pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos troškinys su daržovėmis ir džiovintais baravykais

Šis kiaulienos troškinys su daržovėmis ir džiovintais baravykais receptas puikiai tiks jaukiems pietums ar vakarienei. Tai sotus ir aromatingas patiekalas, kuris nepaliks abejingų.

Ingredientai:

  • Kiaulienos kumpis
  • Svogūnai
  • Morkos
  • Džiovinti grybai
  • Bulvės
  • Miltai
  • Mėgstami prieskoniai
  • Druska
  • Petražolės
  • Grietinė

Recepto paruošimas:

  1. Iš pradžių džiovintus grybus užpilame karštu vandeniu ir palaikome maždaug 30 minučių.
  2. Per tą laiką, mėsą supjaustome kubeliais, apibarstome druska, mėgstamais prieskoniais ir apvoliojus miltuose pakepiname puode su šlakeliu aliejaus.
  3. Kiaulienai apkepus, sudedame susmulkintus svogūnus ir pakepiname, kol svogūnai suminkštės.
  4. Tada į puodą supilame vandenį nuo užmerktų grybų ir sudedame susmulkintas daržoves.
  5. Troškiname maždaug 60 minučių.

Kitas recepto variantas:

Mėsytę supjaustome mažais gabalėliais, pasūdome, pabarstome pipirais. Apkepame karštame aliejuje, sumažiname kaitrą, įpilame truputį vandens (kad vos apsemtų), įberiame pipirų žirnelių, įdedame lauro lapą, suberiame kumino sėklas, dedame gelsvės šaknį ir ant labai mažos kaitros troškiname apie 40-60 min., kol mėsytė tampa labai minkšta. Tarkuotas morkas pakepiname svieste kartu su smulkiai kapotu svogūnu, pridedame juostelėmis pjaustytų grybukų. Sukrečiame pomidorų padažą. Šiek tiek patroškinę, visą šį gėrį suverčiame į indą ant minkštos mėsytės. Jei reikia, dar pasūdome ir pabarstome pipirų. Į šį troškinį labai skanu įpjaustyti rūkytos šoninės. Arba jį gaminti su parūkytais šonkauliais. Tiktų ir vištiena.

Dar vienas recepto variantas:

Ingredientai:

  • kiauliena: 1 kilogramas
  • svogūnai: 3 (dideli)
  • česnakas: 3 skiltelių
  • konservuoti saldieji kukurūzai
  • morkos: 4 (didelės)
  • bulvės: 5
  • pomidorų padažas
  • mėgstami prieskoniai

Gaminimo eiga:

Iš pradžių kiaulieną supjaustykite kubeliais bei ją pakepinkite. Per tą laiką susipjaustykite visas daržoves, sutraiškykite česnaką. Sudėkite į puodą morkas, svogūnus, česnakus, bulves, mėsytę, mėgstamus prieskonius ir užpilkite vandeniu, kad viską apsemtų, įpilkite maždaug 100 mililitrų pomidorų padažo bei troškinkite apie 20 minučių. Po to sudėkite kukurūzus bei dar patroškinkite maždaug 15-20 minučių.

Keptų grybų patiekimas:

Grybus nuvalykite ir supjaustykite riekelėmis. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Sudėkite sviestą, petražoles ir kaitinkite, kol sviestas išsilydys. Į lėkštes dėkite guliašo, ant viršaus - keptų grybų.