pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos krūtinėlės kotletai - Skaniųjų ir sveikų patiekalų mėgėjams

Kalakutienos krūtinėlės kotletukai su grikiais

dabar mano gyvenime yra etapas, kai stengsiuosi mokytis, kaip tinkamai ir subalansuotai maitintis bei stengsiuosi laikytis šios mitybos. Man tai nauja, bet atrandu puikių receptų, kurie man priimtini, paprasti, panašūs į valgytus ankščiau, tik kad pakeistos kai kurios sudedamosios dalys, kažkas pridėta, kažkas nuimta. Tad dalinuosi pietų receptų, kurį pamėgau – kalakutienos krūtinėlės kotletukai su grikiais.

Ingredientai:

  • 40 g kokybiškų grikių
  • 150 g kalakutienos krūtinėlės faršo
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 1 a.š. česnakų granulių
  • 1 a.š. indiškų kario prieskonių
  • 2 – 4 a.š. natūralaus alyvuogių aliejaus
  • 1 sauja garžgarsčių
  • Keli lapai mėgstamų salotos lapų
  • 1 saujelė špinatų
  • 1 šviežias agurkas be žievės

Gamybos eiga:

  • Šiuos pietus visada pradedu nuo mėsos paruošimo. Į kalakutienos krūtinėlės faršą įmušu kiaušinio baltymą, sudedu česnakų granules ir indiškus kario prieskonius (šie prieskoniai mano mėgstamiausi ir naudoju juos prie bet kokios paukštienos), įpilu pasirinktą kiekį aliejaus, nes kalakutienos krūtinėlės faršas yra gan sausokas (aliejaus kiekis priklauso nuo bendro kalorijų kiekio).
  • Faršo masę gerai išmaišau ir trumpam palieku, jog prieskoniai įsigertų.
  • Kol faršas “marinuojasi”, per tą laiką užsikaičiu vandenį grikiams. Užvirus vandeniui sudedu grikius ir verdu kiek nurodo gamintojas. Be jokios papildomos druskos.
  • Kol grikiai verda formuoju kotletukus. Kiekvieną kartą formuoju vis kitokius. Šį kartą paprastai ir standartiškai du vidutinio dydžio kotletukai. Būna jog formuoju daug mažų. Tuomet lėkštė atrodo daug mieliau.
  • Kol kotletukai kepa ir grikiai verda pasiruošiu lėkštę. Renkuosi pastaruoju metu mėlynos spalvos lėkštę, nes pagal psichologiją mėlyna spalva priduoda sotumo jausmą. Anksčiau valgydavau didelio kaloringumo bei didelėmis porcijomis maistą. Tai keičiant įpročius, maitinantis subalansuotai svarbu, jog jausčiausi soti suvalgydama daug mažesnį kiekį nei ankščiau.
  • Taigi, į lėkštę įsidedu mėgiamų salotos lapų, garžgarstės, špinatų ir agurką be žievės. Jei mėgstate kažkokias kitas šviežias daržoves galima naudoti ir jas. Dizainą galime dėlioti kaip tik mums norisi.
  • Įsidedu išvirtus grikius ir iškeptus kotletukus.

Širšių lizdas


Superiniai kotlečiukai! Negana to, kad labai skanūs, tai dar ir greitai pagaminami nesiterliojant rankų! Juos galima valgyti ir tiesiog iškeptus, ir patroškintus, kaip kad aš padariau. Labai purūs, minkštučiai, švelnaus skonio. Maniškis valgydamas per pietus pasakė: "Nežinau, ko čia pridėjai, bet labai skanu!" Grįžęs vakare irgi nepamiršo pagirti, kad kotletai per pietus buvo nuostabūs. O mažasis kaip kirto! Žodžiu - labai labai! Rekomenduoju! Aš juos kepsiu tikrai dažnai.

Troškinimui:
1 svogūno
1 morkos
1 VŠ miltų
pieno
sultinio kubelis, ar druskos ir prieskonių pagardinimui
tiktų ir pora pievagrybių


Paruošimas:

  1. Svogūną susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol pasidarys skaidrus.
  2. Kiaušinius išplakame su majonezu, krakmolu ir visais prieskoniais bei kapotais žalumynais.
  3. Šaukšto pagalba faršą sumaišome su atvėsusiais svogūnais ir ankstesniame punkte gautu plakiniu.
  4. Dedame masę po šauktštą į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
  5. Pakepiname smulkintą troškinimui skirtą svogūną, ir burokine tarka tarkuotą morką. Kepiname kol morka suminkštės.
  6. Beriame šaukštą miltų, pakepiname.
  7. Pabaigoje įpilame pieno, beriame druskytę, prieskonius, dedamesultinio kubelį, pakaitiname, kol padažas sutirštės, vis pamaišant.
  8. Sudedame kotletus ir pora minučių patroškiname uždengus dangčiu.

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

Kalakutienos kotletukai -subalansuotas ir maistingas patiekalas visai šeimai

Kalakutienos kotletukai yra sveika ir maistinga tradicinių jautienos kukulių alternatyva, nes juose yra mažiau riebalų ir kalorijų. Juos gana paprasta pagaminti, galima pagardinti įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais ar daržovėmis.

Paruošimo laikas: 10 minučių
kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 12