pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Troskintų Kopūstų su Mėsa Gaminimas Orkaitėje

Nostalgiški troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis

Raugintus kopūstus sudėkite į puodą, jei kopūstai per rūgštūs, nuplaukite kelis kartus po tekančiu vandeniu. Įpilkite 1 stiklinę vandens, įdėkite 1 šaukštą aliejaus, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.

Sudėkite pakepintą šoninę su svogūnais, lauro lapus, susmulkintą česnaką ir 1 šaukštą aliejaus, troškinkite 15 minučių vis pamaišant.

Dėkite griežinėliais supjaustytas dešreles, pomidorų padažą, druską, pipirus, įpilkite truputėlį vandens ir troškinkite dar 10 minučių. Patiekite su virtomis bulvėmis.

Skaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Sotus kiaulienos plovasPaprasta lazanijaVištienos kepsniukai - blyneliaiTradiciniai kotletaiKomentarai (19)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Kopustas2024-12-04 16:21Per 10 min tik kiausinis isverda . Kopustai troskinas 2-3 val. ATSAKYTIJulita2024-12-04 17:04

Na šie troškinasi ne 10 min, o apie 35 - 40 min, tad puikiai išsitroškina rauginti kopūstai. ATSAKYTI

Stasė2024-01-22 10:51Puikus receptai pasinaudojau labai patenkinta ir skanu ATSAKYTIas2023-12-05 15:12kur dešreles dingo? ATSAKYTIVilma2023-12-05 17:42Niekur nedingo, paminėtos tiek ingredientuose, tiek paskutiniame žingsnyje. ATSAKYTIMargarita2023-12-03 14:38Puikus receptas. Gaminu ir gaminu ATSAKYTIMarius2023-02-22 12:08Super kopustukai tik pagal ši receptą gaminu ir dabar troškinasi ATSAKYTIA.2022-11-12 18:11Patikimas receptas. ATSAKYTIGaslight2022-01-12 19:48

Turėtų skaniai būti, tik iškart darau 1,7kg kopūstų (vienas gyvenu), tai skaičiuoti reikia. Su storomis vokiškomis dešrelėmis.
ATSAKYTI

Viktoras2021-09-19 13:19

Kaip tik tuom dabar ir uzsiimu,troskinu kopustus atskirai,kiaulienos kaoliukus atskirai,veliau kauliukus nuplausiu mesyte isdarinesiu,pasmulkinsiu irtada su svoguneliu cesnakeliu ir morkytem pakepinsiu,veliau viska subersiu i kopustus kurie tusinsi su lauro lapeliais ir pipiriukais,tada dar 10 min duosiu pasitusint,aisku ir pastovet uzdentiems ,kiek kantrybes uzteks.jums irgi skanaus. ATSAKYTI

Troškinti rauginti kopūstai su mėsa

Tai klasikinis raugintų kopūstų patiekalas. Kartu su tradicine raugintų kopūstų sriuba atkeliavęs dar iš mūsų promočiučių vaikystės. Jį pagaminti neužims nei daug laiko, nei prireiks ypatingų pastangų ar didelių gabumų virtuvėje. Be to, tai pigus, nors ir labai sotus bei skanus patiekalas.

Gaminimo laikas: 1,5 val.

Porcijų skaičius: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 400 g kiaulienos nugarinės arba sprandinės (ši bus riebesnė, bet sultingesnė ir minkštesnė)
  • 400 g raugintų kopūstų
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapelių
  • 1 svogūno
  • mėgiamų prieskonių mėsai
  • 1–1,5 l mėsos sultinio arba vandens
  • 8 vidutinio dydžio bulvių

Gaminimo eiga:

