pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Patiekimo Receptai: Nuo Tradicinių Iki Gurmaniškų

Kiaulienos faršas - universalus ingredientas, leidžiantis kurti įvairiausius patiekalus, pradedant greitais ir paprastais, baigiant sudėtingais ir gurmaniškais. Šiame straipsnyje apžvelgsime daugybę kiaulienos faršo receptų, skirtų tiek kasdieniam šeimos stalui, tiek ypatingoms progoms. Aptarsime patiekalų gamybos principus, ingredientų pasirinkimą, skirtingų skonių derinimą ir pateikimo būdus. Sieksime, kad kiekvienas skaitytojas rastų sau tinkamą ir įdomų receptą, nepriklausomai nuo kulinarinės patirties lygio.

Faršo Pasirinkimas ir Paruošimas

Prieš pradedant gaminti, svarbu tinkamai pasirinkti ir paruošti kiaulienos faršą. Kokybiškas faršas - skanaus patiekalo pagrindas. Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į spalvą, kvapą ir konsistenciją. Faršas turi būti šviesiai rausvas, be nemalonaus kvapo ir per daug skysčio. Geriausia pirkti faršą iš patikimo tiekėjo arba pasigaminti patiems, sumalant šviežią kiaulienos mėsą. Namuose maltas faršas leidžia kontroliuoti riebalų kiekį ir mėsos kokybę.

Prieš naudojant faršą, jį reikia tinkamai atšildyti. Geriausia tai daryti šaldytuve, paliekant per naktį. Jei laiko trūksta, galima atšildyti šaltame vandenyje, tačiau būtina faršą sunaudoti iš karto. Atšildyto faršo negalima pakartotinai užšaldyti.

Faršo Riebalų Kiekis

Kiaulienos faršo riebalų kiekis turi didelę įtaką patiekalo skoniui ir tekstūrai. Riebalesnis faršas suteiks patiekalui daugiau sultingumo ir skonio, tačiau gali būti sunkiau virškinamas. Liesesnis faršas yra sveikesnis, tačiau gali būti sausesnis. Optimalus riebalų kiekis priklauso nuo konkretaus recepto ir asmeninių preferencijų. Jei norite sumažinti riebalų kiekį, galite naudoti liesą kiaulienos faršą arba sumaišyti jį su vištienos ar kalakutienos faršu.

Klasikiniai Kiaulienos Faršo Patiekalai

Yra daugybė klasikinių patiekalų, kuriuose kiaulienos faršas atlieka pagrindinį vaidmenį. Štai keletas populiariausių:

Maltiniai

Maltiniai - vienas paprasčiausių ir populiariausių patiekalų iš kiaulienos faršo. Jie puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniam. Maltinius galima kepti keptuvėje, orkaitėje arba ant grilio. Prie maltinių puikiai dera bulvių košė, keptos bulvės, salotos ar daržovių troškinys.

Receptas:

  • 500g kiaulienos faršo
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 2-3 šaukštai džiūvėsėlių
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį
  • Aliejus kepimui

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Sumaišykite faršą su keptu svogūnu, kiaušiniu, džiūvėsėliais, druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Gerai išmaišykite. Formuokite maltinius ir kepkite keptuvėje arba orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Kukuliai

Kukuliai - dar vienas klasikinis patiekalas iš kiaulienos faršo. Jie panašūs į maltinius, tačiau dažniausiai verdami padaže. Kukuliai puikiai tinka su bulvių koše, ryžiais, makaronais ar grikių kruopomis. Populiariausi kukuliai pomidorų padaže arba grietinėlės padaže.

Receptas:

  • 500g kiaulienos faršo
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 2-3 šaukštai džiūvėsėlių
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį
  • Pomidorų padažas arba grietinėlės padažas

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Sumaišykite faršą su keptu svogūnu, kiaušiniu, džiūvėsėliais, druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Gerai išmaišykite. Formuokite kukulius ir virkite padaže, kol išvirs.

Balandėliai

Balandėliai - tradicinis lietuviškas patiekalas, gaminamas iš kopūsto lapų, įdarytų faršu ir ryžiais. Balandėliai troškinami pomidorų padaže arba grietinėlės padaže. Tai sotus ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos vakarienei.

Receptas:

  • 1 kopūstas
  • 500g kiaulienos faršo
  • 1 stiklinė ryžių
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • Pomidorų padažas arba grietinėlės padažas
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį

Kopūstą apvirkite, kad lapai suminkštėtų. Ryžius išvirkite. Svogūną ir morką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Sumaišykite faršą su ryžiais, keptomis daržovėmis, druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Gerai išmaišykite. Į kopūsto lapus dėkite įdarą ir suvyniokite. Balandėlius troškinkite padaže, kol išvirs.

