pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardūs Cukinijų ir Salotų Receptai Žiemai

Jei ieškote, kaip paruošti skanias ir sveikas cukinių salotas žiemai, esate tinkamoje vietoje! Šis receptas ne tik leidžia išsaugoti cukinijas, bet ir suteikia jums galimybę mėgautis šių daržovių skoniu net ir šaltais žiemos mėnesiais.

Ši cukinių salotų receptas yra ne tik paprastas, bet ir greitas, todėl puikiai tinka užimtiems žmonėms. Be to, jis leidžia jums pasinaudoti sezoniškomis cukinijomis ir sukurti gardų patiekalą, kurį galėsite laikyti ilgą laiką.

Pasiruošimas

Pasiruošimas šiam receptui yra labai svarbus. Rinkitės šviežias cukinijas, nes jos suteikia geriausią skonį ir tekstūrą. Taip pat, jei turite galimybę, naudokite ekologiškas daržoves, kad išsaugotumėte natūralų skonį ir vertingas maistingas medžiagas.

Prieš pradėdami gaminti, įsitikinkite, kad visi jūsų įrankiai ir indai yra švarūs ir sterilizuoti. Tai padės išvengti bakterijų augimo ir užtikrins, kad jūsų salotos išliktų šviežios ilgą laiką.

Cukinijų Mišrainė Žiemai: Receptas ir Gaminimo Eiga

Susiviliojau internete rastu mišrainės žiemai receptu ir pasidariau kelis stiklainiukus cukinijų mišrainės žiemai. Neapsirikau - labai skanu ir pikantiška! Išbandykite mišrainės žiemai receptą ir jūs!

Ingredientai:

  • Cukinijos
  • Česnakas
  • Druska
  • Actas (9 %)

Gaminimo Eiga:

  1. Cukinijas supjaustome kubeliais. Česnaką susmulkiname (aš sutarkuoju smulkia trintuve).
  2. Visus ingredientus dedame į puodą ir vis pamaišydami verdame apie 30 min., kol cukinijos ima minkštėti.
  3. Sudedame į sterilius stiklainiukus ir sandariai užsukame.
  4. Laikome šaltai.
  5. Skanaus!

Šis receptas iš mano močiutės užrašų knygelės yra išbandytas dešimtmečiais, o šio gardėsio stiklainiai iš sandėliuko lentynų dingsta vieni pirmųjų.

Kitas Cukinijų Mišrainės Receptas

Ingredientai:

  • Cukinijas ir morkas sutarkuokite burokine tarka.
  • Česnaką sutrinkite ant smulkios trintuvės.
  • Druska - 2 valg. š.
  • Actas (9 %) - 2 valg. š. (arba 1 valg. š.
  • Į daržoves pridėkite druską, cukrų, actą, pipirus, aliejų ir česnako miltelius.

Gaminimo Eiga:

  1. Visas daržoves dėkite į puodą.
  2. Įdėkite cukraus ir druskos, augalinio aliejaus ir acto, tuomet sumaišykite. Acto kol kas nepilkite!
  3. Kai mišinys pradeda virti, sumažiname ugnį ir troškinkite apie 15 minučių, retkarčiais pamaišydami šaukštu.
  4. Sudėkite lauro lapą ir juodųjų pipirų žirnelius, troškinkite dar apie 5 minutes.
  5. Mišrainę sudėkite į sterilizuotus stiklainius, likusį marinatą iš puodo supilkite į stiklainius.
  6. Užvirus, kaitrą sumažinkite ir troškinkite apie 30 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad neprisviltų.
  7. Apverskite stiklainius dangteliais žemyn, šiltai apdenkite rankšluosčiu ar pledu ir palikite taip stovėti, kol visiškai atvės. Šios cukinijų ir paprikų salotos puikiai tiks ir ant šventinio stalo, ir kasdienai.

Cukinijų ir Pomidorų Mišrainė Žiemai

„Receptas labai paprastas, labai skanus, be jokio acto ir gan greitai paruošiamas. Čia, žinoma, neskaičiuojant pasiruošimo darbų, kurie daugiausia laiko ir suryja. Vietoj cukinijos galite naudoti moliūgą, bus tikrai labai gardu“, - sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

Ingredientai:

  • 3,5 kg išdarinėtų cukinijų
  • 2 kg pomidorų
  • 3 didelių svogūnų
  • 5 didelių česnako skiltelių
  • 5 čili pipirų (jei norisi aštrumo)
  • 100-120 g cukraus
  • 50 ml aliejaus
  • 1 v.š. maltos raudonosios paprikos
  • 2-3 v.š. druskos

Gaminimo Eiga:

  1. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, smulkiai pjaustytus česnakus ir pakepkite keletą minučių.
  2. Kai šiek tiek suminkštės, berkite kubeliais pjaustytus pomidorus, cukinijas, čili paprikas, supilkite cukrų, raudonąją papriką, druską ir viską troškinkite nuo užvirimo ~30-40 min. Laikas priklausys nuo to, kokio minkštumo norite, kad liktų cukinijos.
  3. Viską sudėkite į iškaitintus ir sausus stiklainius, užsukite dangteliais. Apverskite dangteliais žemyn, palikite per naktį atvėsti. Laikykite vėsioje vietoje arba šaldytuve.

Patarimai ir Gudrybės

  • Šviežios Cukinijos: Rinkitės šviežias cukinijas, tačiau šviežios cukinijos suteikia geresnį skonį ir tekstūrą.
  • Acto Kiekis: Mažinant acto kiekį gaunasi švelnesnė mišrainė, tačiau ir laikosi trumpiau. Iki kito sezono laikys mišrainė jei įpilsite 200 g acto.
  • Skonis: Bandant tik išvirusią mišrainę acto atrodo, kad yra kiek per daug.
  • Laikymas: Cukinijų salotos gali būti laikomos iki 6 mėnesių tamsioje ir vėsioje vietoje.
  • Eksperimentavimas: Su šia mišraine verta paeksperimentuoti.