pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai su varške ir špinatais: gardūs receptai

Puikus pusryčių pasirinkimas yra lietiniai blyneliai. Lietiniai blynai su špinatais yra puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia sveiko gyvenimo būdo ir nori pasigaminti lengvą patiekalą.

Špinatų lietinių nauda

Špinatai, šio patiekalo pagrindinis ingredientas, ne tik turi puikų skonį, bet ir yra itin naudingi sveikatai. Jie padeda stiprinti imunitetą, gerina regėjimą ir palaiko virškinimo sistemą. Todėl kviečiame išbandyti šį paprastą receptą savo namuose.

Lietiniai iš speltos miltų su varškės ir špinatų įdaru (be pieno produktų ir kiaušinių)

Ingredientai blynams:

  • 400 ml vandens
  • 200 g speltos miltų (malimas T 1050)
  • 50 g tapijokos miltų (jie naudojami vietoje kiaušinių)
  • 40 g cukraus, geriau nerafinuoto, o dar geriausia, kad neskatintų apetito geriau būtų pakeisti ryžių ar agavų sirupu, arba kokosų žiedų cukrumi
  • 2 g smulkios druskos, geriausia natūralios, pavyzdžiui Himalajų
  • Šalto spaudimo kokoso aliejaus kepimui arba lydyto sviesto

Blynų gaminimas:

  1. Vandenyje ištirpiname cukrų (ar sirupą) ir druską.
  2. Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.
  3. Tuomet įpilame atšildytų riebalų ir dar kartą išmaišome.
  4. Kepame keptuvėje, šiek tiek pateptą aliejumi.

Ingredientai įdarui (7 blynams):

  • 4 didelių saujų špinatų (gali būti ir šaldyti)
  • 2 skiltelių česnako
  • 0,5 vidutinio svogūno
  • Trinto muskato riešuto
  • 3 valgomųjų šaukštų su kaupu rikotos sūrio arba naminės varškės

Įdaro gaminimo žingsniai:

  1. Špinatus susmulkiname ir sumaišome su smulkintu kepintu česnaku.
  2. Susmulkiname svogūną ir apibarstome muskato riešutu.
  3. Visus produktus sumaišome su rikotos sūriu.
  4. Lietinius užpildome įdaru.

Špinatų lietiniai su lašišos ir varškės kremo įdaru

Gal dar nesate bandę špinatų lietinių su lašišos ir varškės kremo įdaru? Receptas, vertas ne tik pabandymo!

Ingredientai:

  • 70 g VILNIAUS margarino su sviestu
  • 2 kiaušiniai
  • 1½ stiklinės miltų
  • 1½ šaukšto cukraus
  • 2 saujų špinatų
  • 2 stiklinių pieno
  • 2 stiklinių grūdėtos varškės
  • 1 skiltelės česnako
  • ½ saujos krapų
  • 100 g lašišos
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

  1. VILNIAUS margariną su sviestu išlydykite. Supilkite į BLENDTEC trintuvą kartu su miltais, kiaušiniais, druska, cukrumi, špinatais, 1½ stiklinės pieno ir sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Varškę, česnakus, dalį krapų ir likusį pieną sutrinkite BLENDTEC mažesniuoju smulkintuvu iki kreminės masės.
  3. Blynų tešlą pilkite plonu sluoksniu į įkaitintą keptuvę ir tolygiai paskirstykite, kepkite apie 1 min. iš abiejų pusių.
  4. Iškepusius blynus dėkite į lėkštę, sudėkite varškės kremą, rūkytą lašišą. Papuoškite krapų šakelėmis.

Lietiniai su špinatais

Ingredientai:

  • Kiaušiniai - 3 vnt.
  • Špinatai - 120 g.
  • Pienas - 400 ml
  • Miltai - ~200 g.
  • Cukrus - 2 valgomieji šaukštai
  • Druska - žiupsnelis
  • Tirpintas sviestas arba augalinis aliejus - 3 valgomieji šaukštai

Gaminimas:

  1. Prieš gaminant lietinius blynelius, pieną ir kiaušinius išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.
  2. Į plaktuvą mušame kiaušinius, dedame špinatų lapus, beriame druską, cukrų, pilame dalį pieno ir viską plakame, kol špinatų lapai bus susmulkinti.
  3. Plaktuvo turinį supilame į dubenį. Beriame persijotus miltus, pilame likusį pieną ir išplakame plaktuvu.
  4. Paliekame tešlą 15-20 minučių pastovėti.
  5. Tada į tešlą pilame tirpintą sviestą (ne karštą) arba augalinį aliejų ir užmaišome lietinių tešlą (ji bus skystoka).
  6. Keptuvės dugną ištepame augaliniu aliejumi, įkaitiname ir pilame samtelį lietinių tešlos.