Lazanija

Lazanija - itališkas patiekalas, gaminamas iš lakštinių makaronų, įdarytų faršu, sūriu ir padažu. Lazanija kepama orkaitėje. Tai sotus ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis šventiniam stalui.

Receptas:

  • Lazanijos lakštai
  • 500g kiaulienos faršo
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • Pomidorų padažas
  • Bešamelio padažas
  • Sūris
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį

Svogūną ir morką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Sudėkite faršą ir kepkite, kol apskrus. Įpilkite pomidorų padažo, druskos, pipirų ir kitų prieskonių. Troškinkite 15-20 minučių. Kepimo formą ištepkite aliejumi. Dėkite lazanijos lakštus, ant viršaus - faršo įdarą, bešamelio padažą ir sūrį. Kartokite sluoksnius. Kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Netradiciniai Kiaulienos Faršo Patiekalai

Be klasikinių patiekalų, iš kiaulienos faršo galima gaminti ir netradicinius, įdomius ir skanius patiekalus. Štai keletas idėjų:

  • Faršą Suvynioti Į Daržoves: Faršą galima suvynioti į įvairias daržoves, tokias kaip paprikos, baklažanai, cukinijos ar pomidorai. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir gražiai atrodo ant stalo.
  • Faršo Įdaryti Grybai: Grybus galima įdaryti faršu ir kepti orkaitėje arba ant grilio. Tai puikus užkandis arba pagrindinis patiekalas.
  • Faršo Sriuba: Iš kiaulienos faršo galima virti skanią ir sočią sriubą. Į sriubą galima dėti įvairių daržovių, kruopų ir prieskonių.
  • Faršo Padažas Makaronams: Iš kiaulienos faršo galima pasigaminti skanų padažą makaronams. Padažas gali būti pomidorų, grietinėlės arba sūrio pagrindo.

Prieskoniai ir Prieskoninės Žolelės

Prieskoniai ir prieskoninės žolelės yra labai svarbūs norint suteikti kiaulienos faršo patiekalams ypatingo skonio ir aromato. Tinkamai parinkti prieskoniai gali visiškai pakeisti patiekalo skonį. Štai keletas populiariausių prieskonių ir prieskoninių žolelių, kurie puikiai dera su kiaulienos faršu:

  • Druska
  • Pipirai (juodieji, baltieji, raudonieji)
  • Česnakai
  • Svogūnai
  • Petražolės
  • Krapai
  • Rozmarinai
  • Čiobreliai
  • Bazilikai
  • Mairūnai
  • Laurų lapai
  • Saldžioji paprika
  • Aitrioji paprika
  • Kmynai
  • Kalendra

Eksperimentuokite su skirtingais prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis, kad atrastumėte savo mėgstamiausius derinius. Atminkite, kad prieskonių kiekis priklauso nuo asmeninių preferencijų.

Pateikimas

Patiekalo pateikimas yra ne mažiau svarbus nei jo skonis. Gražiai pateiktas patiekalas atrodo apetitnai ir skatina norą jį paragauti. Kiaulienos faršo patiekalus galima pateikti įvairiais būdais, priklausomai nuo patiekalo tipo ir progos. Štai keletas idėjų:

  • Papuoškite patiekalą šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis
  • Patiekite patiekalą su spalvingais garnyrais
  • Naudokite gražius indus
  • Pateikite patiekalą su padažais
  • Dekoruokite patiekalą daržovių raižiniais

Kūrybiškas pateikimas padarys jūsų patiekalą dar ypatingesnį.

Patarimai ir Gudrybės

Štai keletas patarimų ir gudrybių, kurie padės jums pasigaminti skanius kiaulienos faršo patiekalus:

  • Naudokite kokybišką faršą
  • Neperkepkite faršo, kad jis nebūtų sausas
  • Eksperimentuokite su skirtingais prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis
  • Nebijokite improvizuoti
  • Pateikite patiekalą gražiai

Receptų Pavyzdžiai

Kiaulienos Faršo Troškinys su Daržovėmis

Ingredientai:

  • 500g kiaulienos faršo
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 1 paprika
  • 400g konservuotų pomidorų
  • 200ml sultinio
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną, morką ir papriką supjaustykite kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną, morką ir papriką.
  3. Sudėkite faršą ir kepkite, kol apskrus.
  4. Supilkite konservuotus pomidorus ir sultinį.
  5. Įberkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių.
  6. Troškinkite ant mažos ugnies 30-40 minučių.

