Oreo yra labai populiarūs ir skanūs sausainiai, todėl visi juos žino, visi juos myli. Jeigu Jūs taip pat mėgstate šiuos sausainius, vadinasi šis pyragas skirtas būtent Jums. Tad kodėl gi neišnaudojus jų ir skaniam tortui pagaminti?
Receptas Nr. 1: Klasikinis tortas su Oreo sausainiais
Ingredientai:
Pagrindui:
- 180 gramų miltų
- 160 mililitrų pieno
- 160 mililitrų vandens (karšto)
- 150 gramų cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- 80 mililitrų aliejaus
- 60 gramų kakavos
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
- 500 gramų maskarponės sūrio
- 8 vienetai Oreo sausainių
- 130 gramų sviesto
- 100 gramų cukraus pudros
Gaminimo laikas:
Apie 30 min.
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo būdas:
- Pyrago pagrindui sumaišykite miltus su kakava, kepimo milteliais, cukrumi.
- Įpilkite aliejų, pieną, įdėkite kiaušinius ir viską gerai sumaišykite.
- Į tešlą įpilkite karštą vandenį, atsargiai sumaišykite.
- Atskirtus nuo kremo sausainius susmulkinkite. Sausainių trupinius pridėkite prie tešlos.
- Tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną pagrindą kepkite kepimo formoje, 180 C laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių.
- Pyrago kremui elektriniu maišytuvu suplakite sviestą kartu su cukraus pudra.
- Pridėkite anksčiau atskirtą nuo sausainių kremą ir Mascarpone sūrį. Viską kartu sumaišykite elektriniu maišytuvu.
- Ant vieno pagrindo tepkite kremo, dėkite antrą, tepkite likusį kremą. Galima papuošti sausainių trupiniais ir sausainiais.
Receptas Nr. 2: "Oreo" tortas su varškės kremu
Ingredientai:
Varškės kremui:
- 500 g švelniosios varškės
- 400 ml plakamosios grietinėlės
- 120 g DANSUKKER cukraus miltelių
- 20 g želatinos + 100 ml vandens
- 1 šaukštas DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
Pagrindui:
- 16 „Oreo“ sausainių
- 50 g sviesto
Papildomai:
- Stiklinė šilauogių
- „Oreo“ sausainių papuošti ir į vidų
Gaminimas:
30 min.
Šaldymas:
per naktį
Paruošimo būdas:
- Paruoškite 22 cm skersmens formą.
- Susmulkinkite sausainius smulkintuvu, sumaišykite su ištirpintu sviestu ir suformuokite pagrindą tortui.
- Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkinti. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite.
- Išplakite grietinėlę.
- Varškę sumaišykite su DANSUKKER cukraus milteliais, DANSUKKER vaniliniu cukrumi su natūralia vanile ir ištirpinta želatina, o po to - su išplakta grietinėle.
- Įpilkite dalį masės į formą, įberkite uogų, jas paskleiskite, taip pat suberkite sutrupintus 2-3 sausainius.
- Užpilkite likusią masę ir dėkite į šaldytuvą sustingdyti.
- Tortą puoškite uogomis ir sausainiais.
Receptas Nr. 3: Greitas ir nesudėtingas tortas su Oreo
Receptas turbūt visiems gerai žinomas, bet jei dar niekada nebandėt, tai būtinai pabandykit. Ypač jei sukat galvą kuo pavaišinti išrankiausius vaikus. Patikėkit, vaikai jį tikrai mėgsta, o pagaminamas jis greitai, nesudėtingai ir vos keli ingredientai.
Ingredientai (20 cm formai):
Pagrindui:
- 16 vnt. „Oreo” sausainių
- 60 g sviesto
Kremui:
- 250 g „Filadelfijos” sūrio
- 250 g maskarponės sūrio
- 250 g grietinėlės, 35% riebumo
- 8 vnt. „Oreo” sausainių
- 4 šaukštai cukraus pudros
Papuošimui:
- 8 vnt „Oreo” sausainių
Paruošimas:
- Formos, nusegamais kraštais, dugną išklokite kepimo popieriumi.
- Pagrindui skirtus sausainius atskirkite ir išimkite kremą (jį panaudosite torto kremui).
- Sausainius sutrupinkite elektriniu trintuvu iki smulkių trupinių ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Suberti į formą ir paspaudžiant išlyginkite per visa dugną. Kol paruošite kremą, palikti stingti šaldytuve.
- Sūrius sumaišykite su cukrumi ir kremu nuo pagrindui skirtų sausainių.
- Grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į sūrio masę.
- Sausainius sutrupinkite (stambiau nei pagrindui) ir įmaišykite į sūrio masę.
- Viską supilkite ant pagrindo.
- Papuošimui skirtus sausainius dedame ant viršaus, galima sumalti iki trupinių arba sulaužyti stambesniais gabaliukais.
Skanaus!