Ieškote sveiko ir gardaus deserto Kūčių ar Kalėdų stalui? Pasigaminkite greitai ir lengvai! Šie morkų keksiukai idealiai tinka pusryčiams ar užkandžiui šventiniu laikotarpiu ir ne tik.
Morkų Keksiukai su Datulėmis ir Aguonomis (Be Cukraus ir Glitimo)
Šie morkų keksiukai su datulėmis ir aguonomis - puikus pasirinkimas.
Ingredientai:
(Jeigu norite kepti keksą ar daugiau keksiukų, didinkite normas dvigubai. Pagal ingredientų sąrašą gautųsi apie 5 standartiniai keksiukai)
- 150 ml alyvuogių aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 170 g kukurūzų miltų
- 1 a. š. cinamono arba meduolių prieskonių
- Šaukštas aguonų
- 100 g kepintų graikinių riešutų
- 250 g tarkuotų morkų
- 3-5 šaukštai datulių sirupo (daugiau bus saldžiau)
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 8-10 minkštų datulių
- Žiupsnelis druskos
Paruošimas:
- Dubenyje išplakite kiaušinius.
- Sutarkuokite morkas (smulkiai) ir išmaišykite su kiaušiniais.
- Įmaišykite datulių sirupą.
- Kitame dubenyje sumaišykite kukurūzų miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną ar meduolių prieskonius.
- Sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į masę.
- Įpilkite aliejų, išmaišykite.
- Įdėkite smulkintas datules, kapotus graikinius riešutus ir aguonas. Atsargiai maišykite, kol masė taps vientisa.
- Tešlą tolygiai paskirstykite į keksiukų formeles.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite keksiukus 20-25 minutes, kol jų paviršius taps aukso spalvos, o vidus iškeps (patikrinkite mediniu pagaliuku).
- Išimkite keksiukus iš formelių ir palikite atvėsti ant grotelių.
Patiekimas:
Šiuos keksiukus galima mėgautis tiek šiltus, tiek atvėsusius. Jie puikiai dera su jogurtu, užtepus ant viršaus sviesto ar riešutų kremo prie puodelio arbatos.
Morkų Keksiukai - Naujas Variantas su Kokosų Miltais
Šiems keksiukams nereikia kvietinių miltų, tad puikiai tiks, jei netoleruojate glitimo ar jo vengiate. Keksiukai labai gardūs, subtilaus skonio. Vietoje kokosų miltų tinka ir avižiniai miltai. Juos pasigaminti galite patys elektriniu trintuvu susmulkinę avižinius dribsnius iki miltų konsistencijos.
Jeigu naudosite avižinius miltus, migdolų pieno reikės gerokai mažiau negu gaminant su kokosų miltais (gali net ir visai nereikėti).
Ingredientai:
- 550 g morkų
- 240 g kiaušinių (4 vnt.)
- 180 g sviesto
- 150 g klevų sirupo arba datulių ar agavų sirupo
- 120 g kokosų miltų arba avižinių miltų
- 1 a. š. prieskonių meduoliams arba cinamono
- 1 a. š. kepimo miltelių (nebūtina)
- Migdolų pieno arba kitokio pieno, pagal poreikį
- Vanilės
Paruošimas:
- Labai smulkia trintuve sutarkuojamos morkos (geriausia - bulvine).
- Kiaušiniai gerai išplakami drauge su klevų sirupu, vanile ir meduolių prieskoniais.
- Kokosų miltai sumaišomi su kepimo milteliais, sudedami į masę. Išmaišoma.
- Įpilama migdolų pieno tiek, kad masė būtų tiršta, bet maišoma.
- Sudedamos morkos, po to išmaišoma. Supilamas tirpintas sviestas ir vėl išmaišoma.
- Paruošta masė sudedama į keksiukų formeles ir kepama iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių (kol keksiukai gražiai paruduoja).
- Iškepę keksiukai paliekami šiek tiek atvėsti formelėse ir sutvirtėti, o tada galutinai atvėsinami ant grotelių.
Maistinė Vertė (vienai porcijai):
Maistinė medžiaga | Kiekis | Procentinė dalis |
---|---|---|
Kalorijos | 233kcal | 12% |
Angliavandeniai | 19g | |
Baltymai | 5g | |
Riebalai | 16g | |
Vitaminas A | 8140µg | 1018% |
Vitaminas B6 | 1mg | 71% |
Maistinės vertės duomenys paskaičiuoti remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Tinka ir visai šeimai, be pridėtinio cukraus ir gal ne visai tokie, kokių tikėtumėmės prie kavos, todėl pabrėžiu, kad vaikams. Tai va, aš valgau nuodėmingą keksiuką, o jai duodu su morkom haha😂 Na bet valgau ir tokius! Ypač kai nuotaika dietai būna.