Kiaulienos Faršo Pyragas

Ingredientai:

  • 500g kiaulienos faršo
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 200g pievagrybių
  • 500g sluoksniuotos tešlos
  • 1 kiaušinis
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną ir morką supjaustykite kubeliais.
  2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną, morką ir pievagrybius.
  4. Sudėkite faršą ir kepkite, kol apskrus.
  5. Įberkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių.
  6. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir padalinkite į dvi dalis.
  7. Į kepimo formą dėkite vieną tešlos dalį.
  8. Ant tešlos dėkite faršo įdarą.
  9. Uždenkite antrąja tešlos dalimi.
  10. Pyrago viršų aptepkite kiaušinio plakiniu.
  11. Kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Kiaulienos Faršo Kepsneliai su Sūriu

Ingredientai:

  • 500g kiaulienos faršo
  • 1 svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 100g sūrio
  • 2-3 šaukštai džiūvėsėlių
  • Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  2. Sūrį sutarkuokite.
  3. Sumaišykite faršą su svogūnu, kiaušiniu, sūriu, džiūvėsėliais, druska, pipirais ir kitais prieskoniais.
  4. Formuokite kepsnelius ir kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.

Šie receptai yra tik maža dalis to, ką galima pagaminti iš kiaulienos faršo. Nebijokite eksperimentuoti ir kurti savo unikalius patiekalus.

Kiaulienos šoninės ritinys „Porketa“

Tie, kas paragauja itin traškios „porketos“ odelės, tiesiog negali sustoti jos smaližiavę... Beje, patiekalą ruošti pradėkite likus mažiausiai 1-2 dienom iki patiekimo. Taip užtikrinsite itin traškią odelę iškepus. Kai kuriose Lietuvos mėsinėse jau galima nusipirkti iš anksto paruoštos „porketos“, tačiau ją išties nesudėtinga pasigaminti ir patiems! Be to, kaskart galima naudoti vis kitokius prieskonius bei įdarus. „Porketai“ susukti tereikia keturkampės formos kiaulienos šoninės gabalo, labai aštraus peilio odelės įpjovoms padaryti ir virtuvinės virvelės mėsai surišti.

„Porketą“ pakaktų gerai įtrinti česnakais, druska, prieskoninėmis žolelėmis. Jei norite tikrai šventiškos „porketos“, ją „pagerinti“ galite į šoninės vidų įsukdami kiaulienos išpjovos arba nugarinės, taip pat pagardindami saldžiai pikantišku įdaru su vyšniomis ir pistacijų riešutais. Šis prašmatnus, tačiau nesudėtingai paruošiamas patiekalas gali būti pagamintas gerokai iš anksto, šventės dieną jums teliks pašauti mėsą į orkaitę.

Ingredientai:

  • 3 kg šoninės kvadratas (su oda);
  • 1 kiaulienos nugarinė arba išpjova (gabalėlio ilgis - toks kaip šoninės), apie 400-500g;
  • 1/4 stiklinė (40 g) rupios druskos;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

vyšnių ir pistacijų riešutų įdarui:

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 2 šaukštai čiobrelių lapelių;
  • 3 stiklinės (210 g) geros kokybės džiūvėsių;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 šaukštas „Dijon“ garstyčių;
  • 1/4 stiklinės (35 g) išgliaudytų pistacijų riešutų, pasmulkintų;
  • 1/2 stiklinės (90 g) vyšnių čatnio (receptas apačioje);
  • druskos;
  • grūstų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

