Ieškote kažko saldaus, bet nenorite naudoti kvietinių miltų? Šis desertas stebina tuo, kad visiškai neturi miltų, bet keksiukai išlieka purūs, minkšti ir švelnūs.
Pagrindinis šio recepto veikėjas - varškė. Ji suteikia tekstūros, baltymų ir kreminio skonio.
Šie keksiukai tinka tiek pusryčiams, tiek sveikam užkandžiui į darbą ar vaikų pietų dėžutę. Ir svarbiausia - jų gamyba labai paprasta.
Be jokio plakimo, be jokių keistų ingredientų. Toks receptas puikiai tinka tiems, kurie nori pasigaminti ką nors naudingo be didelių pastangų - ir dar su galimybe improvizuoti.
Varškės keksiukai be miltų - tai pavyzdys, kaip nedaug ingredientų gali sukurti naujo skonio atradimą.
Tad jei turite šaldytuve varškės, prinokusį bananą ir saują uogų - pabandykite. Šie varškės keksiukai - nuostabūs.
Purūs ir minkšti, drėgni ir tiesiog tirpstantys burnoje - tai magija, kurią sukuria į tešlą įmaišyta varškė.
Įmaišykite ir šiek tiek nuotarkuotų citrinų žievelių bei porą dosnių saujų aviečių; jos suteiks keksiukams malonaus gaivumo ir lengvumo.
Skaniausi šie keksiukai švieži, ką tik iškepti ir vos pravėsę. Galite valgyti juos vienus ar su stikline pieno, galite valgyti savaitgalio pusryčiams ar popietės desertui. Kad ir ką bepasirinktumėte, jie - puikūs!
Kodėl verta rinktis šį varškės keksiukų receptą?
- Sveika sudėtis. Jokių miltų, sviesto ir cukraus - šie varškės keksiukai su mėlynėmis arba šilauogėmis gaminami tik iš sveikų produktų.
- Mažai kalorijų. Dėl to jie mažiau kaloringi ir kur kas sotesni nei paprasti keksiukai. Vienas keksiukas su varške turi vos 130 kalorijų ir net 5 gramus baltymų.
- Lengvas paruošimas. Tereikia suplakti visus ingredientus, tešlą supilti į formeles ir jas perkelti į orkaitę.
- Universalus patiekalas. Puikiai tiks greitiems ir maistingiems pusryčiams ar sotus užkandis.
Recepto ingredientai
- Grūdėta varškė
- Kiaušinis
- Avižiniai dribsniai
- Skystas medus
- Kokosų aliejus
- Kepimo milteliai
- Cinamonas
- Šilauogės arba mėlynės
Ingredientų alternatyvos:
- Grūdėta varškė: Gali būti pakeista paprasta pusriebe varške.
- Avižiniai dribsniai: Vietoje viso grūdo avižinių dribsnių galima naudoti avižų, migdolų arba kviečių miltus.
- Skystas medus: Medų galite pakeisti klevų sirupu.
- Kokosų aliejus: Kokosų aliejus gali būti pakeistas neutraliu aliejumi, pavyzdžiui, avokadų, arba sviestu.
- Šilauogės arba mėlynės: Vietoje šilauogių arba mėlynių galima naudoti avietes, gervuoges ar smulkintas braškes.
Keli patarimai, kad keksiukai pavyktų patys gardžiausi:
- Naudokite pusriebę, o ne liesą varškę. Geriausia, drėgnesnę - ne iš maišelių, bet iš pakelių.
- Jei norite varškę visiškai paslėpti, prieš įmaišydami į tešlą pertrinkite maisto trintuvu; jei nebijote, kad matysis maži gumuliukai - tiesiog įplakite į tešlą išimtą tiesiai iš pakuotės;
- Uogas, prieš įmaišydami į tešlą, apvoliokite šaukštelyje miltų, kad išsaugotų daugiau savo sulčių;
- Nepadauginkite miltų - tešla turi būti grietinės tirštumo;
- Valgykite keksiukus šviežius, nes varškės kepiniai yra ypatingai minkšti ir drėgni, bet lygiai taip pat linkę ir apdžiūti, sausėti; tobuliausi šie keksiukai kepimo dieną.
Varškės keksiukų receptas su šilauogėmis
Šie purūs, lengvai paruošiami ir sveikos sudėties varškės keksiukai su šilauogėmis - puikus pasirinkimas greitiems pusryčiams ar sočiam užkandžiui!
Paruošimas: 5 minutės
Gaminimas: 25 minutės
Iš viso: 30 minutės
Ingredientai:
- 100 g grūdėtos varškės
- 80 g viso grūdo avižinių dribsnių
- 1 vnt. kiaušinio
- 50 g skysto medaus
- 15 g kokosų aliejaus, tirpinto
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. cinamono
- 1 žiupsn. druskos
- 1 sauj. šilauogių + ant viršaus
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištraukite skardą ir ant jos paruoškite silikonines keksiukų formeles.
- Į trintuvo indą supilkite varškę, kiaušinį, avižinius dribsnius, skystą medų, tirpintą kokosų aliejų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Viską suplakite iki vientisos masės. Į tešlą suberkite šilauoges ir jas gerai išmaišykite.
- Užpildykite silikonines formeles šaukštu semdami tešlą ir ant keksiukų viršaus papildomai uždėkite šilauogių.
- Perkelkite skardą su formelėmis į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol keksiukai iškils ir apskrus.
- Leiskite varškės keksiukams 5-10 minučių atvėsti prieš juos ištraukiant iš formelių. Skanaus!
Pastabos:
- Atitirpinkite kokosų aliejų palikę jį kambario temperatūroje arba 10-15 sekundžių pašildę mikrobangų krosnelėje.
- Naudokite ne popierines, o silikonines formeles, kadangi jos pasižymi nelimpančiu paviršiumi ir iš jų keksiukai išsiima kur kas lengviau.
- Jeigu tešla gaunasi per tiršta, pilkite vieną valgomąjį šaukštą pieno, gerai išmaišydami, kol pasieksite skystesnę konsistenciją.
- Neatidarykite orkaitės durelių pirmąsias 10-15 minučių kepimo, kad varškės keksiukai nesubliūkštų.
Dažniausiai užduodami klausimai:
Ką daryti, jei varškės keksiukų tešla gaunasi per tiršta?
Tokiu atveju įpilkite vieną valgomąjį šaukštą pieno ir gerai išmaišykite. Jeigu tešla vis dar per tiršta, pilkite dar po šaukštą, kol pasieksite skystesnę konsistenciją. Taip pat naudokite grūdėtą, o ne paprastą ar birią varškę.
Ką daryti, jei keksiukai su varške subliūkšta?
Greičiausiai varškės keksiukų pilnai neiškepėte, per anksti atidarėte orkaitės dureles arba juos per greitai atvėsinote. Svarbu keksiukus kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, neatidaryti jos durelių pirmąsias 10-15 minučių kepimo ir leisti jiems atvėsti formelėse apie 5-10 minučių prieš juos ištraukiant.