pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos ir Makaronų Apkepas - Gardus ir Lengvas Receptas

Ingredientai

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros (jei apkepą planuojate valgyti kitą dieną, šį žingsnį praleiskite).

2. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.

3. Kol makaronai verda, keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepinkite smulkintą svogūną.

4. Kai svogūnai suminkštės, suberkite smulkintą česnaką ir dar kepkite maždaug 1 minutę.

5. Į keptuvę sudėkite smulkiais gabalėliais supjaustytą vištienos file. Lengvai apkepkite pamaišydami kelias minutes.

6. Tada sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus bei supilkite grietinėlę. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska bei pipirais ir troškinkite dar kelias minutes, kol vištiena iškeps.

7. Į keptuvę suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

8. Paruoštą padažą supilkite ant išvirtų nusunktų makaronų. Išmaišykite.

9. Paruoštus makaronus sudėkite į apvalią 23 centimetrų diametro (arba 20×30 centimetrų dydžio) kepimo formą. Ant viršaus užbarstykite tarkuotą moracelą.

10. Jei planuojate valgyti iš karto: kepimo indą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

11. Jei planuojate valgyti kitą dieną: paruoštą apkepą dėkite į šaldytuvą. Prieš kepant, kepimo formą išimkite iš šaldytuvo gerą valandą prieš dedant į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Arba jei laikas spaudžia ir norisi valgyti – iš šaldytuvo išimtą formą dėkite į būtinai šaltą orkaitę, nustatykite 180 laipsnių temperatūrą ir apkepą kepkite 30-40 minučių (orkaitė kaisdama, sušildys kepimo indą palaipsniui, bet tai užtruks kiek ilgiau).

12. Prieš tiekiant apibarstykite apkepą pjaustytais vyšniniais pomidoriukais bei smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!

Ingredientai

1. Sutarkuokite sūrį, susmulkinkite svogūną bei česnakus. Brokolius suskaldykite nedideliais žiedynais bei apvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių temperatūros ir per tą laiką išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant jų pakuotės.

3. Kol makaronai virs, nedideliais gabaliukais supjaustykite vištieną bei sudėkite ją į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pamaišykite ir pakepkite apie keletą minučių ir tuomet perdėkite į dubenį.

4. Keptuvėje ištirpdykite sviestą bei suberkite svogūnus. Kepkite ant silpnos ugnies, kol jie taps skaidrūs. Suberkite česnakus, grietinėlę suplakite su kiaušiniu, įberkite druskos ir pipirų bei viską suverskite į keptuvę su svogūnais.

5. Į kepimo indą, tinkamą kepti orkaitėje, įpilkite šaukštą aliejaus, suverskite makaronus bei sumaišykite. Užberkite sūrio bei išmaišykite. Tolygiai ant viršaus suberkite vištieną, išdėliokite brokolius bei pusiau perpjautus pomidorus. Supilkite grietinėlę su svogūnais, suberkite likusį sūrį, kepimo indą kiškite į orkaitę bei kepkite apie 20-30 minučių.

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Gilioje keptuvėje ar puode virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Vištieną supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su druska ir pipirais. Kepkite kelias minutes, kol gabalėliai pabals ir iškeps.

5. Suberkite miltus ir išmaišykite. Maišydami kaitinkite apie minutę, kol nesimatys baltų miltų.

6. Pamažu pilkite pieną, tuo pat metu maišydami daržoves.
7. Supilkite sultinį. Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais, muskatu. Išmaišykite.

8. Suberkite ryžius ir išmaišykite.

9. Leiskite užvirti ir virkite 10 minučių.
10. Atgal į puodą sudėkite keptą vištieną ir žiedynėliais pjaustytus brokolius. Virkite dar 3 minutes. Nuimkite nuo kaitros.

11. Į masę įmaišykite pusę tarkuoto mocarelos ir pusę tarkuoto fermentinio sūrio.

12. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Pasiruoškite 20×30 cm kepimo indą.
13. Paruoštą masę sukrėskite į kepimo indą, paviršių išlyginkite.