  1. Šoninę paklokite ant grotelių ir atidengtą palikite per naktį šaldytuve, kad odelė kuo geriau išdžiūtų.
  2. Išimkite šoninę iš šaldytuvo ir popieriniu rankšluosčiu labai gerai nusausinkite visą odelės plotą. Aštriu peiliu (labiausiai, beje, tiks peilis, skirtas kartonui pjauti) 1 cm intervalais padarykite įpjovas per visą odelės paviršių (įpjovas darykite taip, kad vyniojant porketą šie įpjovimai būtų išilgai mėsos (lygiagrečiai vyniojimo krypčiai). Pabarstykite visą įpjautos odelės paviršių 2 šaukštais rupios druskos ir gerai įtrinkite, ypač į įpjovas. Vėl įdėkite neuždengtą šoninę į šaldytuvą ir palikite 2-3 valandoms (dar geriau - per naktį).
  3. Pagaminkite įdarą. Vidutinio dydžio keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite česnakus, čiobrelių lapus, ir dar trumpai pakepinkite apie 2 minutes. Sudėkite apkepintus svogūnus į didesnį dubenį, suberkite džiūvėsius, įdėkite kiaušinį, garstyčias, riešutus, vyšnių čatnį, įberkite druskos ir pipirų, ir gerai išmaišykite.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių (tegul tokia įkaitinta orkaitė pabūna bent 15 minučių, kad taptų labai karšta). Į kepimo skardą įdėkite groteles ir jas patepkite aliejumi. Popieriniu rankšluosčiu nubraukite drėgmės perteklių nuo kiaulienos šoninės odelės (kuo sausesnė ji bus, tuo traškesnė taps iškepusi).
  5. Paklokite šoninę ant darbastalio odele į apačią. Ant krašto esančio arčiausiai jūsų, klokite kiaulienos nugarinę (arba išpjovą), o visą likusį šoninės plotą tolygiai padenkite įdaru. Kuo tvirčiau suvyniokite „porketą“ į ritinį ir apriškite virtuvine virvele. Visą odelės paviršių patepkite aliejumi ir pabarstykite likusiais 2 šaukštais druskos (vėl įspausdami į tarpus įpjovose). Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Tada sumažinkite kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie 1-1,5 val., arba kol mėsai matuoti skirtas termometras, įbestas į storiausią vietą, rodys 70-75 laipsnius. Jei „porketos“ odelė ims pernelyg skrusti, lengvai pridenkite ją aliuminio folijos lakštu.
  6. Iškepusią „porketą“ uždengę folija palaikykite apie 15 minučių, tik tada nukarpykite virtuvinę virvelę ir pjaustykite.

Vietoje vyšnių čatnio galite naudoti pirktą arba pačių pasigamintą spanguolių čatnį (arba uogienę).

Vyšnių čatnis

Ingredientai:

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 šaukštas čiobrelių lapelių;
  • 500 g šaldytų vyšnių (be kauliukų);
  • 1 šaukštas nutarkuotos apelsino žievelės;
  • 1/4 stiklinės (60 ml) apelsinų likerio;
  • 1/3 stiklinės (80 ml) raudonojo vyno acto;
  • 1 stiklinė (220 g) cukraus;
  • druskos;
  • grūstų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Vidutinio dydžio keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus kartu su čiobreliais, kol suminkštės (apie 2-3 min). Sudėkite vyšnias, apelsino žievelę, likerį, actą, cukrų, įberkite druskos ir pipirų, ir išmaišykite. Užvirinkite ir ant nedidelės ugnies virkite apie 30 min., arba kol čatnis sutirštės ir taps žvilgantis. Atvėsinkite prieš patiekdami.

Tradicinis šnicelis su kiauliena

Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, dalijasi nepaprasto skonio šnicelio receptu, kurį lengvai pasigaminsite ir namuose.

Jums reikės:

  • 4 porcijos dydžio kiaulienos išpjovos arba nugarinės gabalėlių,
  • druskos ir pipirų,
  • 4 šaukštų sviesto,
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui,
  • nedidelio indelio miltų,
  • nedidelio indelio džiūvėsėlių,
  • 2 lengvai išplaktų kiaušinių,
  • citrinos griežinėlių ir šviežių petražolių patiekimui.

Pagaminimas:

  1. Kiaulienos kepsnius sudėkite tarp maistinės plėvelės lakštų ir padaužykite specialiu plaktuku. Paruoštus kepsnius lengvai pasūdykite ir papirinkite.
  2. Vidutinio dydžio keptuvę įkaitinkite ant aukštos ugnies ir ištirpinkite kelis šaukštus sviesto, įpilkite aliejaus.
  3. Kiaulieną išvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
  4. Išvoliotus kepsnius dėkite į įkaitintą keptuvę ir iš kiekvienos pusės pakepkite 1-2 minutes, tol, kol jie įgaus auksinį atspalvį.
  5. Galiausiai paruoštus kepsnius sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir leiskite susigerti aliejaus pertekliui.
  6. Šnicelį patiekite su citrinų gabalėliais ir šviežiomis petražolėmis.

Vieno puodo kiaulienos troškinys

Vieno puodo kiaulienos troškinys - tai ne tik sotus, jaukus ir itin universalus patiekalas, bet ir puiki išeitis siekiantiems greito bei paprasto sprendimo vakarienei ar sočiai šeimos pietų alternatyvai. Dažnai šį troškinį verta vadinti „komforto maistu“ - jis šildo, suteikia energijos ir leidžia džiaugtis paprastu, bet išties gardžiu maistu.

