Toskanietiška vištiena su grietinėle, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
Šis iš Italijos Toskanos regiono kilęs patiekalas yra nerealus, jei būtų dievų maisto kategorija, jis ten atsidurktų akimirksniu ir dar labai aukštai. Visi padažo skoniai susilieja į tokią darnią visumą, kad norisi jį tiesiog kabinti šaukštu. Beje, tokiame padaže galite ruošti ne tik vištieną - jis puikiai tinka kiaulienos pjausniams, lašišai ir net krevetėms.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.ltNugarinės vyniotinis su kriaušių ir sūrio įdaru
Sultinga kiaulienos nugarinė, įdaryta troškintomis kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu! Tobulas skonių derinys, kuris mums sužavėjo tiek skoniu, tiek tekstūra, tiek išvaizda. Galime drąsiai teigti, kad nepasigailėsite, jei pasiruošite šį gardumyną artėjančioms šventėms. Jis skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijaiMėsos kukuliai grietinėlės ir špinatų padaže
Priklausomai nuo to, kaip kukulius patieksite, jie gali tapti sodriu rudenišku patiekalu, arba – maloniai nustebinti pavasarį pranašaujančiais skoniais. Skaičiuodami dienas iki vasaros, į meniu įtraukite daugiau žalių daržovių: šviežių špinatų lapelių, žaliųjų žirnelių. Pakepinkite šlakelyje aliejaus, užliekite grietinėle ir sultiniu, pagardinkite čederio sūriu, galiausiai – orkaitėje keptus sultingus kukuliukus paskandinkite šiame padaže, patroškinkite porą minučių. Patiekite nedelsiant, nes tiesiai nuo viryklės nukelti tokio tipo patiekalai patys gardžiausi – kol šilti, sultingi, švelnūs ir aromatingi. Išbandykite, labai gardu!
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvėSEGEBUTĖS UŽRAŠAI
Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
Mėsos ir žuvies patiekalai
Iš keptuvės:Afgani maltiniai "Čapli kabab"
Labai mėsiškas avienos kepsnys su kalendros gaidele.
Balandėliai
Klasikinis namų receptas, paprastas paruošimas; be kiaušinio, pieno produktų, glitimo.
Česnakinė vištiena šafrano padaže
Sultingi mėsos gabaliukai su geltonu švelnaus skonio padažu.
Faršo dešra su paprikomis
Ideali mėsos ir daržovių skonių harmonija.
Sultingi BBQ šonkauliukai orkaitėje
Šiems šonkauliukams paruošti reikės skirti kiek daugiau laiko, bet rezultatas tikrai to vertas. Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. O jei dar nepatingėsite ir pagaminsite naminį barbekiu padažą, kuriuo aptepsite šonkaulius - tai tikrai bus vienas skaniausių kada nors ragautų patiekalų.