  1. Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, suberiame į dubenį ir pabarstome druska, pipirais bei mėgiamais prieskoniais. Nepersistenkite su prieskoniais, kad šie neužgožtų natūralaus mėsos ir raugintų kopūstų skonio. Puikiai pakaks truputį džiovintų prieskoninių žolelių: malto lauro lapelio, vos vos mairūno, baziliko, petražolių. Viską išmaišome ir paliekame šaldytuve 2–3 val. Geriausiai per naktį.
  2. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus (jei naudosite sprandinę, jo beveik nereikia), pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintą arba išspaustą česnaką. Tada suberiame mėsos gabalėlius ir maišant pakepiname 10–15 min., kol mėsa gražiai paskrus.
  3. Ketaus puodą arba troškintuvą išklojame raugintais kopūstais. Sudedame lauro lapelius ir vos vos pabarstome pipirais.
  4. Ant raugintų kopūstų sudedame apkeptą mėsą.
  5. Įpilame vandens arba sultinio. Tik tiek, kad vos apsemtų kopūstus. Geriau patikrinti kepant ir įpilti dar, jei trūksta, negu pripilti per daug – gausis sriuba, ne troškinys.
  6. Uždengiame dangčiu arba folija ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepimo režimas: viršus– apačia. Kepame apie 60 min.
  7. Kol rauginti kopūstai ir mėsytė troškinasi, nulupame, nuplauname ir išverdame bulves. Sūdyti pagal skonį.

Patarimas: nemėgstantiems kiaulienos, galima ją keisti vištiena (su kaulu), antiena, aviena ar jautiena.

Reikalingi ingredientai:
Mėsa300 gramų (krūtininė)Rauginti kopūstai500 gramųSvogūnai3 vntPrieskoniai, augalinis aliejuspagal skonįReklama
Gaminimo eiga
1. Krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite.

2. Keptuvėje su aukšta sienele įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite mėsą. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.

Reklama3. Suberkite susmulkintą svogūną ir toliau kepkite ant vidutinės ugnies.4. Nuo kopūstų nupilkite sūrimą, tačiau neišpilkite, jo gali prireikti.Reklama

5. Sudėkite kopūstą prie mėsos. Suberkite aromatinius prieskonius, švelniai išmaišykite. Palikti porą valandų troškintis ant silpnos ugnies.

6. Norėdami ryškesnės spalvos, galite įdėti pomidorų pastos. Jei kopūstas tampa per sausas, užpilkite šiek tiek sūrymu. Gero apetito!

Vokiškas raugintų kopūstų troškinys su šonine

Raugintų kopūstų patiekalai – neatsiejama vokiškos virtuvės dalis. Kaip ir mūsų virtuvėje, taip ir vokiškoje yra ne vienas raugintų kopūstų troškinio receptas. Vokiečiai taip pat dažniausiai troškina kopūstus su mėsa, o patiekia su virtomis bulvėmis.

Pasigaminti Sauerkraut užtruks apie 1,5 val.

Porcijų skaičius: 4 porcijos

Ingredientai:

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausiai šoninę supjaustome kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome.
  2. Puode arba aukštoje keptuvėje įkaitiname sviestą ir jame pakepiname svogūną iki šis pagels, tuomet suberiame smulkiai pjaustytą česnaką ir trumpai pakepame nuolat maišydami.
  3. Suberiame šoninę ir pakepiname, kol ši gražiai apskrus.
  4. Įberiame žiupsnelį cukraus ir viską gerai išmaišome.
  5. Tada įpilame jautienos sultinį, suberiame kadagio uogas, kmynus, lauro lapelį. Pagardiname žiupsneliu druskos ir pipirais.
  6. Galiausiai sudedame raugintus kopūstus, uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies apie 1 val.

Raugintų kopūstų troškinys: nuo lietuviško iki vokiško. 4 gardūs receptai

Jeigu nemėgstate šviežių raugintų kopūstų, drąsiai galite išmėginti vieną iš šių patiekalų: raugintų kopūstų troškinys, rauginti kopūstai su dešrelėm, troškinti rauginti kopūstai su mėsa. Jie bus lygiai tiek pat vertingi kaip paprastos raugintų kopūstų salotos. Na, gal tik išliks mažiau vitamino C, tačiau troškinti rauginti kopūstai bus lengviau virškinami nei neapdoroti.