Kaip rodo pavadinimas, visas patiekalas gaminamas viename puode - tai reiškia mažiau indų, mažiau triukšmo virtuvėje ir daugiau laiko drauge. Vieno puodo kiaulienos troškinys puikiai tinka tiek kasdienai, tiek ypatingesnėse progose, kai norisi kažko sotaus, kvapnaus ir ne per daug sudėtingo. Šis patiekalas atskleidžia kiaulienos galimybes drauge su rezultato garantu - sultingumo, minkštumo ir kvapnios daržovių bei prieskonių dermės.

Ingredientai:

  • Kiauliena
  • Svogūnai
  • Morkos
  • Salierai (jei naudojate)
  • Paprikos
  • Lauro lapai
  • Rūkyta paprika
  • Džiovintas raudonėlis
  • Čiobreliai
  • Konservuoti (arba pertrinti) pomidorai
  • Sultinys
  • Bulvės
  • Druska, pipirai
  • Aliejus

Gaminimas:

  1. Kiaulieną nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Dideliame, storadugniame puode ar troškintuve įkaitinkite aliejų ant vidutinės-aukštos ugnies. Sudėkite kiaulienos gabalėlius ir kepkite, kol iš visų pusių gražiai apskrunda (apie 6-8 minutes). Jei reikia, kepkite keliais etapais, kad mėsa nekrautųsi viena ant kitos ir apskrustų, o ne troškintųsi iš karto.
  3. Tame pačiame puode sumažinkite ugnį iki vidutinės, dėkite smulkintus svogūnus. Suberkite griežinėliais supjaustytas morkas, kubeliais pjaustytus salierus (jei naudojate) ir gabalėliais pjaustytas paprikas.
  4. Įdėkite atgal mėsą, įmaišykite lauro lapus, rūkytą papriką, džiovintą raudonėlį bei čiobrelius. Supilkite konservuotus (arba pertrintus) pomidorus, sultinį, suberkite stambiais kubeliais pjaustytas bulves.
  5. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį iki labai silpnos (troškinimui) ir troškinkite apie 1-1,5 valandos. Patikrinkite, ar mėsa tapo minkšta, o daržovės pilnai išvirė.
  6. Prieš baigiant virti, paragaukite - pagal skonį įberkite dar druskos, pipirų.

Kad vieno puodo kiaulienos troškinys būtų tobulas, verta atsižvelgti į kelias svarbias smulkmenas. Rinkitės sprandinę arba mentę - šios dalys suslėpusios kiek daugiau riebalų nei kumpio ar nugarinės gabaliukai, todėl troškinyje išeis minkštesnė, sultingesnė mėsa. Daržovės šiame patiekale - jūsų pasirinkimo laisvė. Improvizuokite su sezoninėmis daržovėmis: vasarą tinka pridėti cukinijos, žirnelių, o rudeniop - moliūgo ar pastarnoko. Pomidorų pagrindą galite keisti - naudoti pomidorų padažą, trintus pomidorus ar net šviežius užplikytus, jei jų turite gausiau sezono metu. Troškinio tirštumą galite reguliuoti - jei norite tirštesnio, troškinkite be dangčio paskutinį pusvalandį.

Kiaulienos troškinys puikiai skanėja ir pašildytas, todėl drąsiai ruoškite iškart didesnį kiekį - kitą dieną šis patiekalas bus dar aromatingesnis. Vieno puodo kiaulienos troškinys atviras visų skonių improvizacijoms! Ispaniškam ar rytietiškam skonio akcentui - įdėkite šiek tiek chorizo dešros, rūkytų kiaulienos šoninės kubelių ar šlakelį sojų padažo su imbieru. Troškinio tekstūrą gali keisti ir grūdai: įmaišykite šiek tiek virtų pupelių, žirnių ar net perlinių kruopų.

Patiekti siūlau dubenėliuose, pagardinant gaiviais žolelių lapeliais ir šlakeliu gero alyvuogių aliejaus. Šalia tiks juoda arba balta duona, skrudinti duonos traškučiai, gardūs sviestiniai bandeliai ar net kaimiškas batonas. Tiems, kas mėgsta kremiškesnius variantus, prieš baigiant galite įmaišyti šaukštą grietinės ar net trupučiuką grietinėlės - taip troškinys taps dar tirštesnis ir švelnesnis. Vieno puodo kiaulienos troškinys - išties universalus bei lengvai prisitaikantis prie kiekvienos šeimos stalo ir skonio.