Šiandien
- Vasario 14, penktadienis.
- Saulė teka 07:44, leidžiasi 17:23.
- Mėnulis teka 19:43, leidžiasi 08:26.
- Mėnulis Mergelėje, dylantis, III ketvirtis. Pilnatis vasario 12 d.
- Gustautas, Gustautė, Gutautas, Gutautė, Kirilas, Lijana, Lilijana (Lilė), Saulė, Saulius, Valentinas( Valentas), Valentina, Valius, Vilmantas
- Šv. Valentinas. Įsimylėjusiųjų diena.
- Šaknų diena. Jei nešąla, sodinkite medžius, krūmus, gyvatvores. Persodinkite senus medžius. Kambarinius augalus tręškite, persodinkite. Tręškite šildomuose šiltnamiuose auginamus augalus ir daigus, kad jų šaknys būtų stiprios.
- Šlapias vasaris žada derlingus metus.
15 troškinių su moliūgais ir cukinijomis: ruoškite ir vegetariškus, ir mėsiškus
Moliūgų ir cukinijų šiuo metu gausu, tad kone kasdien galima ruošti vis naujus patiekalus. Jei jau kepėte blynus, apkepus, pyragus, nepamiršite ir troškinių, kurie gali būti ir tik daržovių, ir papildyti mėsa. Dalinamės puikių receptų dešimtuku!
Šaltinis:Troškintos daržovės / Fotolia nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą6 asmenimsPagaminsite per 2 val. 10 min.Įvertinkite:3.1 / 56ReceptasIngredientaiMoliūgai : 1.00 kgPomidorai : 2.00 vnt.Paprikos : 1.00 vnt. (žalia saldžioji)Svogūnai : 3.00 vnt. (puodelis kapotų)Sviestas : 2.00 valg. š.Druska : 1.00 arbat. š.Itališkų žolelių mišinys: 1.00 arbat. š.Kaip gaminti1. Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir plaušus, nulupkite, minkštimą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite odelę ir taip pat supjaustykite griežinėliais.
4. Apkepo inde daržoves sluoksniuokite taip: moliūgai, pomidorai, svogūnai, paprikos. Viršų apibarstykite druska, žolelėmis, apšlakstykite lydytu sviestu, uždenkite ir kepkite 160 °C orkaitėje 1,5 val. Dangtį nukelkite, atsargiai pamaišykite ir kepkite dar apie pusvalandį, kol viršus apskrus.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Moliūgų troškinys
2 valgomųjų šaukštų vandens, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Moliūgą supjaustome 2 cm dydžio kubeliais ir kepiname ant keptuvės, įpylę alyvuogių aliejaus, apie 5–7 minutes, pamaišydami. Suberiame pipirus, druską, bazilikus, pomidorų pastą ir gerai išmaišome. Viską sudedame į troškintuvą, įpilame vandens ir uždengiame folija. Troškiname orkaitėje, 180 °C temperatūroje, apie pusvalandį. Galime patiekti kaip garnyrą prie mėsos, bet gardu ir tiesiog su šviežia duona.
Prisijungti perLeidžiu sukurti paskyrąNesutinku SutinkuPrisijungti perLeidžiu sukurti paskyrąNesutinku Sutinku0 KomentaraiAtsiliepimaiPeržiūrėti visus komentarusTroskinys su moliugu ir mesa
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “moliugu troskinys” rasta receptų 1000Sotusis moliūgų troškinys su faršu ir pupelėmisČilietiškas moliūgo troškinys su mėsa ir pupelėmisMoliūgo ir mėsos troškinys
Ruduo toks metas kai galime pasilepinti troškiniais gaminamais iš Lietuvoje užaugintų daržovių. Tad šį kartą siūlau pasigaminti troškinį, kurio pagrindinis akcentas bus sviestinis moliūgas. Šis reikaliukas pareikalavo nei daug, nei mažai o visas 2 val. Bet gautas rezultatas to buvo vertas.
Mums reikės:
– Sviestinio moliūgo,
– morkų,
– svogūnų,
– česnako,
– saldžiūjų paprikų,
– saldaus obuolio, gal net kelių,
– kialienos (tiks mentė, sprandinė),
– lauro lapų, pipirų, druskos.
Viską pjaustome, bet nesmulkiname, ne paukščius lesinti ruošiatės. Jei supjaustysite smulkiai, valgysite ne troškinį o košę. Tad pjaustom panašaus dydžio kaip aš. Tada į įkaitintą puodą, keptuvę pilame šlakelį aliejaus. Sudedame svogūnus, česnakus ir apkepiname. Kai česnakai ir svogūnai apkeps, sudedame mėsą. Ir pamaišydami apkepiname kartu ir mėsą. Kai mėsa apkepė sudedame darčoves, užpilame verdančiu vandeniu. Vandens pildami nepersistenkite, daržovės išskirs sulčių, tad pilkite tiek, kad neapsemptos liktų daržovės maždaug per du pirštus. Uždengiame dangčiu ir troškiname. Troškiname apie 1,5-2 val. ir temperatūrą laikome apie 180C
Besitroškinant sultinys žinoma nugaruos.
Ir tada belieka skanaut.
SKANAUS
Vištienos, moliūgų ir porų troškinys
Supjaustome porą ir pakepiname nedideliam aliejaus kiekyje keptuvėje ar puode.
Šalia sudedame kvadratėliais pjaustytą moliūgą.
Sutarkuojame ir sudedame vieną obuolį.
Reklama41011Supjaustome ir sudedame vištieną bei prieskonius. Česnako galvą galima įmesti troškinti neluptą.
Užpilame pusę stiklinės balto vyno ir pusę stiklinės vandens, paliekame troškintis 30- 40 min.
Kai jau viskas minkšta, galima pabalinti pora šaukštų grietinės, bet puikiai tiks ir grietinėlė.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiTinka su parašė:Tinka su couscous!Laura parašė:Kuo troskiniuose galima pakeisti grietinele? Esu girdejusi, kad galima naudoti jogurta be priedu, bet jis yra rugstokas. Ar tai nepakeis skonio? O gal galima tiesiog slakeli pieno ipilti?
Laura parašė:Kuo troskiniuose galima pakeisti grietinele? Esu girdejusi, kad galima naudoti jogurta be priedu, bet jis yra rugstokas. Ar tai nepakeis skonio? O gal galima tiesiog slakeli pieno ipilti?
Rasa parašė:Kadangi arteja moliugu diena, tai bus smagu pasigaiminti sita skanu troskinuka ryt meginsiu
Aciu Jums Beata
Sveiki, Beata, labai noreciau pasigaminti toki skanu troskini.
bet nerandu kiek to moliugo det ir vistienos krutineles koks santykis?
Pirma karta, perskaicius recepta, suvokiau, kad viska turiu ! Ieskojau receptu su moliugu, nes turime jo daug, o vyras sriubu is moliugo nemegsta. Perskaicius komentarus, susidare pilnas vaizdas, moliugo idejau tikrai daug, vietoj vyno – obuoliu sultys, pabaigoje grietine. Gavosi SUPER, vyras nuo slenkscio pajutes patiekalo aromata, puole ragauti. Ziauriai patiko, tai mus dabar patiekalas. Dekui