Suvalkai.lt
Nuvažiavus į Suvalkus būtinai užsukite į vaistinę. Lenkijoje vaistai (bent jau tie, kuriuos mes pirkome) yra daug pigesni nei Lietuvoje. Kai kurie net iki 2-3 kartų. Atkreipkite dėmesį, kad visuose prekybos centruose ir maisto prekių parduotuvėse taip pat galite rasti nedidelius vaistų skyrelius, kuriuose parduodami vaistai nuo karščiavimo, skausmo, skrandžio problemų.
KAINŲ PALYGINIMAS:
Kaip orientuotis atvažiavus į Suvalkus
Atvažiavus iš Marijampolės pusės
Nuo Marijampolės atvažiavus: tik įvažiavus i Suvalkus dešinėje pusėje pamatysite Kaufland‘a, važiuojant toliau tiesiai kairėje pusėje yra vadinamoji „boružėlė“ (Biedronka). Važiuojant toliau pagrindine gatve atvažiavus nuo Marijampolės, yra žiedas. Žiedu važiuojame kairiau, o jį pravažiavus, kairėje pusėje yra Lidl, prieš jį yra baldų parduotuvė angare –MEBLE. Važiuojant toliau dešinėje pusėje yra Mc Donald’as, o pravažiavus tiesiai vieną šviesoforą, dešinėje pusėje bus turgus – BAZAR
Priešais McDonald‘s sankryžoje sukant į dešinę pusę, o sekančioje sankryžoje – į kairę, nuvažiuojama iki centrinės Noniewisca gatvės. Ten rasite daug parduotuvių – Arkadia, Alfa, Stokrotka ir t.t.
DĖMESIO, šeštadieninis turgus yra g. Bakalarzewska 19, išvažiuojant iš Suvalkų i Olsztyn pusę. Turgus laukuose priešais kapines. Daugiau informacijos čia: http://www.suvalkai.lt/prekybos-centrai/turgus-suvalkuose/
Važiuojant nuo Lazdijų
- Komentavimas išjungtas įraše Kaip orientuotis atvažiavus į Suvalkus
- More
- Raktažodžiai: BAZAR, Mc Donald, MEBLE, Nuo Marijampol
Veršiena
Pirmos kategorijos. Veršieną tinka kepti jvairaus dydžio gabalais, taip pat iš jos galima gaminti eskalopus. Tai užpakalinė šlaunelė, nugarinė, šlaunelės mėsa labai sultinga, skani, ypač troškinta. Iš veršienos nugarinės galima pagaminti puikių šnicelių (pjausnių).
Antros kategorijos. Tai mentė. Ją galima troškinti ir kepti. Mentės kepsniai būna minkštesnį, negu šlaunelės.
Trečios kategorijos. Tai krūtininė ir šoninė. Krūtininę, išėmus kaulus, galima
Pirmos kategorijos. Geriausia mėsa — šlaunis, ypač jauno gyvulio. Viršutinė šlaunies dalis kepama,
Antros kategorijos. Mentės mėsa nėra tokia minkšta, kaip šlaunies, bet iš jos galima iškepti gerą kepsnį, ypač jei gyvulys pirmos rūšies. Išėmus kaulus, mentė kepama susukta arba įdaryta.
Trečios kategorijos. Tai šoninė ir kaklas. Mėsą tinka troškinti.
Kiauliena
Pirmos kategorijos. Nugarinė — tiesiausia kiaulės mėsa. Ji kepama su pusės centimetro riebalų sluoksniu. Ii jos gaminami šniceliai. Kumpiai be kaulų verdami, su kaulais — sūdomi, rūkomi.
Antros kategorijos. Mentė, kumpis, šoninė, krūtininė. Juos galima sūdyti, rūkyti. Jie verdami su daržovėmis arba pamirkius — kepami.
Trečios kategorijos. Iš šios kategorijos mėsos dažniausiai ruošiami įvairūs mėsos gaminiai. Tai riebūs 1 ašiniu ka i arba su liesos mėsos sluoksneliais lašiniukai — papilvė.
Mėsos gaminiai
Jų asortimentas labai jvairus.
Valiutos keitimas
Valiutos keityklų yra daug pačiuose Suvalkuose. Taip pat pasienyje. Geriausias kursas dažnai pasitaiko ne pačiame pasienyje, tačiau šiek tiek pavažiavus link Suvalkų. O pačiuose Suvalkuose jis jau prastesnis.
Zloto ir euro kursas. Pateikiamas bankinis kursas – jis nuo komercinių bankų kursų skiriasi nežymiai. Remiamasi Europos centrinio banko duomenimis.
Taigi, šios dienos kursu (skaičiai atnaujinami kasdien automatiškai). Euro ir zloto kursas yra:
- 0.50 euro (50 euro centų) iškeitę gausite 2.3 zloto
- 1.00 eurą (vieną eurą) iškeitę gausite 5 (apie keturis) zlotus
- 10 eurų iškeitę gausite 46 zloto
- 20 eurų iškeitę gausite 91 zloto
- 50 eurų iškeitę gausite 228 zloto
- 100 eurų iškeitę gausite 457 zloto
- 500 eurų iškeitę gausite 2,283 zloto
- Komentavimas išjungtas įraše Valiutos keitimas
- More
- Raktažodžiai: keisti, keitimas, keitykla, valiuta, valiutos, zlotai, zlotas, zlotus