pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Salotos su kopūstais ir burokėliais: receptai ir patarimai

Marinuotos kopūstų salotos su burokėliais - tai lengvai pagaminamas gaivus užkandis, kuris savo ryškiu skoniu papildys daugelį patiekalų. Šviežios, traškios daržovės, morkos, kopūstai ir burokėliai, įgauna nuostabų balansą tarp saldumo ir rūgštumo, o aromatingas marinatas su česnakais, pipirais bei lauro lapais suteikia joms išskirtinį skonį. Tinkamai paruoštos ir laikomos šaldytuve, daržovės išlieka šviežios apie mėnesį, o jų skonis tik intensyvėja su laiku.

Marinuotų kopūstų salotų su burokėliais receptas (greitam vartojimui)

Šias salotas autorė rekomenduoja gaminti rudenį, kai jų labiausiai norisi. Jos puikiai tinka kaip garnyras prie įvairios keptos mėsos, šviežios žuvies, gali būti naudojamos tortilijoms ar burgeriams įdaryti. Ypač džiaugiasi mamos, kurioms pavyko "užmaskuoti" žalius burokėlius, kad vaikai valgytų daržoves su malonumu.

Mūsų namuose šios salotos labiausiai gerbiamos poroje su kepta šonine, antimi ir rytiniu omletu, nors puikiai dera ir su vištiena, kalakutiena ar kepenėlėmis.

Ingredientai:

  • Kopūstai
  • Morkos
  • Burokėliai
  • Česnakas
  • Laurų lapai
  • Pipirai
  • Cukrus
  • Druska
  • Aliejus
  • Actas (9 proc.)

Gaminimo eiga:

  1. Kopūstus susmulkinkite stambesniais gabalėliais.
  2. Nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite.
  3. Burokėlį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite.
  4. Daržoves sumeskite į puodą ir sumaišykite.
  5. Į kitą puodą supilkite vandenį, cukrų, druską, aliejų, sudėkite laurų lapelius ir pipirus. Užvirkite.
  6. Supilkite actą ir sumeskite sutraiškytas nulupto česnako skilteles.
  7. Karštu marinatu užpilkite daržoves ir ant viršaus uždėkite lėkštę. Lengvai spustelėkite ranka - kad virš lėkštės atsirastų šiek tiek skysčio.
  8. Palikite parai kambario temperatūroje. Kitą dieną jau galite valgyti.

Raugintų kopūstų salotos su šviežiais burokėliais ir obuoliais

Šis receptas - puikus būdas panaudoti raugintus kopūstus ir šviežius burokėlius.

Ingredientai:

  • 1 kg raugintų kopūstų
  • 2 vidutinio dydžio burokėlių
  • 3-4 vidutinio dydžio obuolių
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus

Gaminimo eiga:

  1. Burokėlius nulupu ir sutarkuoju „burokine“ tarka, taip pat ir obuolius.
  2. Tarkius bei raugintus kopūstus sudedu į gilų indą, beriu kmynus, pilu aliejų ir viską kruopščiai sumaišau.

Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir raugintais kopūstais

Tradicinė burokėlių mišrainė su pupelėmis ir raugintais kopūstais sujungia daug skonių ir tekstūrų - rūgštu, saldu, švelnu, trašku ir kremiška. Jei mėgstate rūgštesnę, įpilkite šiek tiek daugiau acto. Svogūną galite naudoti ir žalią (labai smulkiai sukapotą!), tačiau pakepintas bus švelnesnio skonio. Ingredientų sąraše nepraleiskite ir arbatinio šaukštelio cukraus - jis puikiai subalansuoja visus skonius.

Ingredientai:

  • Burokėliai
  • Pupelės
  • Rauginti kopūstai
  • Svogūnas
  • Kmynai
  • Actas
  • Cukrus
  • Aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Pakepinkite įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus, kol suminkštės. Atidėkite į šalį ir atvėsinkite.
  2. Burokėlius sutarkuokite.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite kepintus svogūnus, burokėlius, pupeles, ragintus kopūstus ir šiek tiek patrintus kmynus.
  4. Paruoškite padažą. Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos tekstūros. Užpilkite ant daržovių ir gerai išmaišykite.
  5. Prieš patiekiant palaikykite šaldytuve 1-2 valandas.