pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Orkaitėje Keptų Daržovių Sriuba Pagal Beatos Receptą

„Sriuba yra pagarbos daržui maistas. Į ją galime sudėti tai, kas galbūt nėra pirmo gražumo, bet būtinai yra pirmo skanumo“, - sako Beata Nicholson ir pristato naują rubriką „Pageidavimų koncertas virtuvėje“, kurioje - žiūrovų pageidaujami receptai, o pirmasis - rudeninės sriubos.

Šį sykį sriubą ji pritaikė pagal žiūrovo Vytauto iš Vilniaus rajono poreikius - panaudojo tai, kas šį rudenį gausiai užderėjo ne tik jo, bet ir kitų soduose bei daržuose - pomidorus ir cukinijas. „Jau ne kartą esu virusi sriubą televizijos eteryje ir paprastai ji prasideda nuo tos rimtos trijulės: svogūnai, salierai, morkos“, - primena B. Nicholson.

Receptas: Orkaitėje Kepta Daržovių Sriuba su Varškės Kukuliais

Trinta pomidorų sriuba yra viena iš mano mėgstamiausių, taigi ją gaminu arba ragauju restoranuose tikrai dažnai. Šis receptas - pats mėgstamiausias iš labai daug išbandytų, atidirbtas iki smulkmenų! O ypač tinka dabar, kai pomidorų derlius toks gausus, kad nebesugalvojam ką čia pagaminus!

Ingredientai:

  • 1 kg pomidorų
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 v.š. žolelių (bazilikas, raudonėlis)
  • 1 v.š. druskos
  • 1 a.š. pipirų
  • 1 a.š. balzaminio acto
  • 1/2 a.š. aitriosios paprikos (nebūtinai)
  • 0,5 l sultinio

Gamyba:

  1. Pirmiausia verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus ir nulupame odeles.
  2. Į kepimo skardą dedame ketvirčiais supjaustytus pomidorus, česnakus, svogūną, apibarstome pagal cukrumi, žolelėmis, druska ir pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.
  3. Pomidorus perpjauname pusiau ir šaukštu išskobiame sėklytes į atskirą dubenėlį.
  4. Pomidorus dedame į kepimo skardą kartu su stambiai supjaustytais svogūnais, pastarnokais, paprikomis, morkomis, cukinijomis, pastarnokais.
  5. Dedame česnako skilteles, čiobrelių šakeles, vieną ar dvi aitriąsias paprikas, pagardiname druska ir alyvuogių aliejumi ir šauname kepti į iki 200 laipsnių orkaitę (arba 170 laipsnių, jei orkaitė turi vėjelio funkciją) ir kepame apie 40 minučių, kol visų daržovių skoniai susikoncentruos.
  6. Iškepusias daržoves išverčiame į puodą, kuriame virsime sriubą.
  7. Ten supilame išsaugotas pomidorų sėklytes su visu skysčiu, įpilame sultinio ir užverdame.
  8. Sutriname sriubą elektriniu trintuvu iki lygios konsistencijos ir pagardiname keliais šaukštais balzaminio acto.
  9. Serviruojame.
  10. Į lėkštę pilame sriubos, ant viršaus atsargiai patupdome varškės kukulius.
  11. Pabaigoje pagardiname alyvuogių aliejumi ir šviežių bazilikų lapeliais.

Varškės kukuliai

  1. Dubenyje šakute sutriname varškės sūrį su kiaušiniais bei smulkintomis žolelėmis.
  2. Beriame miltų ir dar kartą išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų.
  3. Kitam puode užverdame vandenį ir jį padruskiname.
  4. Darbuodamiesi dviem šaukštais arba tiesiog drėgnomis rankomis formuojame nedidelius varškėtukus ir metame juos į ramiai verdantį vandenį.
  5. Svarbu, kad stipriai nekunkuliuotų, kad mūsų varškėtukai nesubyrėtų.

Alternatyvus receptas su "Maggi" sultiniu

Kai norisi greito ir skanaus rezultato virtuvėje ar prie puodų nėra laiko stovėti, imkite ir naudokite ekologiškus „Maggi“ sultinius“, - sako Beata Nicholson. „Greita sriuba, troškinys, košė - visur keliauja „Maggi“ sultinys. Man patinka, kad jis ne tik geros sudėties, bet ir švelnaus skonio, o tai reiškia, kad niekada neužgoš patiekalo, tik sukurs skanų pagrindą kitiems skoniams išsiskleisti.“

Ingredientai:

  • Cukinijos
  • Pomidorai
  • Feta
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Džiovinti raudonėliai
  • Svogūnas
  • 2 "Maggi" daržovių sultinio kubeliai

Gamyba:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Supjaustome cukinijas griežinėliais, pasmulkiname pomidorus (jei pomidoriukai nedideli, juos tik perpjauname pusiau).
  3. Imame skardą, tiesiame kepimo popieriumi ir sudedame cukinijas, pomidorus, patrupiname fetos, pašlakstome viską alyvuogių aliejumi, beriame prieskonių - druskos, juodųjų pipirų, džiovintų raudonėlių ir viską atsargiai išmaišome (tarpusvyje daržovių sumaišyti nesistengiames).
  4. Puodan pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame lengvai pakepiname smulkintą svogūną.
  5. Pasiruošiame ekologiško „Maggi“ daržovių sultinio - užpilame 1 litru verdančio vandens 2 daržovių sultinio kubelius ir išmaišome, kol jie ištirps.
  6. Iškepusias daržoves traukiame iš orkaitės.
  7. Pusę keptų pomidorų sudedame į puodą ir naudodamiesi elektriniu trintuvu viską gerai sutriname.
  8. Užverdame sultinį, sudedame kubeliais pjaustytas bulves.
  9. Kai bulvės išverda, į puodą supilame skardos turinį.
  10. Viską paverdame dar 5 min.
  11. Sriubą sutriname.

Naudingi patarimai

Sultinys - tai ne tik sriubos pagrindas, bet ir puikus ingredientas troškiniams, kruopoms virti ir padažams gaminti. Vietoje vandens pilkite sultinį į troškinius. Naudokite vietoje vandens arba sultiniu pakeiskite dalį vandens kruopoms virti.

Jei planuojate naudoti sultinį padažų gamybai, patogu užšaldyti ledo kubelių formelėse. Tiks į makaronų padažą ar bet kokį kitą padažą prie mėsos, kruopų, daržovių patiekalų.

Sultinio gamybos patarimai

  • Tam, kad sultinys pasižymėtų gydomosiomis savybėmis be jokios abejonės svarbu naudoti geros mėsos kaulus.
  • Jei žinote kur gauti ar net kartas nuo karto gaunate kaimišką vištą ir esate tikri, kad ji buvo tinkamai auginama, būtinai išsaugokite jos kaulus ar tam tikras dalis sultiniui - tai aukso vertės sunkiai randamas produktas.
  • Kalbant apie naudojamas daržoves, klasikinis sultinys gaminamas su morkomis, salieru, svogūnu, česnaku, druska, pipirais ir lauko lapu.

Recepto autorės patarimas yra virti iš karto dvigubą porciją, nes ji tikrai ilgai neužsibus.