pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Baltyminiai lęšių ir žirnelių makaronai su moliūgų pesto

Neragausi - nežinosi, kas patinka. Šįsyk su bičiule ir jos keturmečiu sūnumi bandėme - baltyminius lęšių ir žirnelių makaronus be glitimo.

Įspūdžiai paragavus:

  • Lęšių makaronai švelnesni, ne tokie išraiškingi, švelnūs, tad puikiai tiks vaikams bei konservatyviems valgytojams. Nė nesuprastum, iš ko jie pagaminti. Manau, čia daliai žmonių gera naujiena :)
  • Žaliųjų žirnelių makaronai - išraiškingesni, nė nereikia ryškių priedų.

Recepto įvertinimas

Išbandėte? Kviečiame įvertinti:

Ingredientai:

  • ½ sviestinio moliūgo
  • 15 g kietojo sūrio
  • 15 g graikinių riešutų (tinka ir kiti jūsų mėgstami riešutai ar sėklos, kedrų pinijos ir pan.)
  • 1 skiltelė česnako (galima ir nedėti, jei nemėgstame ar norime švelnaus varianto)
  • Gražgarsčių (rukolos), špinatų, ar sultenių (pasirinktinai, priklauso, kiek intensyvaus skonio norite)

Paruošimas:

  1. Orkaitėje iškepame kubeliais supjaustytą moliūgą.
  2. Kai vos vos suminkštėja, traukiame iš orkaitės. Saują pasiliekame pateikimui, o likusius - smulkiname.
  3. Kol moliūgas kepa:
    • Sutarkuojame sūrį
    • Išspaudžiame česnaką
    • Lengvai pakaitiname riešutus ar sėklas. Pastaruosius sutrupiname peiliu.
  4. Gautą moliūgų tyrę sumaišome su sūriu, spaustu česnaku bei 2/3 viso kiekio graikinių riešutų.
  5. Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal ant pakelio nurodytą laiką.
  6. Vos išvirę - nusunkiame ir dedame į lėkštę, nes būdami puode toliau kais ir pervirs.
  7. Gardiname makaronus moliūgų „pesto“, moliūgų gabaliukais ir 1/3 kiekio kepintų riešutų.
  8. Patiekalui gaivumo puikiai suteiks mėgstami žalumynai, pavyzdžiui, gražgarstės, špinatai ar sultenės.
  9. Nuo žalumynų kiekio priklauso, ar patiekalas vadinsis makaronais, ar makaronų salotomis.

Raudonieji lęšiai turi daug savybių, kurios yra ypač naudingos žmogaus sveikatai. Raudonųjų lęšių makaronai turi daug maistinės vertės - juose yra daug baltymų, taip pat kalio ir folio rūgšties. Lęšių baltymai - iškart po sojų pupelių - yra geriausiai organizmui virškinami augaliniai baltymai. Todėl tai puiki alternatyva mėsai.

Bio lęšių makaronai 100 gramų produkto turi apie 348 kcal, todėl jų nereikėtų vartoti kasdien. Tačiau tai yra geras energijos šaltinis po treniruotės. Virti makaronai puikiai dera su vyšniniais pomidorais, tofu, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ar kariu.

Gaminimas: 100 g makaronų dėkite į 1 l pasūdyto vandens. Prieš patiekiant virkite makaronus 6 minutes.

Maistinė vertė (100g) Apytikslė vertė
Energetinė vertė 348 kcal