suberkite migdolų miltus (arba įlašinkite porą lašų migdolų esencijos) ir gerai sumaišykite.
  5. Jei naudosite maistinius dažus, paskirstykite baltymus po lygiai į tiek dubenėlių, kiek norėsite spalvų.
  6. Sukrėskite spalvotą baltymų masę į konditerinį maišelį.
  7. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite maždaug 3 cm skersmens skritulėlius. Stenkitės, kad jie gautųsi vienodi.
  8. Pirštu užlyginkite sausainio paviršių, kad būtų lygus ir be išspaudimo žymės.
  9. Kol sausainiai džiūna, įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
  10. Kepkite skanėstus apie 12-15 min., kol jų viršus taps sausas.
  11. Kol sausainiai vėsta, pasigaminkite įdarą.
  12. Macarons atvėsus, atsargiai imkite po vieną ir pertepkite šokolado mase.
  13. Prieš valgydami palaikykite bent parą, kad pastovėtų ir sustingtų įdaras.

Skanaus!

Tad kuo prie arbatos gardžiuositės šiandien - jaukiais kokosiniais ar madingais migdoliniais sausainėliais?